Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Suriye'de DEAŞ saldırısı: 4 şehit, 15 yaralı (6)YARALI 2 ASKER GAZİANTEP'TEFırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da DEAŞ'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan 2 Türk askeri ambulansla Gaziantep'e getirildi.

21.12.2016 23:53

Suriye'de DEAŞ saldırısı: 4 şehit, 15 yaralı (6)

YARALI 2 ASKER GAZİANTEP'TE

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da DEAŞ'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan 2 Türk askeri ambulansla Gaziantep'e getirildi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralı 2 askerin tedavilerine başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Acil servis

Askerin acil servise konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===========================

Şehit askerin Elazığ'daki babaevine acı haber ulaştı

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda şehit olan 4 askerden biri olan Elazığlı 24 yaşındaki Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın Elazığ'daki baba evine acı haber ulaştı.

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele geçirmeye çalıştığı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile Türk askerleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit olmuş, 15 asker de yaralanmıştı. Şehit olan Elazığlı asker Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın merkez Kültür Mahallesi Kayısılı Sokak 11 numaradaki baba evine acı haber, sağlık ekipleri ve askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de şehidin baba evine giderek yakınlarına acı haberi verdi.

Gazetecilerin alınmadığı eve, itfaiye ekipleri Türk Bayrağı astı. Haberi duyan şehit yakınları ve komşular da eve gelerek şehidin annesi Songül ve babası Muzaffer Pınar'ı teselli etmeye çalıştı. Muzaffer ve Songül Pınar çiftinin 2 çocuğundan biri olan şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın bekar olduğu ve 5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Evin dıştan görüntüsü

-İtafaiye ekiplerinin Türk Bayrağı asması

-Eve giren şehit yakınları

-Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez'in eve girişi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

===========================

Fırat Kalkanı Harekatı'nda topçu ateşi ile DEAŞ'a ait silahlı aracın imha edilme anı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ateş destek vasıtaları ile DEAŞ terör örgütü tarafından; silahlı araç, savunma mevzii, silah deposu olarak maksatlarla kullanılan bina, silah ve araçlar etki altına alındı. Topçu ateşi ile DEAŞ'a ait silahlı aracın imha edilmesine anı insansız hava aracından tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Topçu ateşi ile DEAŞ'a ait silahlı aracın imha edilme anı

Haber: KİLİS - GAZİANTEP

===========================

Çorum'da FETÖ'den 21 öğretmen adliyeye sevk edildi

ÇORUM'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 öğretmen adliyeye sevk edildi. Çorum'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında daha önce açığa alınanların da bulunduğu 21 öğretmen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bir süre önce gözaltına alındı. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda, gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından bu akşam adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-21 Öğretmen'in adliyeye otobüsle getirilmeleri

Polis eşliğinde araçtan indirilmeleri

-Yakınlarından görüntü

-Adliye binasından görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

===========================

İntihar eden gencin hesabından toplam 14 bin lira başka hesaplara aktarılmış

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde 30 yaşındaki Gökhan Kumral, bir otelde tavana iple asılı ölü bulundu. Kumral'ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçerken, ailesi olay günü oğullarının hesabından parça parça toplam 14 bin liranın başka hesaplara aktarıldığı belirtip, araştırılmasını istedi.

Söke ilçesindeki bir otelde garson olarak çalışan Gökhan Kumral, geçen 19 Aralık gecesi cep telefonuna gelen bir mesaj üzerine saat 23.45 sıralarında evlerinden ayrıldı. Ailesine çalıştığı otelin yanında arkadaşlarıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldığı öğrenilen Kumral, bir daha evine dönmedi. Sabah çalıştığı oteldeki işine de gitmediği öğrenilen Kumral'ın babası Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Kumral'ın bulunması için çalışma başlattı. Ertesi gün saat 15.00 sıralarında polis, Kumral'ın ailesini arayıp, oğullarının Kuşadası'ndaki otel odasında iple kendini tavana asarak, intihar etmiş olarak bulunduğu bildirildi. Kumral'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesi tarafından alınan cenazesi Söke'de toprağa verildi.

Yüksel Kumral, bugün oğlunun banka hesap dökümünü aldıklarında şok olduklarını belirtip, "Oğluma ev almak için para biriktiriyorduk. Emekliyim. Elimde avucumdaki 15 bin lirayı oğluma vermiştim. Hesabına yatırıldı. Ancak, banka hesap dökümlerine baktığımızda olay gecesi 19.00 ile 02.47 saatleri arasında parça parça toplam 14 bin lira başka birilerinin hesabına aktarılmış. 'Bu paralar kime neden aktarılmış, bunun oğlumun ölümüyle bir ilgisi var mı?' Araştırılmasını istiyoruz" dedi.

İstanbul'da özel bir şirkette grafiker olarak çalışan Yasin Kumral da kardeşinin kaldığı otele aynı tarihlerde bir kadının giriş çıkış yaptığını belirtip, bu kişinin araştırılmasını da istedi.

Anne Hanım Kumral ve abla Ayşe Altan da acılarının büyük olduğunu belirtip, "Gökhan'ın intihar etmesini gerektirecek bir neden yıktı.

Olay, soruşturulsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Gökhan Kumral'ın fotoğrafı

- Baba Yüksel Kumral ile röp.

-Ağabey Yasin Kumral ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

===========================

Yenice'de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime ara verildi

ÇANAKKALE'nin Yenice İlçesi'ndeki yoğun kar yağışı nedeniyle, taşımalı sistemle gelen öğrenciler için eğitime bugün ara verildi.

Yenice'de yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Yağışın sürdüğü ilçede, taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar tatil edildi. Öğrenciler, öğleden sonra evlerine geri gönderildi. Kar yağışının devam ettiği ilçede, merkezde bulunan öğrenciler için ise eğitimlerini sürdürdü.

Haber: Saadettin AKGÜN/ YENİCE (Çanakkale), -

============================================

Yanan binada mahsur kalanlar kurtarıldı

İZMİT'te, alev alev yanan evin üstündeki dairede mahsur kalan 5 çocuk ile bir yaşlı kadın vatandaşlar tarafından dışarı çıkarılarak kurtarıldı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, dumandan etkilenen 7 kişi hastanelere kaldırıldı.

Turgut Mahallesi İsmail Gaspıralı Caddesi'nde bulunan 5 katlı apartmanın ikinci katında Ahmet Özmen'e ait dairede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahmet ve Nesibe Özmen çiftinin evde olmadığı sırada çıkan yangında ev alevler içerisinde kaldı. Yangını görenler itfaiyeye haber verdi. Yanan dairenin üst katındaki dairede bulunan evde bulunan 5 çocuk ile başka bir dairede bulunan Fatma Gezen isimli yaşlı kadın vatandaşlar tarafından aşağı indirilerek kurtarıldı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, dumandan etkilen 5 çocuk ile 2 kişiye 112 Acil ekipleri müdahalede bulundu. 7 kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Alev alev yanan dairede görüntü

-İtfaiyenin müdahalesi

-Binadan çıkarılan çocuklara müdahale edilmesi

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement