Ders Zili Minikler İçin Çaldı - Son Dakika
Güncel

Ders Zili Minikler İçin Çaldı

Ders Zili Minikler İçin Çaldı

Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Erzurum'da okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ders başı yaptı Ardahan'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler inşaat ortamında ilk derslerine girdi

09.09.2013 13:58

Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Erzurum'da okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ders başı yaptı.

Ardahan 23 Şubat İlkokulu'ndaki minik öğrenciler inşaat ortamında ilk derse girdi.

Anne babalarıyla okula gelen öğrenciler, okul bahçesindeki inşaat alanında sınıflarının açıklanmasını bekledi. Heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrenciler, velileriyle sınıflarına geçti.

Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, uyum programı kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitime başladıklarını söyledi.

Kent genelinde sorunsuz bir eğitim için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Eteker, 23 Şubat İlkokulu'nda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanamadığını söyledi.

Buradaki çalışmaların kısa sürede bitirileceğini ifade eden Eteker, "23 Şubat İlkokulumuzda dış cephe ve tuvaletlerde bazı eksikliklerimiz var. Bunları da bir hafta içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Söz konusu okulda eğitimin aksamaması için gerekli çalışmalar sürüyor" dedi.

Velilerden Yavuz Taşçı ise eğitim öğretimin başlamasına rağmen tadilatın bitmemesine anlam veremediklerini belirterek, bunun eğitimi aksatacağını ileri sürdü.

Kars

Kars'ta 409 okulda minik öğrenciler okula başlamanın heyecanını yaşadı.

Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından öğrenciler sıralarına anne ve babalarıyla oturdu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Altun, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Öğrencilerimiz ilk bir haftayı öğretmenlerinin gözetiminde geçirecek. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olacağız" dedi.

Sarıkamış ilçesinde de bin 500 okul öncesi, 2 bin 500 ilkokul birinci sınıf öğrencisi ders başı yaptı.

29 Eylül İlköğretim İlkokulu'nda öğretmenler, derse giren öğrencilere çikolata ikramında bulundu.

Ağrı

Ağrı'da 2 bin 566 okul öncesi, 18 bin 905 birinci sınıf öğrenci ders başı yaptı.

Eleşkirt Cengiz Topel İlkokulu'nda okula başlamanının heyacanını yaşayan minik öğrenciler, ilk derse anne ve babalarıyla girdi.

Okul Müdürü Mehmet Emin Berkalp, uyum programı kapsamında öğrencilere okulu tanıttıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimizin okula alışması için velilerimizde çocuklarının yanlarında gelerek, bizlere yardımcı oluyor. Yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Iğdır

Iğdır ve ilçelerinde düzenlenen uyum programı kapsamında 6 bin öğrenci ilk derslerine girdi.

Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Minik öğrencilerin uyum eğitimlerinin 13 Eylül'e kadar süreceğini vurgulayan Ateş, "Bu kapsamda öğrencilerimiz velileriyle okula geldi. Öğrencilerimiz çok heyecanlı ve sevinçli. Biz de tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Erzurum

Erzurum ve ilçelerinde ise 2 bin 993 okul öncesi, 7 bin 842 ilkokul birinci sınıf öğrencisi ders başı yaptı.

Anne ve babalarıyla okula gelen öğrencilerin adaptasyon sorunu yaşamaması için öğretmenler tarafından sınıflarda çocuklara oyunlar oynatıldı.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullara kayıtların devam ettiğini, öğrenci sayısında bu yıl artış olacağını söyledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ders Zili Minikler İçin Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement