MHP'li Halaçoğlu: Ülke Hayli Dar Bir Geçitten Geçiyor - Son Dakika
Güncel

MHP'li Halaçoğlu: Ülke Hayli Dar Bir Geçitten Geçiyor

MHP\'li Halaçoğlu: Ülke Hayli Dar Bir Geçitten Geçiyor

MHP Kayseri Milletvekili Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu, ülkenin son günlerde hayli dar bir geçitten geçtiğini söyledi.

27.06.2013 11:54

Mhp Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ülkenin son günlerde hayli dar bir geçitten geçtiğini söyledi.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kırıkkale Şubesi tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğün'de 'Türkiye Gündemi' konulu konferans düzenlendi. Programa MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel, MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ve kalabalık bir davetli katıldı. Konferansta konuşan Prof. Dr. Halaçoğlu Türklük ve Türk'le ilgili herhangi bir değerin iktidar tarafından ön planda tutulmadığı bir ülkenin son günlerde dar bir geçitten geçtiğini belirtti. Milli hakimiyet, milli değerler denilen konuların aslında bir milletin var olan en önemli unsurları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Halaçoğlu, "Bir milletin millet olarak tanımlanabilmesi için muhakkak ki onun kutsal sayılan değerlerini toplumun birlikte paylaşması ve yaşaması gerekir. Bizim millet ve milli değerler dediğimiz şeyler; dilimizdir, dinimizdir, adet ve geleneklerimizdir, sevincimizdir, ezanımızdır, yani her şeyimizdir. Bunlar bizim milli değerlerimizdir, ortak paydalarımızdır. Bunlardan asla taviz vermememiz gerekiyor. Bugün de ayaklar altına alınan en önemli konulardan bir tanesi milli değerlerimizdir" dedi.

SÖYLEDİKLERİNİ İNKAR EDİYORLAR

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bir şey yapılmadığının iddia edildiğini ifade eden Halaçoğlu, "Halbuki 4 bin kilometrelik tren yolunu, şeker fabrikalarını, kağıt fabrikalarını, petro-kimya tesislerini yapan onlardı. Bunların hiçbirini millete göstermeden sanki kendileri yapmış gibi ama 164 tesisi satanlar da onlardı. Kim yaptı ki sattınız. Tekrar yapamayacağınız tesisleri sattınız ve bununla IMF'ye olan borçları kendi aldıklarınızla birlikte ödediniz. Geriye kalanlarla da Türkiye'de sadece tüketime yönelik tesisler açtınız. Bunları gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Bugün söylediklerini yarın inkar ediyorlar. Türkiye'nin bugünkü meseleleri nedir? Türkiye nereye gitmektedir? Herkesin kafasında bir endişe var. Ülkemiz son günlerde hayli dar bir geçitten geçmektedir" diye konuştu.

Halaçoğlu, Cizre'de yaşanan olayların da izah edilecek bir durumunun olmadığını belirterek, hükümetin şikayet etme hakkının olmadığını söyledi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Halaçoğlu: Ülke Hayli Dar Bir Geçitten Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement