Futbolda "Şike Davası"Nda Yıldırım'a Tahliye Çıkmayınca Taraftarlar Hastaneye Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Futbolda "Şike Davası"Nda Yıldırım'a Tahliye Çıkmayınca Taraftarlar Hastaneye Akın Etti

Futbolda "Şike Davası"Nda Yıldırım\'a Tahliye Çıkmayınca Taraftarlar Hastaneye Akın Etti

Futbolda "Şike Davası"nda Yıldırım'a tahliye çıkmayınca taraftarlar hastaneye akın etti.

02.06.2012 08:40

Futbolda "Şike Davası"nda Yıldırım'a tahliye çıkmayınca taraftarlar hastaneye akın etti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın mahkeme tarafından tahliye talebi reddedilmesi ile birlikte bir grup sarı lacivertli taraftar, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek başkanları aleyhinde tezahüratlarda bulundu. Metris Cezaevi önünde tahliye olaylarını takip eden bir grup gazeteci ise taraftarların saldırısı ile karşılaştı. Taraftarlar, İHA ekibinin kamerasını parçalayarak kullanılamaz hale getirdi.

Mahkemenin, tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen, Ali Kıratlı, Sami Dinç, Ahmet Çelebi ve Haldun Şenman'ın üzerlerine atılı suçun niteliği ve cezaevinde kaldıkları süreyi gözönünde bulundurarak tahliyelerine karar verdiği duruşma sonunda, sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı'nın "üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı", "sevk maddelerinin alt ve üst sınırları", "mevcut delil durumu", "atılı suçun niteliği" ve "iletişim tespit tutanaklarının içeriklerini" göz önünde bulundurarak tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verdiği mahkemeyi protesto eden bir grup sarı lacivertli taraftarlar, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek Fenerbahçe Başkanına destek verdi. Olası taşkınlığa karşı çevik kuvvet polisleri hastane önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Bir sonraki duruşmayı 26, 27, 28 ve 29 Haziran'a erteleyen mahkemenin kararına tepki gösteren taraftarlar, meşaleler yakıp, sık sık Yıldırım aleyhine tezahüratta bulundu. Oluşan izdiham nedeniyle hastanenin acil servis girişinde yoğunluk yaşandı. Sedye ile girip çıkması gereken bazı hastalar, kalabalık nedeniyle yaya nakledildi.

Öte yandan Metris Cezaevi'ndeki tahliyeleri takip eden gazeteciler, taraftar gruplarınca tartaklandı. Öfkeli bir grup taraftar, cezaevi önünde tahliye olaylarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibinin kamerasını parçalayarak kullanılamaz hale getirirken, Doğan Haber Ajansı'ndan (DHA) muhabiri Çağatay Kenarlı ve Sefa Kıdık'a yumrukla saldırısı. Saldırıya uğrayan gazeteciler, uğradıkları saldırı sebebiyle bölge polis merkezine giderek şikayette bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Futbolda 'Şike Davası'Nda Yıldırım'a Tahliye Çıkmayınca Taraftarlar Hastaneye Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement