Muharrem İnce: Ülkeyi Teslim Almanın Hukukunu Yaratıyorlar - Son Dakika
Güncel

Muharrem İnce: Ülkeyi Teslim Almanın Hukukunu Yaratıyorlar

Muharrem İnce: Ülkeyi Teslim Almanın Hukukunu Yaratıyorlar

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklifle ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

15.02.2012 17:09

Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklifle ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İnce, "Bu durum Türkiye'nin çeteleşme sorunudur, AKP'nin devlet içinde çete oluşturduğunun resmidir. Ülkeyi teslim almanın hukukunu yaratıyorlar"dedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "özel yetkili mahkemeler ihtiyaç olduğu sürece vardır" sözlerini hatırlatan İnce şunları söyledi: "Bu sözün Türkçe meali, son muhalif tutuklanana kadar, içeri tıkılıncaya kadar özel yetkili mahkeme olacak, sonra gereğine bakılacaktır."

"Hukuk cinayeti işlenirken hukuk fakülteleri neden konuşmuyor" diyen İnce sözlerini şöyle sürdürdü: " Türkiye Cumhuriyeti'nin faşist olmaması ve diktatörlüğe gitmemesi için CHP direniyor. Bu süreçte sendikalar, sivil toplum örgütleri neden sessiz kalıyor? Türkiye ayağa kalkmalı, konuşmalı. Bu durum Türkiye'nin çeteleşme sorunudur, AKP'nin devlet içinde çete oluşturduğunun resmidir. Suç işleme görevi verdiklerine koruma kalkanı oluşturmaya çalışıyorlar. Ülkeyi teslim almanın hukukunu yaratıyorlar."

MİT'çilerin daha önce de yargılandığını ifade eden Ali Rıza Öztürk ise, "Sanki ilk kez MİT'çilerin ifadeleri alınıyormuş gibi herkes ayağa kalktı. Oysa daha önce MİT mensuplarının yargılandığını hatta bunların tutuklandığını biliyoruz. Kaşif Kozinoğlu da bunlardan biriydi ve cezaevinde yaşamını yitirdi. O zamanlar iktidar yanlıları neredeydi? Bu teklifi hukukçuların hazırlayıp komisyona getirdiğine inanmak istemiyorum ve buna komisyonda parmak kaldırıp oy verenlerin de hukukçu olduklarına inanamıyorum. Bu teklif dokunulmazlıkları arttıran, yetki veren ve hukuk güvenliği adına kaygı verici bir tekliftir"dedi.

İNCE "CHP OLARAK TÜM DİRENCİ GÖSTERECEĞİZ"

Toplantı sonrası ise Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "CHP topluca Anayasa Mahkemesi'ne gider" sözleri ile ilgili olarak i"Bizim Bülent Arınç'ın aklına ihtiyacımız yok. Anayasa Mahkemesinden önce Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı AKP'nin noteri mi? Neden doğrudan Anayasa Mahkemesi diyorsunuz? Biz AKP'li vekillerden sağduyu istiyoruz. 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi Kulislerde bu teklifin doğru olmadığını söyleyen, ancak Başbakan ve liste korkusuyla oy veren milletvekilleri var. Biz CHP olarak tüm direnci göstereceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muharrem İnce: Ülkeyi Teslim Almanın Hukukunu Yaratıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement