Kck Davasında Reddi Hakim Talebi - Son Dakika
Güncel

Kck Davasında Reddi Hakim Talebi

Kck Davasında Reddi Hakim Talebi

Sanık avukatları mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık ve üyeleri için reddi hakim talebinde bulundu.

02.10.2012 15:58

Sanık avukatları mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık ve üyeleri için reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme, talebi davayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle reddetti.

Sanıkların alkışlı protestoda bulunması üzerine Mahkeme Başkanı Ali Alçık, tüm sanıkların salondan çıkarılmasını istedi.

Haber - Kamera : Cem TURSUN/ İSTANBUL DHA

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 124'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 10. duruşması yine olaylı geçti. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 122 tutuklu sanık katılırken 15 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Duruşmaya BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de izleyici olarak katıldı. Duruşma salonu önünde dün yaşanan gerginliğin ardından jandarmanın güvenlik önlemlerini arttırdığı görüldü. Duruşma salonu girişindeki bariyerler güçlendirilirken izleyicilerin giriş yaptığı güvenlik koridorunun daha da daraltıldığı gözlendi.

REDDİ HAKİM TALEBİ Kimlik tespitinin ardından sanık avukatları reddi hakim talebinde bulunmak için söz istedi. Tüm sanıkların avukatlarından Ercan Kanar İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık ve üyelerini "Tarafsız olmadıkları, aleniyet ilkesi çiğnedikleri, savunmayı yok saydıklarıö gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Dünkü duruşmada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan söz eden bir sanığın mikrofonun kapatılması üzerine avukat Ercan Kanar "Savunma hakkını kısıtlıyorsunuz" diyerek tepki göstermişti. Mahkemenin avukat Ercan Kanar'ı salondan çıkarma kararına diğer avukatlar tepki göstermişti. Duruşmaya ara verilip sanıklar ve basın salondan çıkarıldıktan sonra 36 avukat jandarma tarafından salondan çıkarılmıştı. Avukatlar duruşma salonu önünde yaptıkları açıklamada jandarmanın kendilerini darp ettiğini öne sürmüştü. Mahkeme reddi hakim talebini değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. Aranın ardından heyetin kararını açıklayan Başkan Ali Alçık, reddi hakim talebini mahkemenin aleniyet ilkesini çiğnemediği, yanlı yargılama yapıldığı iddiasının doğru olmadığı, davanın ilerlemesi için azami gayret sarf edildiği belirtilerek reddetti.

"KÜS MÜYÜZ?"

Söz alan sanık avukatlarından Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, "Mahkemenin kendi kendini övdüğünüö belirterek karara itiraz etti. Başkan Ali Alçık, talep almayacağını belirterek, TRT spikerine iddianameyi okutmaya başladı. İddianame okunurken bir yandan da avukat Selçuk Kozağaçlı sözlerini sürdürerek "Sayın Başkan, lütfen bana doğru bakar mısınız" dedi. Başkan Alçık'ın başını çevirmemesi üzerine avukat Kozağaçlı "Küs müyüz" dedi. Başkan Ali Alçık "Duruşmayı engelliyorsunuz" diyerek iddianamenin okunmasına devam ettirdi.

AVUKATLAR DURUŞMAYI TERK ETTİ

Tartışma üzerine yaklaşık 50 sanık avukatı duruşmayı terk etti. Tutuklu sanıkların ayağa kalkarak sırtlarını dönmeleri ve izleyicilerin de alkışlamaları üzerine salon boşaltıldı. Duruşmanın sonraki bölümü izleyicisiz yapılırken, sanıklar heyete sırtlarını dönerek ayakta durma eylemini sürdürdü. Sanıkların alkışlı protesto başlatması üzerine Mahkeme Başkanı Ali Alçık, bunun üzerine tüm sanıkların salondan çıkarılmasını istedi.

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA Duruşma salonunun önünde de avukatlar adına İstanbul Barosu Başkan adayı Filiz Kerestecioğlu tarafından okunan basın açıklaması okundu. Açıklamada, "Silivri tarihimizde tıpkı kedi zamanlarının en zalim sıkıyönetim mahkemeleri gibi anılacak. Tabii bütün özel yetkili mahkemeler gibi. Mümkünse avukatsız yargılama yapmak istiyorlar, mümkünse sanıksız yargılama yapmak istiyorlar, mümkünse basın olmadan yargılama yapmak istiyorlar. Aslında yargılama yapmak değil, doğrudan doğruya ceza kesmek istiyorlar . Avukatların basın açıklaması "Artık görüntüyü kurtarmak için dahi kılını kıpırdatmayan, avukatın sözünü kesip, yerine oturmasını emreden, hukuka aykırı olarak duruşmadan çıkarma kararı veren ve avukaların darp edilmesine neden olan yargı sistemi ve yargıçlara yeter diyoruz. Ama unutulmasın bağımsız ve tarafsız yargı herkes için elzemdir ve bir gün herkese lazım olur" denildi. BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de destek verdiği açıklamanın ardından sanık yakınları "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck Davasında Reddi Hakim Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement