Gökhan Günaydın'dan Başbakan'a Sert Eleştiriler - Son Dakika
Güncel

Gökhan Günaydın'dan Başbakan'a Sert Eleştiriler

Gökhan Günaydın\'dan Başbakan\'a Sert Eleştiriler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mevcut yeşil alanları imara açtığı İzmir Karşıyaka'daki Mavişehir planlarına tepki ve davalar sürerken, Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir sahiline 5 bin 500 metrekaresi yeşil alan olan 14 bin metrakerelik Mavişehir...

27.06.2013 15:00

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mevcut yeşil alanları imara açtığı İzmir Karşıyaka'daki Mavişehir planlarına tepki ve davalar sürerken, Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir sahiline 5 bin 500 metrekaresi yeşil alan olan 14 bin metrakerelik Mavişehir Meydanı açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yeşil alanları sattığını öne sürdüğü AK Parti Hükümeti'ni sert sözlerle eleştirdi. Günaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medyada egemen olmasına karşın 140 karakterlik özgürlük alanı Twitter'ı kontrol altına alamadığı için 'Bela' olarak tanımladığını söyledi.

Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir sahil şeridinde düzenlediği Mavişehir Meydanı törenle açıldı. Toplam 14 bin metrekarelik alanda yapılan yeşil alan çalışması açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye çalışanları, partililer ve Mavişehirliler katıldı.

MÜEZZİN BAŞBAKANI YALANLANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AK Parti ideolojisi ile kadrosu arasında bir uyum olduğunu savundu. Günaydın, şöyle konuştu:

"Başbakan Erdoğan yazılı ve görsel medyayı egemenliği altına aldı. TMSF'ye devredip yandaşlarına vermediklerini de vergi baskısı ile kontrol ediyorlar. Ancak, Twitter'i kontrol edemiyor. Twitter'da '140 karakterlik özgürlük türküleri' söylüyor. İnsanlara müdehale edemeyince 'Bela' diyor. Başbakan böyle söylerse Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım eksik kalır mı? Yıldırım da Twitter ile bir işbirliği yapamadıklarını açıkladı. Yani 'Twitter'ı bize bilgi vermesi için zorladık. Ama vermediler' diyor. O da Başbakan gibi. 140 karaktere teslim olmanın zavallılığı içinde itirafta buluyor. Egemen Bağış ise, AB büyükelçilerine camide içki görüntülerini gösterdiklerini söyledi. Ancak AB Büyükelçileri camide içki görüntüsü seyretmediklerini açıkladı. Başbakan başörtülü kadınlara sokak ortasında işkence yapan garip giysili üzerleri çıplak 100 erkek olduğunu söyledi. Ancak mobese kameralarında bu görüntüler tespit edilemedi. Müezzin ise, 'Camide yaralıları, tıbbi yardım yapanları' gördük. Ama ahlaki aykırı davranışlarda bulunan kimseyi görmedik' diyor. Yani memleketin namuslu müezzini memleketin Başkabakan'a 'Sen yalancısın' diyor. Kutluyorum. Son olarak Başbakan içinde tutamadığı faşizmi ortaya koydu. "Ne zamandan beri ayaklar baş oldu' diyor. Ona göre baş kendisi, tek kişi, yani Bay Erdoğan. Diktatör. 'Ayak takımı' dediği alanları dolduranlar, halk. Yemin ediyorum ben de ayak takımındanım. Bu ayak takımı sana gününü gösterecek."

ADAY ADAYLARINA MESAJ

Günaydın, CHP'lilerin kariyer planlaması yapan insanlar olmadığını söyledi. Günaydın, "Nefsine hakim olamayan olursa, bilsinler ki bu parti onları da iyi takip ediyor" dedi.

CHP İl Bakan Ali Engin ise Mavişehir Meydanı'nın yanındaki arazinin yeşil alan olarak 6.5 milyon TL'ye TOKİ tarafından satıldığını, 6 ay sonra 1.2 emsal ticari imar verilerek büyük rant sağlandığını söyledi. Toplam 100 milyonluk rant yaratıldığını belirten Engin, "En az gezi parkı kadar önemli bir konu" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, 40 yıldan bu yana yerel yönetim yöneticiliği yaptığını yeşil alan satılması gibi rezillikle ilk kez bu dönem karşılaştığını söyledi. İzmirliler'in 'köpek dolabına sokulmak istendiğini' öne süren Aydoğan, "Bir kişiye 40 sene deli dersen deli olur. '10 senedir CHP muhalefet yapamıyor' diye yandaş basın yayın yaptı. Maalesef bazı arkadaşlar bile 'Acaba?' demeye başladı. CHP Genel Başkanı, yönetimi, vekiller bütün olarak çok iyi muhalefet yapıyor. İşi bilenler, sorunlara çözüm projeleri üretenleri çok. Bu köpek dolabında çıkmalıyız. Yerel seçim döneminde bunları değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

"CHP İÇİNDE DEĞİL DIŞA DÖNÜK MÜCADELE"

CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam ise, seçimlerde CHP'nin İzmir'de iyi sonuç alacaklarından kuşkuları olmadığını söyledi. Ancak, daha iyi sonuç almaları gerektiğini belirten Susam, "İzmir yetmez Türkiye'yi İzmir yapmalıyız. Çok çalışmalıyız. Kendi içimizde mücadele değil dışa yönelik mücadele, sevgi dolu dayanışmayı öne çıkarmalıyız. Herkesi kucaklamayız. Taksim'de her görüşün iktidara karşı biraraya gelmesini CHP önderliğinde sandığa yöneltmeliyliz" dedi.

Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a seslenen Susam, "İzmir ile oynamayın. İzmir'in yeşil alanlara müdahe etmeyin. Çeşme'ye Karşıyaka karışmayın. Buna izin vermeyiz. TOKİ, Bakanlık müteahhit çıkarları için değil halkın çıkarları için vardır" dedi.

YÜKSEK BLOKLAR ARASINDA NEFES ALINACAK MEYDAN

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bitişik nizam yapılaşma, yüksek blokların arasında, sıkışıp kalmış kente nefes aldıracak bir alan yarattıklarını söyledi. Mavişehir sahilinde yapılaşmaya açılmak istenen bu alanı, büyük mücadeleler sonucu, yeşil alan olarak düzenlediklerini belirten Başkan Durak, "Mavişehir Meydanı, 14 bin metrekarelik bir alanın düzenlenmesiyle oluştu. Mavişehir sahilinde sürdürdüğümüz rekreasyon çalışmamız yüzbinlerce metrekareye ulaşmış oldu. Burada, ileride oluşacak iskelemizle ulaşım rahatlayacak. Tramvay hattıyla ise, toplu taşımada da önemli adımlar atılacak. Meydanın, hemen ilerisinde yer alacak marinamız da, bölgeyi turizmde öne çıkaracak" dedi.

"YENİ PLANLAR SORUNLARI İKİYE KATLAYACAK"

Karşıyaka rantının Karşıyakalılar'ın olduğunu dile getiren Durak, Mavişehir Meydanı, ya da Atakent'te 50 dönümlük Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nı, Tay Park'ın bulunduğu alanı, rahatlıkla AVM yaptırabilecek, yüksek konut izni verebilecek konumda olmalarına rağmen bu yola gitmediklerini söyledi. Durak, "Mücadele ettik ve buraları yeşil alan olarak, halkımızın hizmetine sunduk. 1992 yılında hazırlanan planla, yüksek katlı yapılaşmanın önü açılmıştır. Hemen, arkanızda da görmekte olduğunuz binalar, bu acı gerçeğin eseridir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölge için hazırladığı yeni planlar da, bölgedeki yoğunluğu iki kat arttırmaya yöneliktir. Mavişehir'in, var olan sorunlarını ikiye katlayacak olan bu planlara karşı açmış olduğumuz davalar sürmektedir" dedi.

Mavişehir Meydanı'nın toplam büyüklüğü 145 bin metrekare. İçinde 5500 metrekarelik yeşil alan bulunan meydanda çocuk oyun parkı, spor aletleri alanı ve 60 araçlık otopark yeraldı. Meydan içinde ayrıca heykeltıraş Ahmet Uzun'un yaptığı pelikan, deniz kızı ve flamingo heykelleri konuldu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökhan Günaydın'dan Başbakan'a Sert Eleştiriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement