MHP'li Çakır: Kimseyle Koalisyon Projemiz Yok - Son Dakika
Güncel

MHP'li Çakır: Kimseyle Koalisyon Projemiz Yok

MHP\'li Çakır: Kimseyle Koalisyon Projemiz Yok

Osman Çakır, "Zihinleri Karıştırmak İçin MHP'nin CHP ile Koalisyon Yapacağı Söylentileri Yayılıyor. Hiçbir şekilde bizim böyle bir planımız yok.'' dedi.

16.01.2011 21:16

MHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır, yaptıkları çalışmalar sonunda, AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını tespit ettiklerini söyleyerek, "Zihinleri karıştırmak için MHP'nin CHP ile koalisyon yapacağı söylentileri yayılıyor. Hiçbir şekilde bizim böyle bir planımız, projemiz yok. Bizce AKP, CHP ile koalisyon yapacak. Çünkü birbirinin ayaklarına hiç basmıyorlar, çok güzel anlaşıyorlar" dedi.MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir birlikte, Elazığ'da yaptıkları 3 günlük ilçe, belde ve köy gezileri hakkında Akgün Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Çakır, MHP'nin CHP ya da başka bir partiyle koalisyon kuracak diye bir irade ortaya koymadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yani bugün yapmış olduğumuz analiz ve çalışmalar AKP'nin tek başına iktidar olmayacağını göstermektedir. AKP, 2011 Haziran'ında yapılacak olan seçimlerde tek başına iktidar olamıyor. Neden acaba AKP, CHP ile bu kadar iyi anlaştığı halde, ikili diyalog ve ikili siyasette bu kadar başa baş gittiği halde AKP-CHP koalisyonundan niye bahsedilmez' veya iki sağ partidir, AKP tek başına iktidar olamıyorsa bu MHP ile de olabilir. Bir AKP-MHP koalisyonu olabilir. Bundan da kimse bahsetmiyor, söylemiyor. Ama illa da MHP-CHP koalisyon yapacak gibi bir anlayışı toplumun hafızasına bilerek ve özellikle işleyerek, mesela bunu 2007 yılında da sayın Melih Gökçek çok güzel yaptı. Attı helikopterlerden, uçaklardan, 'Ver oyunu CHP'ye gitsin MHP'ye. Ver MHP'ye gitsin CHP'ye' diye. Bu oyunlara karnımız tok. Hiçbir şekilde bizim böyle bir planımız, projemiz yok. Bizce AKP, CHP ile koalisyon yapacak. AKP-CHP koalisyonu yapılacak çünkü birbirinin ayaklarına hiç basmıyorlar, çok güzel anlaşıyorlar. Zaten Başbakan'ı CHP Başbakanlığa taşıdı ve ikili bir meclis yapısını kendileri çok güzel öngörüyorlar ve bütün gelişmeler bu çerçevede gidiyor. Bu oyunu MHP bozacak."

"KADINLAR, KOCASINA KIZIP PARTİMİZE OY VERMIYOR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır ve beraberindekiler, daha sonra Töre Düğün Salonu'nda partililerle bir araya geldi. Burada da bir konuşma yapan Çakır, bazı partili kadınların kocalarına kızdığı için parti değiştirdiğini söyledi. Çakır, "Ben araştırma strateji geliştirme birimi başkanıyım genel merkezde. Burada yapmış olduğumuz çalışmalar şunu gösteriyor. Partililerimizin yüzde 70'nin eşi maalesef partimize oy vermiyor. En son oy sayımız 6 milyon 375 bin. Bunların 3 milyonu kadın, 3 milyonu erkek değil. Nasıl olduğunu biliyor musunuz bunların; 4 milyon 200 bini erkek, 1 milyon 800 bini kadın. Bu ne demek' ya bizim erkekler hep bekar ya da eşleri oy vermemiş. İkisinden biri ya da bekarlar çoğunlukta. Bunun çözümü eve gidip, 'kadın sen nasıl oy vermedin ha ben gösteririm gününü' demek değil. Bunun çözümü toplum hayatının her kesimini eşinin ailesine herkesi katmak. Tabi biz de bu konuda eksiklik var. Bizim bayanlarımızda şu var; 'Bizim adam geliyor eve efeleniyor, köfeleniyor. Niye böyle diyor, niye şöyle diyor' diye hanımı kızdırıyor. Hanım da diyor, 'Sen mi bunları yaparsın. Senin partine ben oy verirsem' diye intikamını sandıkta alıyor. Yani bunu da böyle yapmayalım. Bu da Türkiye'ye bedel oluyor. Ha bu söylediklerim tahmini değil, araştırmalar sonucu, yani beye kızıp da partiyi değiştirmeyelim lütfen" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Çakır: Kimseyle Koalisyon Projemiz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement