Paris'te 3 PKK'lının Öldürülmesi Kınandı - Son Dakika
Güncel

Paris'te 3 PKK'lının Öldürülmesi Kınandı

Paris\'te 3 PKK\'lının Öldürülmesi Kınandı

Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürülmesi, Tunceli ve Şırnak'ta yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

11.01.2013 16:42  Güncelleme: 16:38

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez öldürülmesi, Tunceli ve Şırnak'ta yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Tunceli'de düzenlenen yürüyüşe BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, Tuncelili olan Sakine Cansız'ın yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Öldürülen 3 kişinin fotoğraflarının bulunduğu pankart eşliğinde Seyit Rıza Meydanı'na yapılan yürüyüşte sloganlar atıldı. BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, 3 kadın PKK'lıya sıkıla kurşunların barışa sıkıldığını söyledi. Halis, şöyle dedi:

"Barış ikliminin Türkiye'de bir iklim yaratmasına tahammül edemeyen güçler yine iş başına geçerek Paris'te üç devrimciyi katletti. Bugüne kadar öldürmeye devam edenler yine öldürmeye devam ediyorlar. Barış iklimini yok etmeye çalışanlar şunu iyi bilsinler ki, bugüne kadar özgürlük mücadelesi vermekten vazgeçmeyenler bugünde bu mücadeleden vazgeçmeyecektir. Bundan sonra barış için gelebilecek her türlü tehdide rağmen bizler barış mücadelesi vermekten asla geri durmayacağız Türkiye'de bir süreç başladı. Biz istiyoruz ki barışın önünde hiçbir engel kalmasın ve bu cinayette bütün detayları ile çözülsün, bunun için herkes üzerine düşeni yapmalı. Başta Dersim'in yiğit evladı olan Sakine Cansız'ın şahsında bu üç Kürt kadın siyasetçiyi selamlıyoruz."

ÇÖZÜME KURULMUŞ TUZAK

Şırnak'ta BDP'liler öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in fotoğraflarını yakalarına takarak basın açıklaması yaptı. BDP Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, Kürt kurumunda 3 kadın siyasetçinin hedef alındığını söyleyerek, "Bu süreçle bağlantılı olduğu anlaşılmaktadır. Kürt sorununu çözümü dayattığı ve çözüm arayışların olduğu bir süreçte cinayetin çözümü istemeyen kesimler tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilmektedir. Süreci darbelemek ve provoke etmek istediği bilinmektedir" dedi.

Fransa'nın bu olayı açığa çıkarması gerektiğini söyleyen Kılınç, "Bu katliam sıradan bir katliam değildir. Açıkça siyasi bir cinayettir. Kürt sorununun çözümü için kurulmuş bir tezgahtır. Büyük bir siyasi cinayettir. Kim bunun üzerini örtmeye çalışırsa, kim bunu gerekçelendirmeye çalışırsa kim bunu çarpıtmaya çalışırsa katil odur. Bu katliamı nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

FD,EK(GG/ESM) - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te 3 PKK'lının Öldürülmesi Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement