İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden İha'ya Ödül - Son Dakika
Güncel

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden İha'ya Ödül

İzmir Gazeteciler Cemiyeti\'nden İha\'ya Ödül

'İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışması'nda 18 gazeteci ödül alırken, Hasan Tahsin Özel Onur Ödülü Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık'a verildi.

30.03.2013 18:30

'İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışması'nda 18 gazeteci ödül alırken, Hasan Tahsin Özel Onur Ödülü Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık'a verildi. Yarışmada İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kameraman Ferruh Serçe, görüntülü haber dalına birincilik ödülüne layık görüldü.

Gazeteciler cemiyetlerinin ve basın-yayın organlarının düzenlediği yarışmaların en eskisi olmasının yanı sıra, önemli ve anlamlı yarışmalardan biri olan "Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması" sonuçlandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve 2012 yılı eserlerinin değerlendirildiği yarışmaya her iki kategoride toplam 143 başvuru oldu. Yarışmada 11 dalda 18 gazeteci ödül aldı. Bazı dallarda ise, ödüle değer eser bulunamadı.

Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık'a, yönetim kurulu kararıyla Hasan Tahsin Özel Onur Ödülü verilirken, yarışma sonuçları İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin merkezinde jüri ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıyla, Başkan Atilla Sertel tarafından açıklandı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 2012 yılı eserlerinin değerlendirildiği gazetecilik yarışmasında 9, teşvik yarışmasında da 9 olmak üzere 11 dalda 18 gazetecinin ödül aldığını belirterek, "Ayrıca yönetim kurulu kararımızla Milliyet Gazetesi yazarı deneyimli gazeteci Melih Aşık'a Hasan Tahsin Özel Onur Ödülü verilmesi kararlaştırıldı" dedi.

Başkan Atilla Sertel, yarışmanın bazı dallarındaki ödüllere her yıl olduğu gibi bu yıl da, son dönemde hayatlarını kaybeden İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Yaşar Sezginer, Nedim Çapman, Halil Hilmi Çınar, Necla Çapman, Gürsu Arat, Yaşar Tufan Aksoy, Fethi Doğan Öner ve İdil Öztamer'in isimlerinin verildiğini söyledi.

İHA'YA ÖDÜL

Toplamda 140 kişi yarışmaya başvururken, 18 kişi ödül kazandı. İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kameraman Ferruh Serçe ise, 'Acemi Sağlıkçılar'

başlıklı görüntülü haber çalışmasıyla Radyo TV Haber Program dalında Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması birincilik ödülüne layık görüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden İha'ya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement