Karaköprü'de Sığınmacılar İçin Mağaza Açıldı - Son Dakika
Güncel

Karaköprü'de Sığınmacılar İçin Mağaza Açıldı

Karaköprü\'de Sığınmacılar İçin Mağaza Açıldı

Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılara yönelik AK Parti tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde giyim mağazası açıldı.

20.02.2015 14:34

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından başlatılan "Üşüyorum Yardım Edin" kampanyası kapsamında Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde Suriyeliler için açılan yardım mağazasını Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ziyaret etti.

Mağaza sorumlusu ile bir süre sohbet eden Başkan Çiftçi, yardımların dağıtımı hakkında bilgiler aldı. Şanlıurfa'nın her zaman mazlumların yanında olduğunu ifade eden Başkan Çiftçi, "Suriye'de yaşanan olayların hemen ardından Türkiye ve Şanlıurfa'mız Suriyeli vatandaşlara kucak açtı. Biz dinimiz gereği mazlumun her zaman yanında yer alıyoruz" dedi.

BAŞAK TA MAĞAZAYI GEZDİ

Bu arada AK Parti Sosyal İşler Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Başak'ta gün içerisinde mağazayı ziyaret ederek "İstanbul il teşkilatının göndermiş olduğu gıda ve giyim yardımları düzenli bir şekilde koordine edilerek halkımıza ulaştırılıyor" diye konuştu.

Başak sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Karaköprü giyim mağazasında Harran bölgesinden 500 Suriyeli vatandaşlar gelerek giyim yardımlarını aldılar. Haliliye mağazasında ise Bozova'dan getirilen 150 kişi giyim yardımından faydalanmıştır. Yine Eyyübiye mağazasından Akçakale ilçesinden gelen 300 kişi giydirilmiştir. Suruç mağazasında ise Suruç bölgesinden gelen 250 kişi giydirilmiştir. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı olarak İstanbul teşkilatımızın gönderdiği gıda ve giyim yardımını halkamıza düzenli bir şekilde ulaşmasını organize etmekteyiz. Bu gıda ve giyim yardımları geldikçe bizde aralıksız bir şekilde organizeye devam edeceğiz."

HALİLİYE BELEDİYESİ'NDEN KOBANİLİ AİLEYE YARDIM

Gün içerisinde sığınmacılara yönelik bir yardım haberi de Haliliye Belediyesi'nden geldi. Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kobani'den Şanlıurfa'ya gelen 15 kişilik aileye gıda yardımında bulundu.

Kobani'den, IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçan ve Haliliye İlçesi'ne bağlı Dört Mağara Mahallesi'ne yerleşen 15 kişilik Suriye uyruklu aileye, Haliliye Belediyesi el uzattı. Mahalle Muhtarı Müslüm Güneş'in müracaatı sonucu yardım için harekete geçen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ailelerin ihtiyaçlarına göre yardım paketleri hazırladı.

Hazırlanan yardım paketleri, belediye personelleri tarafından Muhammed Ailesi'ne teslim edildi. Yardım paketlerini alan Muhammet Ailesi fertleri, yardımlarından dolayı Haliliye Belediyesi'ne teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Karaköprü'de Sığınmacılar İçin Mağaza Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement