(Özel Haber) İntihar Ettiği Öne Sürülen Erin Babası Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) İntihar Ettiği Öne Sürülen Erin Babası Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu

(Özel Haber) İntihar Ettiği Öne Sürülen Erin Babası Anayasa Mahkemesi\'ne Başvurdu

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda askerlik görevini yaparken 2009 yılında intihar ettiği iddia edilen Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, oğlunun intihar etmediğini, komutanı tarafından öldürüldüğünü öne sürerek,...

03.10.2012 13:12

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda askerlik görevini yaparken 2009 yılında intihar ettiği iddia edilen Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, oğlunun intihar etmediğini, komutanı tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda 2009 yılında askerlik yaparken nöbet mevkisinde ölü bulunan ve intihar ettiği ileri sürülen Piyade Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru dilekçesini verdikten sonra İHA'nın sorularını cevapladı. Can, olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılığın taraflı davrandığını ve delillerin karartıldığını iddia ederek, "Benim oğlum komutanı tarafından vurulmuştur" dedi. Antalya'da şehit törenleri yapıldığını ancak askeri savcılık tarafından olayın intihar olduğunun söylendiğini belirten Can, "Çocuğumda iki tane mermi vardır. Danıştay'ın verdiği kararlar vardır. Ankara Gölbaşı balistik inceleme raporları var. Merminin kaç metreden geldiği tespit edilememiş ve silahta oğlumun parmak izine rastlanamamış" diye konuştu.

Ellerinde bütün delillerin olduğunu ifade eden Can, dört yıla girildiğini ve henüz mahkemeye çıkamadıklarını dile getirerek, "Avrupa İnsan Hakları'na da taşımıştım davayı. Şimdi de Anayasa Mahkemesi'ne başvurumu yaptım. Ben derhal oğlumun şehitliğinin verilmesini istiyorum. Ayrıca oğlum vurulduğu zaman Sarıtaş Karakolu'nda çocuğum hastaneye kaldırılamamış. Terör bölgesi olduğu için askeri uçak kaldırılamamış. Burada da terör mağduruyuz ve haklarımızın verilmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Piyade Er Murat Oktay Can'ın komutanı tarafından öldürüldüğünü iddia eden baba Can, "3 Ekim tarihinde komutanı ile kavga etmiş, ayın 4'ünde nöbet tutturulmamış, ayın 5'inde iki sefer oğlumla telefonda görüştüm, izine geleceğini söyledi ne yazık ki gece ölüm haberi geldi" dedi.

Ayrıca komutanının 5 Ekim'de Murat Oktay Can'ı nöbete gönderirken asker arkadaşlarına "Murat bunalımdadır, onu yalnız bırakmayın" dediğini söyleyen baba Can, "Şimdi burada soruyorum madem bunalımda o askeri neden yüz mermi ile nöbete gönderdin. Neden hastaneye göndermedin. Burada da komutanlar kusurludur, onlardan da davacıyım" dedi.

"Kendi durumumda olan diğer babalara da sesleniyorum" diyen Can, "Onlar da gelsin buraya başvursun. İnşallah çocuklarımızın şehitliği verilir, bir parça yüreğimize su serpilir" diye konuştu.

Can, Anayasa Mahkemesi'ne dilekçesini verdikten sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı'na da dilekçe vereceğini bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) İntihar Ettiği Öne Sürülen Erin Babası Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement