İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'nın (Bem-Bir-Sen) 20. kuruluş yıl dönümünde, İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini bulurken, İhlas Haber Ajansı ‘Haber Ajansları’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

11.01.2014 15:29

Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'nın (Bem-Bir-Sen) 20. kuruluş yıl dönümünde, İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini bulurken, İhlas Haber Ajansı 'Haber Ajansları' kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ankara Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen ödül törenine, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, RTÜK Genel Başkanı Hasan Tasin Fendoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay,CESİ Genel Sekreteri Klauss Heeger ile çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, yurt dışı görevlerde, savaş ortamının hakim olduğu ülkelerde görev yapan basın çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını belirterek, "Yurt içinde görev yapan arkadaşlarımızdan da özellikle eylem ya da adli olayların takip eden basın çalışanlarımız da her an risk altındadır. Basın çalışanları arkadaşlarımızın iş güvenceleri bulunmamaktadır. Özellikle son üç dört aydır yoğun şekilde işten çıkarmalar yaşanmaktadır" şeklinde konuştu.

Hukukun üstünlüğünü esas almayan, adalet kavramının içini boşaltan kim olursa olsun ülkeye en büyük zararı verdiğini ifade eden Turbay, "Suçlu suçu nispetinde cezasını çekecektir, ne daha az ne daha fazla. Bugün gelinen noktada kamuoyuna mal olmuş bazı davaların yeniden yargılama lüzumunun gerekçeler bir bir ortaya konulmalıdır.Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ayrı değerlendirilmeli, ancak hükümete yönelik olduğu görülen küresel operasyon da ayrı değerlendirilmelidir" diye konuştu.

Törende konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Taksim Gezi olayları ile daha büyük bir boyutta küresel ayaklarında gün yüzüne çıktığı belirterek, "Oynanan uluslararası senaryonun içerisine yerleştirilmiş iki idea ile ilgili hiç tereddüt yaşamadan diyorum ki, yolsuzluk ideası mı var? Sonuna kadar üzerine gidilsin, medeniyet değerimizin hükmü açıktır 'Rüşveti alan da veren de mel'undur'. Yetimin malına göz diken varsa sonuna kadar üzerine gidilmelidir. İkinci idea, paralel devlet yapılanması. Bunun da sonuna kadar üzerine gidilsin. Ama 18 yıl bu ülkede ezan Türkçe okunduktan sonra ezanın orijinaline Arapça'ya döndürülmesine öncülük ettiği için Menderes'ten rahatsız olanların gayesi ne ise, merhum Özal'ın milletin değerlerini öne çıkarmak için mücadelesinde karşısına çıkanlar kimler ise, "darbelere karşıyım ama Erbakan bunu hak etti' diyen darbecilerin Erbakan'dan rahatsızlık duymalarının özünde ki gerçek ne ise, millete namlusu dönmüş tanklara selam durmam diyen merhum Muhsin Yazıcıoğlu'ndan rahatsızlık duyanların rahatsızlığı ne ise, 30 yıl Mursi'ye tahammül eden sözde bazı İslam ülkeleri yöneticileriyle, Batının insan hakları ve demokrasinin beşiği olarak kendisini tanıtan ama sahte beşik sahte insan haklarının savunucularının Mursi'den rahatsızlığı ne ise bugün sayın başbakanımızdan rahatsızlıkta odur" dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, konuşmasında şunlara değindi:

"Hak-İş Konfederasyonu'nun duruşu ve misyonundan rahatsız olanlar bir linç kampanyası yürütüyorlar, gazetelerde televizyonlarda Hak-İş'e, mensuplarına, sendikalarımıza karşı suçlama, linç hakaret, çarpıtma, kampanyaları sürüyor. Bir kısım çevrelere de bu kampanyalar referans gösterildi. Sayın Kılıçdaroğlu,Hak- İş Konfederasyonu ve Memur-Sen'i hedef alan açıklamalar yapıyor. Kendisine cevap veriyoruz, bu açıklamaları ispat edeceksin. 'İspat etmezsen müfterisin' diyorum. Hak-İş'i bu kampanyalarla bu suçlamalarla bu iftiralarla diz çöktürmek isteyenler yanılıyorlar, yanıldıklarını anlayacaklar. Bu hesaplar bizim için vız gelir, tırıs gider. Aldığımız tehditler önümüze koyulan korku senaryoları bizi yolumuzdan alıkoyamayacak."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, basın çalışanlarının sorunlarına değindi. Destici, ülkenin temel problemlerinden birinin demokratikleşme olduğunu, yeni anayasanın yapılamamasını eleştirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Bem-Bir-Sen'in yaş pastasını kesti. Daha sonra ödül törenine geçildi.

Törende, " Sarıkamış'ta 90 bin Ayyıldız" ve "Kutlu Yolun İlk Yolcuları" adlı iki tiyatro oyunu sergilendi.

İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini bulurken, İhlas Haber Ajansı 'Haber Ajansları' kategorisinde ödülü Ankara Haber Müdürü Beyazıt Cebeci, 'Görsel Medya' kategorisinde TGRT Haber adına Haber Muhabiri Burak Alganatay, 'Yazılı Medya' kategorisinde Türkiye Gazetesi Muhabiri Cenk Esen aldı. 'Kameraman' kategorisinde ise TGRT Haber Kameramanı Aziz Turan ödüle layık görüldü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement