Davutoğlu, Gündeme İlişkin Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Gündeme İlişkin Soruları Yanıtladı

Davutoğlu, Gündeme İlişkin Soruları Yanıtladı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: "(Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki ateşkes müzakereleri) İki tarafın görüşleri arasında kapatılması gereken çok ciddi açıklar var. Ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız” “Ateşkes bozulmuş olsa da insani yardımlara devam edeceğiz” "Yüzbini aşkın gıda kolisi, binlerce.

08.08.2014 23:49

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'de İsrail ve Filistinli gruplar arasında kalıcı ateşkes sağlamanın zor olduğunu belirterek, iki tarafın görüşleri arasında kapatılması gereken çok ciddi açıklar bulunduğunu söyledi.

Davutoğlu, Kon TV'nin canlı yayınına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tüm dünyanın gözlerinin Türkiye'deki seçimlerde olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Türkiye'de olan seçim, bütün Türkiye'ye kaderini bağlamış topluluklar için bir kader seçimi" dedi.

Dün gece Halit Meşal ile görüştüğünü ve Kahire'de devam eden müzakereler hakkında bilgi aldığını belirten Davutoğlu, müzakerelerin istenilen hızda yürümediğini, Filistinlilerin ambargonun kaldırılması yönünde çok haklı taleplerinin olduğunu kaydetti.

Gazze için insani yardımlar ulaştırmak için Türkiye'nin elinden geleni yaptığına dikkati çeken Davutoğlu, Gazze'deki yaralıların uzakta bulunan Kahire'deki havaalanına ulaştırılmasının zor olduğunu İsrail tarafındaki havaalanından nakledilmeleri için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Bölgeye gıda, elektrik ve ilaç ulaştırmak için çaba sarfettiklerini belirten Davutoğlu, "Ateşkes bozulmuş olsa da insani yardımlara devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Gazze'nin tekrar imarı için Norveç ile çalıştıklarını, yardım toplanması için konferansı düzenleyeceklerini söyledi ve ayrıca Gazze içerisinde bir sahra hastanesi kurmak için de çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Gazze'de İsrail ve Filistinli gruplar arasında kalıcı bir ateşkes sağlamanın zor olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "İki tarafın görüşleri arasında kapatılması gereken çok ciddi açıklar var. Ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız" dedi.

- Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Azerbaycan ve Ermenistan arasında son günlerde yaşanan çatışmalarla ilgili Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ile telefonda görüştüğünü belirterek, kendisine Türkiye'nin her anlamda Azerbaycan'ın yanında olduğunu hatırlattığını belirtti.

Davutoğlu, Azerbaycan Ermenistan sınırında çatışmaların devam ettiğini, bu çatışmaların Ukrayna'da yaşanan krizin bölgeye yansımaları olduğunu söyledi.

-Gazze ve Türkmenlere yardımlar-

Irak'ta Türkmenlere yardım edilmediği yönündeki iddiaları "büyük bir iftira" olarak nitelendiren Davutoğlu, "Yüzbini aşkın gıda kolisi, binlerce battaniye, 15-20 bin çadır her türlü imkanla Türkmenlerin yardımına koştuk" dedi.

Irak Türkmenlerine son birkaç ayda yapılan yardımların 8 ile 10 milyon dolar arasında olduğunu belirten Davutoğlu, son yıllarda sadece Irak Türkmenlerine gönderilen yardımların toplamda 120 milyon dolara ulaştığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Gündeme İlişkin Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement