Menderes'te Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Menderes'te Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Menderes\'te Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Menderes Kaymakamlığı öncülüğünde Menderes Belediyesi'nin de katkılarıyla Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Perşembe günü Özdere'de düzenlenecek.

05.04.2016 09:16  Güncelleme: 09:23

Menderes'te tarım ve hayvancılık faaliyetlerini artırmak, katkı sağlamak ve üretimi teşvik etmek amacıyla; Menderes Kaymakamlığı, Menderes Belediyesi, Menderes İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Menderes Ziraat Odası tarafından Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenlenecek. 7 Nisan Perşembe günü Özdere Paloma Pasha Otel'de gerçekleşecek çalıştayda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ege Tarımsal Araştırma Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Müdürlüğü, Zirai Mücadele Araştırma Müdürlüğü, Manisa Bağcılık Araştırma Müdürlüğü, ilgili kooperatif, birlik, oda ve ticari işletme yetkilileri ve üreticiler de yer alacak.

9 farklı konu

Her ürün grubu için sahada çiftçilerle anket çalışmasının yapıldığı ve anket sonuçlarının değerlendirileceği çalıştayda, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kesme çiçek yetiştiriciliği, mandalina yetiştiriciliği, örtü altı yetiştiriciliği, zeytin yetiştiriciliği, bağ yetiştiriciliği ve açık tarla ürünleri konuları yer alacak. Sorun ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı çalıştay gün boyu sürecek.

İleri taşıyacağız

Çalıştayla ilgili bilgi veren Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal,"Sayın Valimiz Mustafa Toprak'ın destekleriyle gerçekleştirecek olduğumuz çalıştayda Menderes tarımı 9 ayrı başlık altında masaya yatırılacaktır. Çalıştayda başta üreticilerimiz olmak üzere üniversite hocalarımız, araştırma enstitüsü uzmanları, tarım il ve ilçe müdürlüğü görevlileri ve bu ürünleri pazara sunan kooperatif, birlik ve özel sektörle beraber ele alınacak sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacaktır. Amacımız İzmir ve Türkiye için önemli bir noktada duran Menderes tarımını devlet vatandaş işbirliği ile ileriye taşımaktır" dedi.

Sektörün yanındayız

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise,"Tarım ve hayvancılığın daha yüksek standartlara ulaşması ilçemiz adına önemli. Her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de ilçemizin hak ettiği değeri görmesi gerekiyor. Menderes belediyesi olarak sektörün kalkınmasına katkı koyacak çalışmaları gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Düzenlenecek çalıştay, konuları itibariyle kapsamlı bir içeriğe sahip. Katılımcıların analiz ve fikirleri büyük önem arz ediyor. Çalıştayda çıkacak sonuçlar ileriye yönelik neler yapabileceğimiz e ışık tutacak"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Menderes'te Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement