İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ödemiş'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ödemiş'i Ziyaret Etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş'i ziyaret etti. Başkan Tugay, Tekke Mahallesi'nde 627 yıllık Helvuç Bayramı'nda çocuklarla buluştu ve Bozdağ ile Gölcük'e de gitti. Esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tugay, herkesin sorununu dinlemeye çalıştıklarını ve hizmet etmek için burada olduklarını söyledi. Başkan Tugay, Tekke Mahallesi'nde eksiklikleri yerinde inceledi ve sorunların çözümü için talimat verdi.

12.05.2024 16:55  Güncelleme: 17:32

(İZMİR)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş'i ziyaret etti. İlk olarak Tekke Mahallesi'nde 627 yıllık Helvuç (Helviş) Bayramı'nda çocuklarla buluşan Başkan Tugay, Bozdağ ve Gölcük'e de gitti. Bölgede esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tugay, "Herkesin sorununu kendinden dinlemeye çalışıyoruz. Biz size hizmet etmek için buradayız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tekke Mahallesi'ndeki Helvuç (Helviş) Bayramı'na katılmak ve bölgede incelemelerde bulunmak için Ödemiş'e geldi. Başkan Dr. Cemil Tugay ilk olarak Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan'ı makamında ziyaret etti ve yeni görevinde tebrik etti. Başkan Turan, Başkan Tugay'a Ödemiş'in sembolü olan Efe heykeli ve işlemeli ipek mendil hediye etti.

627 YILLIK GELENEK

Belediye ziyaretinin ardından Başkan Tugay, Tekke Mahallesi'ne geldi. 627 yıldır çocuklara dini bilinç kazandırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültürel buluşmaya Başkan Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Bülent Eker, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Tekke Mahalle Muhtarı Ahmet Korkmaz ve meclis üyeleri katıldı. Başkan Tugay'ı Tekke Mahallesi'nde mehter takımı ve çocuklar karşıladı. Helviş Bayramı geleneği sürdürülerek çocukları sevindirmek için köy meydanına hediyeler konuldu. Başkan Tugay, çocuklar için oyuncakları hediye alanına bıraktı.

"HERKESİN SORUNUNU KENDİNDEN DİNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Törende konuşmasına Anneler Günü'nü kutlayarak başlayan Başkan Tugay, " Türkiye'de ve dünyada acaba kaç tane 627 yıldır devam edilen etkinlik vardır? Çok özel bir yerde, çok özel bir zamanda birlikte olduğumuzu düşünüyorum. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in dört bir yanında bin 193 mahalleye hizmet veren bir belediye. Ama her yerde bulunmaya çalışıyoruz. Herkesin sorununu bizzat kendinden dinlemeye çalışıyoruz. Muhtarımla köyü gezeceğiz ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alacağız. Biz size hizmet etmek için buradayız. Bizden istediğiniz ne varsa her zaman sizi dinelemeye hazırız" diye konuştu.

BAŞKAN TURAN: "HAK ETTİĞİNİZ HİZMETİ BİRLİKTE SUNACAĞIZ"

Tarihi gelenek hakkında bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, "Örf, adet ve geleneklerimize sahip çıkmak, unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak önemli bir olgudur. Geleneklerimizin yavaş yavaş kaybolduğu günümüzde böyle organizasyonların bizler için önemi büyüktür. Geleneğimizi yaşatmak geleceğimize bırakacağımız en büyük mirastır. Helviş Bayramı da Tekke Mahallesi'nin kurucusu Musa Baba tarafından başlatılmış bir bayramdır. Tekke eskiden yerleşimler arası yolculuk yapanların dinlendiği, yemek yediği bir alanmış. Manisa Akhisar şehzadelerinin uğrak noktasıymış. Musa Baba bu alışkanlığı Helviş Bayramı olarak devam ettirmiş. 627 yıldır bu geleneği yaşatanları sevgiyle anıyorum" diye konuştu.

Başkan Turan, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay bizlerle birlikte. Görev süremizce sizlerin ihtiyacı olan çalışmaları Cemil Başkanımızla iş birliği içinde yapacağız. Hak ettiğiniz hizmeti birlikte sunacağız" ifadelerini kullandı.

Tekke Mahalle Muhtarı Ahmet Korkmaz ise "Helviç Bayramı ile en büyük amacımız çocuklarımıza dini bilgi birikimini aşılamak, geçmişimize sahip çıkıp gelecek kültürlere aktarmaktır" dedi. Konuşmaların ardından köy halkına helva dağıtılarak Mevlid-i Şerif okundu.

Başkan Tugay Tekke'nin eksiklerini sokak sokak inceledi. Helviş Bayramı'nın ardından Başkan Tugay, muhtar eşliğinde Tekke Mahallesi'ni gezerek eksiklikleri yerinde inceledi. İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer ile bölge halkının taleplerini not alan Başkan Tugay, öncelik sırasına göre sorunların çözümü için talimat verdi.

ÖDEMİŞ TURUNA BOZDAĞ İLE DEVAM ETTİ

Tekke'nin ardından Başkan Tugay, programına Bozdağ'da devam etti. Bozdağ'da esnafı ziyaret eden Başkan Tugay, Ödemiş Belediyesi'nin çay bahçesinde Bozdağlılar ile sohbet etti; çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yurttaşların taleplerini dinleyen Başkan Tugay, bölgede tarımsal desteklerden altyapıya kadar yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgi verdi.

GÖLCÜK'TE ESNAF TURU

Başkan Tugay'ın son durağı ise Gölcük oldu. Başkan Tugay'ı Gölcük Muhtarı Ferit Aynalı karşıladı. Aynalı Başkan Tugay'a bölge halkı tarafından yapılan ipek işlemeli yöresel ürünler ve ipek böceği kozasından yapılan lamba hediye etti. Başkan Tugay, ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Ödemiş Belediyesi tarafından geçen dönem inşaatına başlanan sosyal tesisi inceledi. Ardından Gölcük çarşısındaki esnafı ziyaret eden Başkan Tugay, esnaf ve yurttaşlarla sohbet etti. Başkan Tugay, ziyarette annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Görüntü Dökümü

-Genel ve detay görüntüler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın Tekke Mahallesi'ne gelişi ve selamlaşma

Helvuç (Helviş) Bayramı kutlamaları

Konuşma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan

Tekke Mahalle Muhtarı Ahmet Korkmaz

-Genel ve detay görüntüler

Başkanın muhtar eşliğinde Tekke Mahallesi'ni gezerek eksiklikleri yerinde incelemesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ödemiş\'i Ziyaret Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ödemiş'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement