Şam'daki Kimyasal Silah Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Şam'daki Kimyasal Silah Saldırısı

Şam\'daki Kimyasal Silah Saldırısı

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan: "Suriye'de kimyasal silah kullanılarak 2. Halepçe Katliamını, soykırımını yapan, yaptıran ve destek olanları şiddetle lanetliyoruz" "(Mübarek'in tahliye edilmesi kararı) Eski despot yönetime dönüşü görüyoruz. Demek ki Batı alemi için demokrasi, insan hakları hepsi boş"

22.08.2013 16:56

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, " Suriye'de kimyasal silah kullanılarak 2. Halepçe Katliamını, soykırımını yapan, yaptıran ve destek olanları şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Bozan, beraberinde İl Başkan Yardımcısı Abdülaziz Şam ve Kayapınar İlçe Başkanı Yaşar Aslan ile il binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de Müslümanlara yönelik katliamın devam ettiğini belirterek, Beşşar Esed'in kural tanımadığını söyledi.

Son olarak kimyasal silah kulanılarak yüzlerce Müslüman Suriye halkının katledildiğini ifade eden Bozan, şöyle dedi:

"Suriye'de kimyasal silah kullanılarak 2. Halepçe Katliamını, soykırımını yapan, yaptıran ve destek olanları şiddetle lanetliyoruz. Suriye'nin Kürt bölgesinde gayri insanı katliamlar gerçekleştiğini bu sırada da tekbir getirildiği haberlerini alıyoruz. Doğru ise bu şekildeki öldürmelerle, Müslümanların vahşice insanları katlettiği imajı verilmektedir. Tekbir getirerek yapılan bu tür katliamlar, dünya kamuoyunu ve özelde Kürt halkının, İslam'a ve Müslümanlara karşı kin beslemesini sağlamaya yönelik girişimlerdir. Böyle bir vahşeti, İslam ve Müslümanlar adına kabul etmiyor ve lanetliyoruz. Başta ABD ve Siyonizm olmak üzere, küresel güçlerin İslam alemini bölme, parçalama planlarının devamı olan bu katliamların, çatışma ve kargaşaların son perdesinin Türkiye olacağını ifade ediyor, bu oyuna karşı uyanık olmaya davet ediyoruz."

Bozan, Şam'daki kimyasal silah kullanımına ilişkin, saldırının kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin masum insanların ölümüne sebep olunduğunu belirtti. "Kimyasal silahları atanların eli kırılsın diyor, lanetliyoruz" diyen Bozan, şunları kaydetti:

"Bunu destekleyenler zalim Esed'in iktidarının devamından yana. Olaki, 'Mısır'da Suriye'de Müslümanlar iktidara gelir de birbirlerine destek olur ve oyunumuzu bozar düşüncesiyle sürecin devamında fayda görülüyor. Saldırıyı kim yaparsa yapsın lanetliyor, karşı çıkıyoruz, insanlar huzur içinde yaşasınlar istiyoruz."

-Mübarek'in tahliye edilmesi kararı

Bozan, Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Mübarek'in tahliye edilmesi kararına ilişkin, "Eski despot yönetime dönüşü görüyoruz. Demek ki Batı alemi için demokrasi, insan hakları hepsi boştur. Mübarek'in serbest kalması ile ilgili mahkeme oyunlarını görüyoruz. Menfaatlerine uyum sağlamayan iktidarları istedikleri şekilde değiştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

"Mısır'da darbe yapan firavunun torunlarını lanetliyoruz" diyen Bozan, Mısır halkının seçtiği Mursi'nin tekrar cumhurbaşkanı olarak geri gelmesini, halkın özgür iradesine göre seçimlerin yenilenmesini istediklerini belirtti. Bozan, şöyle konuştu:

"Müslümanların bölünme ve parçalanmasına zemin hazırlayan Siyonizm'in ve Amerika'nın desteklediği bu tür darbelere Müslümanların izin vermemesi gerekir. Maalasef ülkeleri bölüp, pazar haline getirmeye çalışan küresel güçler Ortadoğu'da İslam aleminde bu tür darbe girişimlerini hep desteklemişlerdir. Bölgede barış ve huzur olursa bizi sömüremeyecekler, silahlarını bize satamayacaklardır. Çatışmalarda Batı'nın menfaati vardır. Bundan dolayı uyanık olarak önümüze koyacakları ırk, din, dil ve mezhep çatışmalarının oyununa gelmememiz gerekir. NATO, Birleşmiş Milletler hep Hristiyan aleminin ve Siyonizm'in menfaatlerini korumak için var olan örgütler. Mısır, Suriye ve diğer İslam alemindeki katliamlara sessiz kalmaları, müdahil olmamaları bunun en belirgin örneğidir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şam'daki Kimyasal Silah Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement