Çorum'da Gezi Parkı Eylemleri Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Gezi Parkı Eylemleri Sona Erdi

Çorum\'da Gezi Parkı Eylemleri Sona Erdi

Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla Çorum'da birkaç gündür devam eden eylemler sona erdirildi.

05.06.2013 21:02

Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla Çorum'da birkaç gündür devam eden eylemler sona erdirildi.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) bir araya gelerek ortak açıklama yaptı. Toplantıda Gezi Parkı protestolarına tepki amacıyla bir süredir devam eylemlerin amacına ulaştığı belirtilerek, bu aşamadan sonra Çorum'da toplumsal barışı zedeleyecek herhangi bir olumsuzluğa ve provokasyona meydan vermemek için meydanlara çıkılmayacağı açıklandı. Açıklamada, bundan sonra eylem için sokağa çıkacak kişiler olursa bu kişilerin kendileri ile bağlantılı olmayacağı bildirildi.

ADD Başkanı Uğur Demirer, eylemlerin amacına ulaştığını belirterek, "Bu günden sonra ortaya konulacak tepkileri doğru bulmuyoruz. Buradan açık ve net söylüyorum. Bugünden sonra halkın ortaya koyduğu bu demokratik ve haklı tepki provoke edilebilir. Bu konuda ciddi endişe içerisindeyiz. Bu tip tahrik ve provokasyonlara kesinlikle gelinmemesi gerekir. Çorum halkı olarak demokratik tepkimizi gösterdik, şimdi ise insanlardan basiretli ve sağduyulu davranarak sokaklardan çekilmelerini ve eylemlere son vermelerini bekliyoruz" dedi.

Çorum halkını sağduyulu olmaya çağıran CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise, eylemleri provoke etmek adına bir takım girişimlerde bulunulduğunu dikkat çekerek, "Bu anlamda tüm halkımızı sağduyulu ve sakin davranmaya çağırıyor ve bundan sonra yapılacak eylemlere katılmamaya davet ediyoruz. Çünkü eylem amacına ulaşmıştır ve uzatmanın hiçbir anlamı yoktur. Geçmişte Çorum olaylarını yaşadık, şimdi ikinci bir Çorum olayları yaşansın istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Atlas, "Çorum'daki eylemlerin demokratik bir olgunluk içerisinde geçmesi konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı Vali Sabri Başköy başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerine ve duyarlı Çorum halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gezi Parkı'nda yaşanan olayların ardından Çorum halkının da AK Parti iktidarına karşı inisiyatif alarak demokratik tepkisini en güzel biçimde ortaya koyduğunu söyleyen İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar da, gelinen süreçte eylemleri durdurma zamanının geldiğini kaydetti. Çorum'un son derece hassas bir il olduğunu ve yapılan protesto eylemlerinin her an provoke edilmesi konusunda ciddi kaygılar taşıdıklarını anlatan Patlar, "Çorum halkının AK Parti iktidarına karşı verdiği bu mücadele halkı bir mücadeledir ve haklılıkla sonuçlandırılması gerekir. Buradan Çorum halkını uyarıyoruz, yanlış eylemlerin içerisinde yer almasınlar. Çünkü verilen bu mücadele Atatürk ve Türkiye mücadelesidir. Verilen bu mücadeleyi gölgede bırakacak eylem ve girişimlere asla izin verilmemelidir" dedi.

Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, İşçi Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Patlar, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy ve Birleşik Kamu İş Sendikası yöneticileri katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Gezi Parkı Eylemleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement