Piri Reis Vadisi Hollanda'daki Vatandaşlarımıza Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Piri Reis Vadisi Hollanda'daki Vatandaşlarımıza Tanıtıldı

Piri Reis Vadisi Hollanda\'daki Vatandaşlarımıza Tanıtıldı

Piri Reis Vadisi Projesi'nin tanıtımı için, Hollanda'ya giden Kâmil Uğurlu; Rotterdam, Amsterdam ve Utrecht'te Karamanlı gurbetçilerimizle bir araya geldi.

20.11.2012 13:41

Karaman'da bugüne kadar uygulanan projelerin en büyüğü olan Piri Reis Vadisi Projesi'nin tanıtımı için, Hollanda'ya giden Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; Rotterdam, Amsterdam ve Utrecht'te Karamanlı gurbetçilerimizle bir araya geldi.

Hollanda Diyanet Vakfı Rotterdam Kocatepe Camii, Amsterdam Kümbet Vakfı ve Utrecht'deki Kazım Karabekirliler Derneği salonunda gerçekleşen toplantılarda, hemşehrilerimize hitaben konuşan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; 7 Aralık 2012 tarihine kadar başvuruların alındığı Piri Reis Vadisi Projesi'nin, Karaman tarihindeki en pahalı ve en önemli yatırımlarından biri olduğunu belirtti.

Piri Reis Vadisi'ne yapılacak 1728 konutun hem oturmak hem de yatırım için çok uygun şartlarda halka sunulduğunu anlatan Başkan Uğurlu: "Piri Reis Vadisi projesi kentin çehresine ve geleceğine önemli bir boyut kazandıracak. TOKİ'nin yaptığı uygulamalar içinde önemli bir yere sahip olacak proje Türkiye genelinde de yenilikler getiriyor. Burada çok değişik bir planlamayla şehir içinde kent ormanı teşekkül ettiriyoruz. Kent ormanının içinde sosyal donatı binaları planlıyoruz, kamu yatırımlarını da bu planlamanın etrafında oluşturuyoruz" dedi.

Hollanda'ya giden kâfile içerisinde yer alan TOKİ Başkan Danışmanı Hilmi Tutar da, Piri Reis Vadisi'nin tamamlanmasıyla Karaman'ın bir cazibe merkezi haline geleceğine inandıklarını kaydederek proje hakkında şunları söyledi:

"Doğukışla'da yapılacak olan Piri Reis Projesi için 2012 yılının Haziran ayında Karaman Belediyesi ile protokol imzaladık. Projede sosyal donatıları ile birlikte toplam 1728 konut yapmayı planlıyoruz. Proje genelinin alanı yaklaşık 50 hektar. Burada konutlar farklı tiplerde uygulanacak. Normal konutlar olarak 3+1 (175 m2), özel konutlar olarak 4+1 (177 m2), 6+1 (261 m2) ve teras evler (395 m2) adıyla son derece konforlu villalarımız olacak. Bu projenin bir tarafı TOKİ, bir tarafı da Karaman Belediyesi'dir."

Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) adına konuşan Dernek Başkanı Uğur Şen ise, "Hollanda'da yaşayan hemşerilerimize her konuda yardımcı olmak için çalışıyoruz. Piri Reis Vadisi; geleceği olan, yatırım yapılabilecek bir proje. Karamanımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Hollanda'daki temaslarının ardından beraberindeki heyetle birlikte Almanya, Fransa ve Belçika'ya geçerek orada yaşayan gurbetçi vatandaşlarımıza Piri Reis Vadisi projesi ile ilgili bilgi verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Piri Reis Vadisi Hollanda'daki Vatandaşlarımıza Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement