Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmad Bin Muhammad Al-Khalifa'yı Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

10.06.2017 17:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmad Bin Muhammad Al-Khalifa'yı Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Saat 15: 00'de başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat  sürdü. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Görüntü Dökümü:

----------

Görüşmeden görüntü

-Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konvoyunun Tarabya Köşkü'ne gelişi

-Bahreyn Dışişleri Bakanınının aracının gelişi

10.06.2017 - 16.06Haber Kodu : 170610116_(

====================

2- SUUDİ ARABİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE "KATAR" PROTESTOSU

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR - DER ), Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerin aralarında olduğu bazı Ortodoğu ülkelerinin Katar'a yönelik uyguladıkları ambargoyu  protesto etti.

Levent Metro istasyonunda toplanan grup saat 15: 00 sıralarında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önüne yürüdü. "Suud kuşatmasına karşı Katar halkının yanındayız" yazılı pankart açan grup, "Suud, Katar'dan elini çek " şeklinde sloganlar attı.

Polis başkonsolosluk önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup başkonsolosluk önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Katar'ın şahsında bastırılmaya, sindirilmeye, abluka altına alınmaya çalışılan şeyin İslami hareketlerden yana tavır almak, Müslüman halkların özgür iradelerine saygı göstermek olduğu açıktır. Bu yüzden Katar ile dayanışma Ümmet bilinci ve sorumluluğunun bir yansıması ve ayrıca erdemli bir tutum takınmanın gereği olarak değerlendirilmelidir"  denildi.

Görüntü Dökümü

----------

Grup yürüyüşü

Slogan atması

Basın açıklaması

===========================

3- CİHANGİR'DE "KÖPEK GEZDİRME TARTIŞMASI"NDA VANTİLATÖR AYAĞIYLA SALDIRI

Cihangir Parkı'nda köpek gezdirenler ile parkta bulunan kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmaya yoldan geçen bir kişi de dahil oldu.

Köpek gezdirenlere tepki gösteren bu kişi, elindeki vantilatör ayağı ile köpek sahiplerinden birinin kafasına vurdu.

O anlar amatör kameraya böyle yansıdı.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Cihangir Parkı'nda saat 20.00'da köpeklerini gezdirmek için parka çıkan kadına, bir kişi çocuğunun korktuğu söyleyerek tepki gösterdi. İddiaya göre, bu kişi köpeğe tekme atmaya da çalıştı. Bunun üzerine parkta bulunan diğer köpek sahipleri ile bu kişi arasında tartışma çıktı. Yoldan geçen Ahmet M. de tartışmaya dahil olarak köpek sahiplerine tepki gösterdi. Tartışma sırasında tehditler savurarak parktan ayrıldı.

SALDIRI ANI AMATÖR KAMERADA

Ahmet M. kısa bir süre sonra yeniden parka geldi; fakat elinde bu kez vantilatör ayağı vardı. Tartışmanın devam etti esnada da Ahmet M. elindeki metal boruyla parkın girişindeki kapının üzerinden köpek sahibi Murat Bayar'ın kafasına vurdu. Bayar'ın kafası kanlar içerisinde kaldı. Çevredekiler Ahmet M.'nin bir daha saldırma ihtimaline karşı araya girdi, durumu polise bildirdi. Saldırgan, Murat Bayar'a "Sesin niye çıkmıyor. Köpekten korktu diye yapmadığını bırakmadın" diye bağırdıktan sonra bölgeden ayrıldı. Bu anlar ise bir amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

"DEVAMLI BU SORUNLARLA UĞRAŞIYORUZ"

Kafasından yaralanan yapımcı Murat Bayar,  "Cihangir'de 400'e yakın köpek var. Bu parkta köpeklerimizi gezdiriyoruz. Parkın içinde köpekler için ayrılan bir alan var; ama pislik içinde. Arada sırada köpeklerden korkan çocuklar oluyor. Onlarla alakalı sorunlar yaşıyoruz. Dünkü de küçük bir tartışma çıktı. Tartışma sırasında bir kişi arkadaşımızın köpeğine tekme atmaya kalktı. Tekme atmaya kalktıktan sonra olay biraz hareketlendi. Buradan geçen bir kişi de olaya dahil oldu. Hakaretler ve tehditler etti. Sonra gitti eline vantilatör ayağıyla geldi benim kafama vurdu. Hastaneye gittik. Rapor aldık, suç duyurusunda bulunduk. Devamlı burada bu sorunlarla uğraşıyoruz" şeklinde olayı anlattı.

"ÖZELLİKLE YAPILAN BİR YARALAMA"

Saldırganın savcılık kararıyla serbest kaldığını belirten Avukat Burçin Şahan, "Daha önce sürekli bu parkta bir tartışma çıkıyordu. Genelde sözel olarak kalıyordu. Burada hayvanlara ayrılan bölümde köpeklerimizi gezdirmemiz mümkün değil. Dün yine böyle bir olay olduktan sonra birlikte polis merkezine gittik şikayette bulunduk. Özellikle yapılan bir yaralama. Kasten ve buradaki herkesin gözünü korkutmak için yapılmış bir eylem. Şüpheli serbest kaldı. Pazartesi günü gerekli işlemlere devam edeceğiz. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

AMATÖR KAMERA

-Tartışma anları

-A.M.'nin Murat Bayar'ın kafasına vantilatör ayağı ile vurması

-Çevredekilerin araya girmesi

-A.M.'nin Murat Bayar'a bağırması

-A.M.'nin bölgeden uzaklaşması

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Murat Bayar ile röp.

-Burçin Şahan ile röp.

-Parktan detaylar

-Parkta köpeklerini gezdirenler

-Parktaki çocuk oyun alanı ve hayvan gezdirme bölümü

-Genel ve detaylar

10.06.2017 - 16.18 Haber Kodu : 170610121

=========================

(ek görüntü ile geniş haber)

4- BEYOĞLU'NDA RESTORANDA YANGIN

Yoğun duman nedeniyle caddeden geçenler  zor anlar yaşadı.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - Özgür EREN - İSTANBUL

Beyoğlu'nda bir restoranda  yangın çıktı. Kısa sürede kontrol altına alınan  yangında can kaybı yaşanmadı. Bir kişi dumandan etkilenip hastaneye kaldırılırken restoranda maddi hasar meydana geldi.

Yangın, Talimhane Abdülhak Hamid Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda saat 14.45 sıralarında çıktı. İddialara göre restoranın elektrik panosunun tamiratı sırasında  yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken dumanlar bütün caddeyi kapladı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.Kısa sürede olay yerine gelen Beyoğlu, Şişli ve Fatih  itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale ederken, içeride bulunan bir kişi dışarıya çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yangın nedeniyle çevredeki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

DUMAN NEDENİYLE VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Yoğun duman nedeniyle caddeden geçen turistler zor anlar yaşadı. Bazı kişiler yüzlerini kapatarak dumandan korunmaya çalıştı. Yangın yaklaşık 30 dakikalık çalışma sonucu  kontrol altına alındı.  Cadde üzerinde bir dükkanda çalışan Kerim Şir Muhammedli, " Ben alttaki restoranda çalışıyordum. Dumanı gördük, çıktık her yer duman olmuş. Nasıl çıktığını bilmiyorum. Dumanın içerisinde kalan kişiler çıktılar dışarıya" diye konuştu.

YANGINDA CAN KAYBI YAŞANMAZKEN BİR KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Restoranda çıkan yangında can kaybı yaşanmazken dumandan etkilenen kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangın nedeniyle restoranda  maddi hasar oluştu.

Görüntü Dökümü

-------------

-Yoğun duman

-Koşuşturan kişiler

-Dumandan etkilenen kişi

- İtfaiye ekiplerinin gelişi

-Yangına müdahale etmeleri

-Camların kırılması

-Sağlık ekipleri

-Karşı otelden valizleri ile çıkanlar

-Dumanın yoğunlaşması

-Yardıma gelen itfaiye ekipleri

-Binadan çıkan dumanlardan genel ve yakın detaylar

-Çevredeki vatandaşların dumanda zor anlar yaşaması

-Bazı vatandaşların yüzlerini kapatması

-Yanan restauranttan genel ve yakın detaylar

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi

-Çevredeki vatandaşlardan detay görüntü

-Görgü tanığı ile röportaj

-Genel  ve yakın detaylar

10.06.2017 - 16.06 Haber Kodu : 170610116

10.06.2017 - 15.50 Haber Kodu : 170610113_

=========================

5- HACIHÜSREV'DE KADIN CİNAYETİ YÜRÜYÜŞÜ

Kadın örgütleri, geçtiğimiz hafta Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi'nde oturduğu apartmanın önünde boşanmak istediği eşi Ali Çeçen tarafından pompalı tüfekle vuralarak öldürülen Birgül Çoban için basın açıklaması yaptılar.

Kadınlar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve mahallelilerin da katıldığı açıklamadan sonra, Birgül Çoban'ın yaşadığı Hacıhüsrev Mahallesi'nde yürüyüş yaptı.

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

Çeşitli kadın örgütleri, Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi'nde 2 Haziran gecesi oturduğu apartmanın önünde 20 yıllık eşi Ali Çeçen tarafından öldürülen, 18 ve 15 yaşlarında iki kız annesi Birgül Çoban'ın öldürüldüğü yerde basın açıklaması yaptılar.

Birgül Çoban'ın öldürüldüğü yerde yapılan açıklamaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da katıldı. Cankurtaran, Birgül Çoban'ın kız kardeşi İlknur Çoban'a sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Burada yapılan basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Cankurtaran, çok vahim bir olay nedeniyle buraya geldiklerini belirterek, çok üzgün olduğunu ve ailesine başsağlığı dilediğini söyledi.

'2017 BİZ KADINLAR İÇİN DAHA KANLI GEÇECEK'

Cankurtaran yaptığı açıklamada, "Daha çok değil, 8 gün önce Birgül bu sokaklardaydı ve çocukları ile ilgili hayalleri vardı. Fakat eşi tarafından hunharca katledildi. Maalesef ülkemizde bu bir ilk değil, bu bir son olmalı. Fakat rakamlara baktığımızda da ülkemizde durum hiç parlak görünmüyor. Zira 2015 yılında 303 kadınımız katledildi. 2016 yılında 328'e çıktı bu rakam ve 2017'nin daha 6 ayında 173 tane kadınımız katledildi. Bu gösteriyor ki 2017 yılı biz kadınlar için daha kanlı geçecek" dedi.

Yasemin Öney Cankurtaran, "Bu iş görüldüğü üzere polis önlemleri ile engellenemiyor. Bu iş bir zihin değişikliği ile olacak. Kadına şiddet ve kadının katledilmesi, zihinlerin değişmesi ve kadının eşit birey olarak kabul edilmesi ve kadın haklarına saygı duyulmasıyla ancak olacaktır" dedi.

KADINLARIN BASIN AÇIKLAMASI

Kadın kuruluşları adına yapılan basın açıklamasını ise Ayşegül Başer okudu. Eşinden boşanmak isteyen Birgül Çoban'ın geçtiğimiz hafta burada eşi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldüğü belirtilen açıklamada, "Birgül, 5 ayda erkekler tarafından öldürülen 173 kadından sadece bir tanesi. Her gün kadın cinayetleri haberleriyle uyanıyoruz. Birgül de defalarca boşanmak istediği, şiddetinden kurtulmaya çalıştığı eşi Ali Çeçen tarafından 2 Haziran gecesi vurularak tam burada hayatını kaybetti. Erkekler tarafından sistematik bir şekilde gerçekleştirilen bu cinayetlerin arkasında yatan asıl nedenin, cinayetlerin önlenmesi değil de boşanmaların azalmasını kendine dert edinen kadın düşmanı politikaların bir sonucu olduğunu hepimiz biliyoruz" denildi.

HACIHÜSREV SOKAKLARINDA SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Açıklamadan sonra Birgül Çoban'ın yaşadığı Hacıhüsrev Mahallesinde yürüyüş yapıldı. Yasemin Öney Cankurtaran'ın da katıldığı yürüyüşte, "Birgül Çoban isyanımızdar", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Oturduğu binanın önünde öldürülen Birgül Çoban'ın öldürüldüğü yerde yapılan basın açıklaması

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın açıklaması

-Yasemin Öney'in Birgül Çoban'ın kız kardeşi İlknur Çoban'a sarılması

-Açıklamadan genel ve detay görüntü

-Açıklamadan sonra Hacıhüsrev mahallesinde yapılan yürüyüş

-Duvarlara yapıştırılan Birgül Çoban'ın fotoğraflarından görüntü

10.06.2017 - 16.38 Haber Kodu : 170610127

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement