Şanlıurfa - Bdp'den İçişleri Bakanı'na İstifa Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa - Bdp'den İçişleri Bakanı'na İstifa Çağrısı

Şanlıurfa - Bdp\'den İçişleri Bakanı\'na İstifa Çağrısı

Şanlıurfa'da, Bdp Kadın Meclisi Sözcüsü Fatma Doğan, Bölgedeki Operasyonların Durdurulması ve Şırnak'ın Silopi İlçesinde Bdp Milletvekili Sevahir Bayındır'a Yönelik Saldırıyı Kınayarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı İstifaya Davet Etti.

11.06.2010 22:40

ŞANLIURFA'da, BDP Kadın Meclisi sözcüsü Fatma Doğan, bölgedeki operasyonların durdurulması ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde BDP Milletvekili Sevahir Bayındır'a yönelik saldırıyı kınayarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı istifaya davet etti.

BDP öncülüğünde Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde düzenlenen basın açıklamasına BDP İl Başkanı İbrahim Ayhan, İmralı Kapalı Cezaevinde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'nın kardeşi Mehmet Öcalan, bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaklaşık 80 kişi katıldı. 'İrademize barış ve özgürlük yürüyüşümüze alçakça saldırılarla engel olunamaz' yazılı pankart önünde basın açıklamasını okuyan BDP Urfa Kadın Meclisi sözcüsü Fatma Doğan, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran bu saldırının AKP Hükümetinden habersiz gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirterek "BDP Kadın Meclisi olarak devlet şiddetini kınıyor ve İçişleri Bakanını istifaya davet ediyoruz" dedi. Doğan, konuşmasının devamında şunları söyledi."Bu tehlikeli durumunun görülmesi gerekmektedir. Barış için uzatılan elin tutulması lazım. Kadınlar olarak, kimlik ve kültür mücadelesinde özgürlük mücadelesinden, vazgeçmeyeceğimizi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da direnmeye devam edeceğimizi belirtiyor, tüm kadınları ve demokratik kamuoyunu mücadelemize destek olmaya güç vermeye çağırıyoruz' dedi. Türkçe ve Kürtçe yazılı döviz taşıyan grup daha sonra 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Bdp'den İçişleri Bakanı'na İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement