Kafkas: "İzmirliler Her İşte Geri Kaldığı Gibi Bakanlığımıza da Ayak Uyduramıyor" - Son Dakika
Güncel

Kafkas: "İzmirliler Her İşte Geri Kaldığı Gibi Bakanlığımıza da Ayak Uyduramıyor"

Kafkas: "İzmirliler Her İşte Geri Kaldığı Gibi Bakanlığımıza da Ayak Uyduramıyor"

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "İzmirliler, her işte geri kaldığınız gibi bakanlığımıza da ayak uyduramıyorsunuz. Biz iki günümüz eşitse o günü ziyan etmiş sayarız" dedi.

14.03.2014 14:09

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "İzmirliler, her işte geri kaldığınız gibi bakanlığımıza da ayak uyduramıyorsunuz. Biz iki günümüz eşitse o günü ziyan etmiş sayarız" dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ortaklaşa hizmet sunacağı Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği Karabağlar Semt Polikliniği'nin açılışına katıldı. Semt polikliniği açılışına Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Necip Kalkan ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sinevizyon gösterisinde sağlık hizmetleri rakamlarının 2010 yılına ait olduğunu görünce, "İzmirliler, her işte geri kaldığınız gibi bakanlığımıza da ayak uyduramıyorsunuz. Biz iki günümüz eşitse o günü ziyan etmiş sayarız. Türkiye'nin 600 ambulansı vardı, şuan 3 bin 600 ambulans var. Allah'tan korkun. İzmir'in sorunu Ankara'ya ayak uyduramama sorunudur" dedi.

İzletilen sinevizyonda, sağlık hizmetlerindeki rakamların 2014 değil 2010 yılına ait olduğunu ifade eden Agah Kafkas, şöyle konuştu: "İzmirliler, her işte geri kaldığınız gibi bakanlığımıza da ayak uyduramıyorsunuz. Biz iki günümüz eşitse o günü ziyan etmiş sayarız. Türkiye'nin 600 ambulansı vardı, şuan 3 bin 600 ambulansı var. Allah'tan korkun. İzmir'in sorunu Ankara'ya ayak uyduramama sorunu. Bir bakanlığın ikinci adamı olarak çağdaş dünyada kim hangi sağlık hizmeti sunuyorsa Türkiye'de fazlası var eksiği yok. Türkiye bu haysiyet yürüyüşünü sürdürürken, İzmir bu yürüyüşe süratle katılmalıdır. Binali Yıldırım'ın kitabında imkansızlık yok. Bütün alanda dünyaya racon kesecek işler yapıldı."

"CHP VE MHP MINTIKASINA GİRİNCE UYANIYORUZ"

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan'a seslenen Kafkas, şunları söyledi: "Sayın başkanım işiniz kolay değil. Kaymak gibi yollardan geliyorsunuz, CHP ve MHP mıntıkasına girince uyanıyorsunuz. Tak tak tak. Türkiye'ye İzmir'i entegre etmek zorundayız. Otobandaki kalite gibi hizmet almak hakkı değil mi onların? Bu tarihi fırsatı birlikte değerlendirmeliyiz. 10 yıldır önemli değişim yaşıyoruz. Ölçüler değişti. Ölçüyü değiştirdik. Cumhuriyet tarihi boyunca hayatın hangi alanında kim ne iş yaptıysa getirin bizim yaptıklarımızla ölçüşelim. Türkiye'de gömü çıkmadı kendi değerlerimizle yapıldı."

"İZMİR YERİNDE SAYMAYA DEVAM ETTİ"

İnsanların hayatlarını kolaylaştırdıklarını kaydeden Kafkas, düne kadar zenginlerin ve memurların haklarından yararlanabildiğini ancak işçinin yararlanamadığını hatırlattı. Vatandaşların ellerine tutuşturulmuş reçete ile baş başa kaldığını söyleyen Kafkas, şöyle konuştu: "Bugün 10 yıl sonraki ilaç parası, 10 yıl öncesinden yüzde 70 daha indirimli. 15 gün sonra yapılacak seçim, tarihi fırsatı beraberinde getiriyor. 10 yıldır İzmir'in yürüyüşü bir türlü Türkiye'nin ilerlemesiyle örtüşmedi. İzmir hep yerinde saymaya devam etti. İzmirli sayılırım. 83 yılındaki Alsancak, Karşıyaka, Bayraklı, bugünkü halinden daha temizdi. Böyle bir dünya yok. 3. bin yılda İzmir Türkiye'nin 3. büyük kentiyken birçok Anadolu kenti İzmir'le yarışıyorsa bu İzmir'in kaybettiği anlamına gelmiyor mu? Söylüyorum birileri de bozuluyor."

"AŞAĞILANAN BİR ÜLKEYDİK"

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ni gezdiğini dile getiren Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün havaalanını gezdim. Bir işçi emeklisinin çocuğuyum. Babam Almanya'da işçiydi. Frankfurt Havaalanı'na baktıkça iç geçirirdim. Şimdi İzmir iç hatlar terminali Frankfurt Havaalanı'nı dört defa döver. Şimdi birileri niye bozuluyor? Bu birilerine kaşıntı yapıyor. Bu aziz milletimizin evlatlarını mutlu etmeli. Yıllarca bize tepelerden bakılmasından rahatsız olmuyor muyduk? Bu kadar aşağılanan bir ülkeyken, bir deseniz ki dışişleri bakanları başbakanlar hadi yazılı yapacağız deseler, 50 ülkenin adını zor yazarlar ama Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki Türkiye, 152 oyla Birleşmiş Milletler'e seçildi. Bu herkesi mutlu etmiyor mu? Onun için bugün artık bu geri kalmışlığı kader bellemiyoruz."

"BİN YAŞASANIZ ELİNİZE BÖYLE FIRSAT GEÇMEZ"

İzmirlilerin AK Parti'li belediyelerin yönetiminde hayatlarına müdahale edileceğini düşündüğünü söyleyen Kafkas, İzmirlilere şöyle seslendi: "Hayatımıza müdahale diyorlar. İzmirliler İstanbul'dan daha mı ilerisiniz? 20 senedir İstanbul'u yöneten AK Parti kimin hayatına müdahale etti? Bizi ne ilgilendirir başkasının hayatı? Biz nasıl yaparız başkasına bunu. Biz özgürlüklerin, demokrasinin teminatıyız. Kimse ideoloji satmasın. Kimse iş bilmezliğini, beceriksizliğini, ideolojinin arkasına saklamasın. Palavra yok. Bin yıl yaşasanız kendinize iyilik yapmak için bu 15 gün kadar elinize fırsat geçmez. Birebir çalışmak zorundasınız. Bu kendiniz için, çocuklarınızın daha özgür ülkede yaşaması, torunlarınızın daha büyük ekmeğe sahip olabilmesi için."

Bir vatandaşın "O kale 30 Mart'ta yıkılacak" sözlerine de Kafkas, şöyle karşılık verdi: "O kale dediğiniz Ortaçağ da kaldı. Artık öyle bir şey yok. Kalede olduğunu zannedenler o kaleden çıkıp dünyayı anlasın. Kale safsatasından kurtulmanızı diliyorum."

"1 MİYAR 200 MİLYONLUK YENİ YATIRIM"

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise AK Parti iktidarında yapılan icraatları şöyle anlattı: "AK Parti iktidarlığı döneminde iki şey bizim için çok önemli oldu; sağlık ve ulaşım. Bugün sağlık alanında vatandaşlarımızın memnuniyet oranı yüzde 70'e çıktı. Hayal olarak düşündüğümüz projeleri hayata geçireceğiz. Hem İzmir'e hem Ege Bölgesi'ne Bayraklı Şehir Hastanesinin temelini attık ama 2001 yılı öncesini de sizlere hatırlatmak isterim. Ben eczacıyım, İzmir'in geçmiş sağlık sisteminde temeli atılmış paslanmış levhalarda adı yazılı birçok devlet hastanemiz vardı. İlk işimiz, temeli atılmış, vatandaşa söz verilmiş ama yerine getirilmemiş bu hastaneleri açtık. 12 yıllık AK Parti hükümeti döneminde İzmir'de 21 milyar liralık devlet yatırımının içerisinde 1 milyar liralık yatırım İzmir'in sağlık hizmetleri için harcandı. 1 milyar 200 milyon liralık yeni yatırımları da sizlerin hizmetine sunacağız. 2001 yılı öncesinde bu ülkede sağlık alanında yaşananları hatırlatmak istiyorum; çocuğunu zor bir şekilde doktora muayene edip elinde reçetesiyle gelen anneler 'benim sağlık güvencem, Bağ-Kur'un sigortam yok, param yok' derlerdi, ne yapacağım diye düşünürlerdi. O annelerin gözlerindeki o mutsuzluğu, gelecekle ilgili endişelerini dün gibi hatırlıyorum. Bugün çok şükür, sağlık güvencem yok diyen bir tek vatandaşımız kalmadı."

"SAĞLIKTA MEMNUNİYET ÇITASI YÜKSELDİ"

Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan da, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak şunları söyledi: "Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sadece Tıp Bayramı'nda değil her gün hatırlanması, destek verilmesi ve takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Son 10 yılda sağlık hizmetlerinin ülkemizin en ücra köşelerine kadar yaygınlaştırılması, sağlıkta memnuniyet çıtasını yükseltmiştir. Bugün açtığımız tesis, dört kattan oluşuyor. Semt polikliniğimizde çocuk bölümünde yedi, büyük bölümünde 15 branşta hizmet verilecek." Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise şöyle konuştu: "Ümit ediyorum ki sağlık çalışanlarımız bugün olduğu gibi bundan sonra da güzel günler geçirecektir. Böyle bir tesisin İzmir'e ve Karabağlar'a açılması çok önemli bir olay. Bu semt polikliniğinin açılmış olduğu yerde gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın yaşadığı bir gerçek. Burada açılmış olan bu poliklinik, sağlık hizmetinin daha sağlıklı bir şekilde yürüyeceğinin sağlaması gibi, iki hastanemizdeki yoğunluğu da azaltacaktır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kafkas: 'İzmirliler Her İşte Geri Kaldığı Gibi Bakanlığımıza da Ayak Uyduramıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement