Şırnak'ta Askerleri Taşıyan Aracın Devrilmesi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Askerleri Taşıyan Aracın Devrilmesi

Şırnak\'ta Askerleri Taşıyan Aracın Devrilmesi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Süleyman Topal (24), memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

22.08.2012 18:59

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Süleyman Topal (24), memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Şırnak'tan askeri uçakla Adana Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, karayoluyla Çağşak köyündeki baba evine getirildi. Burada "helallik" alınması ve duaların okunmasının ardından şehit Topal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Çağşak köyü camisine getirildi.

Cenaze törenine baba Osman Topal (48), anne Meymune Topal (46), kardeşleri, yakınları ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal, Durdu Mehmet Kastal, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osmaniye Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmaniye İl Müftü Vekili Halit Avcı'nın, şehitliğin önemini vurgulayan konuşmasının ardından şehit Topal'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından, Çağşak köyü mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, defin işlemi sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de mezarlığa geldi.

Şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağı, Vali Cerrah ve Tümgeneral Sezai Bostancı tarafından şehit babası Osman Topal'a, şehidin fotoğrafı da Bahçeli tarafından annesi Meymune Topal'a verildi.

Şehit Topal'ın cenazesi, cenaze aracıyla mezarlığa götürülürken vatandaşlar,

"Şehidim hakkını helal et, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Fatma (22) ve Ahmet (16) isminde 2 kardeşi olan şehidin 2 yıldır uzman çavuş olduğu ve 25 gün önce İstanbul'dan Şırnak'a tayin olduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 geçici köy korucusu şehit olmuştu.

Muhabir: Ümit Kahrıman-Mutlu Bozdağ-Anıl Bağrık/Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tarkan Demir - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Askerleri Taşıyan Aracın Devrilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement