Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye'de(2/son) - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye'de(2/son)

Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye\'de(2/son)

Suriye'de tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ı Türkiye'ye getiren heyette bulunan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Ünal'ın Türkiye'ye dönüşünün, "bundan sonraki süreçte, yıllardır Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin de serbest"...

18.11.2012 13:44

Suriye'de tutulan Türk gazeteci Cüneyt ÜnalTürkiye'ye getiren heyette bulunan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Ünal'ın Türkiye'ye dönüşünün, "bundan sonraki süreçte, yıllardır Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin de serbest bırakılmasına ya da pozisyonlarının tekrar irdelenmesine katkı sunmasını" umduklarını belirtti Suriye'de tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ı Türkiye'ye getiren heyette bulunan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Ünal'ın Türkiye'ye dönüşünün, "bundan sonraki süreçte, yıllardır Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin de serbest bırakılmasına ya da pozisyonlarının tekrar irdelenmesine katkı sunmasını" umduklarını belirtti. Eryılmaz, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, "Ben bu kardeşimi sizlerin kanalıyla Türk halkına teslim ediyorum" mesajını iletti.

Yaklaşık 3 aydır Suriye'de tutulan gazeteci Cüneyt Ünal, aralarında CHP Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Levent Gök'ün de bulunduğu 9 kişilik heyet tarafından Türkiye'ye getirildi. Heyetin Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapmasının ardından açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, "Gazeteci kardeşimiz Cüneyt'i sağlıklı bir şekilde ailesine eşine ülkemize getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ünal'ın Türkiye'ye getirilmesi sürecinde destek veren herkese teşekkür eden Eryılmaz, "Biz aslında hem Cüneyt için hem de Beşar Kaddumi için Suriye'ye gittik. Her ikisini getirme umuduyla gittik ama Cüneyt'i getirebildik. Beşar Kaddumi ile ilgili Suriyeli yetkililer bize herhangi bir açıklama yapmadılar, ellerinde bir bilgi olmadığını söylediler. Yalnız Cüneyt kardeşimizi olaya birebir tanık olmuştu. Olay esnasında Beşar'ın yaralandığını, ondan sonra da kendisiyle bir bağlantı kuramadığını söyledi" dedi. Bunun üzerine Filistin asıllı gazeteci Beşar Kaddumi ile ilgili olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştüklerini belirten Eryılmaz, "Devlet başkanına Beşar Kaddumi'yle ilgili pozisyonu, ölü ya da sağ olup olmadığı konusunda mutlaka bilgi istediğimizi söyledik ve bu konuda araştırma yapılmasını istedik. Kendisi de talimat verdi. Bu arkadaşımızla ilgili bir araştırma yapılması ve 24 saat içinde bize bilgi verilmesi konusunda talimat verdi" diye konuştu.

-"TÜRKİYE'DEKİ TUTUKLU GAZETECİLERE DE KATKI SUNMASINI BEKLİYORUZ"-

Bu çalışmaya siyasi kaygıyla değil, tamamen insani duygularla girdiklerini ifade eden Eryılmaz, Türkiye ve Suriye halkının kardeşliğine vurgu yaparak, "Cüneyt kardeşimizin Türkiye'ye getirilmesinin bundan sonraki süreçte, aylardır, yıllardır Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci kardeşlerimizin de serbest bırakılmasına ya da pozisyonlarının tekrar irdelenmesine katkı sunmasını temenni ediyoruz ve bekliyoruz" dedi.

-ESAD'IN MESAJINI İLETTİ-

CHP olarak savaşa karşı olduklarını kaydeden Eryılmaz, bundan sonraki süreçte herkese Türkiye ile Suriye arasındaki çatışma ortamının sona erdirilmesi ve barış için görev düştüğünü de ifade etti ve şunları söyledi:

"Bizler heyet olarak Suriye'ye gittik sevgili kardeşimiz Cüneyt'i aldık ve getirdik. Sayın Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da Türkiye'ye bir mesajı var: "Ben bu kardeşimi sizlerin kanalıyla Türk halkına teslim ediyorum.' Halkımızın gözü aydın."

-JAPON GAZETECİNİN EŞİYLE KONUŞTU-

Cüneyt Ünal'ın eşi Nuran Ünal da Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasında katkısı olan herkese teşekkürlerin ilettiği konuşmasında, "90 gün boyunca bizi geceli gündüzlü yalnız bırakmayan Elif Ural ve Ahmet Algüvercin'e çok teşekkür ediyorum" dedi. Cüneyt Ünal, Halep'te öldürülen Japon gazeteci Mika Yamamoto'nun eşi Kazutaka Sato ile de bir süre konuştu. Kendisinin konulduğu cezaevine Yamamoto'nun sadece fotoğraf makinesinin getirildiğini söyleyen Ünal, başka bir şey hatırlamadığını kaydetti. (ANKA/SON)

(HM/OE) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye'de(2/son) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement