Likya Yolu Ultra Maratonu 24 Eylül'de Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Likya Yolu Ultra Maratonu 24 Eylül'de Başlıyor

Likya Yolu Ultra Maratonu 24 Eylül\'de Başlıyor

Türkiye'nin ilk ultra maratonu olma özelliğine sahip 'Likya Yolu Ultra Maratonu', 24 Eylül'de Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden başlayacak.

20.09.2011 15:07

Türkiye'nin ilk ultra maratonu olma özelliğine sahip 'Likya Yolu Ultra Maratonu', 24 Eylül'de Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden başlayacak. Her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak Likya Yolu Ultra Maratonu, birçok antik kentten geçecek olan rotası ile tarihi ve doğal güzelliklere sahip Likya Yolu'nu tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. 240 kilometrelik mesafeyi kapsayan maratonu tamamlayan sporcular 'Ultra Trial' yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde başlayıp Antalya'da sona eren tarihi Likya Yolu'nda koşulacak 'Likya Yolu Ulta Maratonu'nun 2'ncisi, 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında koşulacak. Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen maratona, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim İlaç, Sırma Su, Memorial Sağlık Grubu, Adidas, Kutup Ayısı, Global Star, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve AltYapı İşletme Birliği (GATAB), Tekirova Otelciler Birliği (TEKOB) ve Tekirova Belediyesi destek veriyor.

BASIN TURUYLA BAŞLAYACAK

24 Eylül'de basın toplantısı ve basın gezisinin yapılacağı maraton için 25 Eylül'de protokole yönelik temsili koşu yapılacak.

26 Eylül'de Ölüdeniz'de tarihi Likya Yolu'nun başlangıcı olan Montana girişinden başlayacak olan 240 kilometrelik maraton etabı, 2 Ekim'de Antalya'nın Phaselis Antik Kenti'nde son bulacak. Her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak Likya Yolu Ultra Maratonu, birçok antik kentten geçecek olan rotası ile tarihi ve doğal güzelliklere sahip Likya Yolu'nu tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Likya Yolu Ultra Maratonu'nda bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek, maratonu tamamlayanlara dünyanın en seçkin dağ maratonlarından 'Ultra Trail du Mont Blanc'a (UTMB) katılma imkanı sağlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Argos İletişim Temsilcisi Özge Doğan, Likya Yolu Ultra Maratonu'nun yaklaşık 240 kilometrelik bir parkuru kapsayacağını ve 6 günü yarışlardan oluşmak üzere toplam 9 gün süreceğini belirtti. 42 kilometrelik normal maraton mesafesini aşan, patika, dağ, çöl gibi değişken zemin ve parkura sahip maratona 35 bireysel sporcunun katılacağını duyuran Özge Doğan, maratonla ilgili şu bilgileri verdi:

'DOĞANIN İÇİNDE YOLCULUK'

"Likya Yolu Maratonu, Türkiye'de düzenlenecek ilk ultra maraton olma özelliğine sahip, yüksek mücadeleye dayalı uluslararası bir spor organizasyonu. Etapların uzunluğu her gün için farklılık göstermekle birlikte, yarışmacılar her etap için belirlenen süreyi aşmadan, bir sonraki hedef noktasına ulaşmaya çalışacak. Belirlenen rota, deniz seviyesi ile 800 metrelik dağlık bölgeler arasında iniş-çıkışlar içermekte, kumsal, toprak yol, taşlık-kayalık patikalar, ormanlık araziler ve dik yamaçlar gibi birbirinden oldukça farklı zemin koşulları barındırıyor. Kimi yerlerde koşmayı, hatta hızlı yürümeyi bile olanaksız kılan tırmanış ve geçişler bulunmakta. Bu hedef noktaları arasında da koşuculara su ve gerekli hallerde tıbbi yardım sağlamak amacıyla, yaklaşık olarak 10 kilometrede bir kontrol noktaları kurulacak. Ana kamplar, her etap sonundaki varış noktalarında kurulu olacak. Yarışmacılar geceleri bu kamplarda kurulan çadırlarda konaklayacak." - Muğla/ Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Likya Yolu Ultra Maratonu 24 Eylül'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement