İnternetten Organ Bağışçısı Toplamaya Başladı - Son Dakika
Güncel

İnternetten Organ Bağışçısı Toplamaya Başladı

İnternetten Organ Bağışçısı Toplamaya Başladı

İzmir'de yaşayan ilkokul 5. sınıf öğrencisi Aziz Simsar, internette sosyal paylaşım sitesinden organ bağışı grubu kurdu.

16.01.2013 10:29  Güncelleme: 10:27

İzmir'de yaşayan ilkokul 5. sınıf öğrencisi Aziz Simsar, televizyonda organ bağışı yetersizliğinden bir çocuğun hayatını kaybetmesinden etkilenerek internette sosyal paylaşım sitesinden organ bağışı grubu kurdu. Küçük çocuk 1 haftada yaklaşık 70 kişiye ulaştı.

Karabağlar ilçesinde oturan Şerif Remzi İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Aziz Simsar (12), geçtiğimiz günlerde televizyonda organ bağışı bekleyen bir çocuğun hayatını kaybettiğine ilişkin haber izledi. Bu haberden çok etkilenen küçük Aziz, o anda sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta organ bağışçısı toplama fikriyle grup kurdu. Kurduğu grupta "Tüm Türkiye'yi ve tüm duyarlı vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum. Ben Aziz Simsar. 12 yaşındayım ve desteklerinizi bekliyorum" diye mesaj gönderen Aziz'e bir hafta içinde 70'ten fazla kişi olumlu yanıt verdi.

Oğlunun bu hareketinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu ifade eden Anne ev hanımı Nermin Simsar (33), Facebook üzerinden organ bağışında gönüllü olan insanlarla iletişime geçtiklerini ve önümüzdeki günlerde gönüllülerle birlikte organ bağışı merkezine giderek gerekli formları dolduracaklarını ifade etti.

Küçük Aziz, Facebook üzerinde "Öldüğümüzde organlarımız toprakta çürüyeceğine, nakil bekleyenlere can olsun. Bir organ bir can" sloganıyla yürüttüğü kampanyada her geçen desteklerin arttığını söyledi.

Anne Nermin Simsar da kampanyaya bütün aile fertleriyle birlikte tam destek verdiklerini belirterek, "Şimdilik yaklaşık 70 kişi var. Bu sayıyı biraz daha arttırdığımız zaman sözleştiğimiz kişilerle birlikte organ bağışında bulunmaya gideceğiz. Tüm vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnternetten Organ Bağışçısı Toplamaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement