Son Dakika! 15 Temmuz Komisyonu Erdoğan'ın Eniştesini Dinleyecek - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! 15 Temmuz Komisyonu Erdoğan'ın Eniştesini Dinleyecek

Son dakika gelişmesi: 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'in dinlenmesine karar verdi.

13.10.2016 14:33  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu 27 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'in 27 Ekim'de komisyon dinlenmesine karar verdi.

LİSTEDE KRİTİK İSİMLER VAR

Meclis'te toplanan Darbe Araştırma Komisyonu'nun Ekim ayı takvimi belli oldu. Ekim ayı içerisinde dinlenecek isimler arasında eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İdris Naim Şahin, eski Bakan Mehmet Ağar, Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Ümit Dündar, eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Necdet Özel, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, gazeteci Fehmi Koru, Nevzat Bayhan, MİT Müsteşarı Emre Taner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen gibi isimler bulunuyor.

KOMİSYONDA İLK DİNLENECEK AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ

FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda Ekim ayı boyunca dinlenecek kişileri komisyon başkanı Reşat Petek açıkladı. Bugün ki toplantıda Jandarma Kurmay Albay Önsel, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Şafak Ertan, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Öztürk ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin dinlenmek için komisyona geldi.

PUTİN'İN ÖZEL TEMSİLCİSİ DE DİNLENECEK

Komisyonun önümüzdeki 18,19,20, 25,26,27 Ekim tarihlerindeki 6 toplantısında aralarında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, İçişleri eski bakanları Efkan Ala ve İdris Naim Şahin, eski bakan Mehmet Ağar, Genelkurmay Eski Başkanları Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Hilmi Özkök, Işık Koşaner ve Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, Vladamir Putin'in özel danışmanı Aleksandır Gelyevich Dugin'in de aralarında bulunduğu 31 kişinin dinlenmesine karar verildi.

"KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ, BAYKAL..."

AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dinlenmesini istedi.

"KRİPTO FETÖ'CÜ OLARAK ALGILARIM"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dinlemede öncelik sırasının önemli olduğunu vurgulayarak öncelikle şu an görevdeki Genelkurmay Başkanını dinlemek isteyeceklerini belirtti.

Komisyonun, darbe girişiminin siyasi aktörleri ve varmak istedikleri hedefi ortaya koymak zorunda olduğunu belirten Çıray, "Bu komisyonun bu görevini yapmak için kim önüne engel çıkarırsa onu kripto FETÖ'cü olarak algılarım." diye konuştu.

"15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN YAKINLARI VE GAZİLER DİNLENİLMELİ"

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Şu an görevdeki Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarını dinlemeden öncekileri dilenmenin bir anlamı yok." ifadesini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, 15 Temmuz şehit yakınlarını ve gazilerin öncelikli olarak dinlenmesi gerektiğine işaret etti.

"MECLİS'TE BOMBALAR ALTINDA OLAN MİLLETVEKİLİNİ ÇAĞRIMALYIZ"

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in, komisyona dinlemek için çağrılmasına, darbeye direnmiş olmasının tek başına bir neden olamayacağını belirterek, "Eğer bir milletvekili çağırılacaksa Mecliste bombalar altında olan bir milletvekilini çağırmamız daha doğru olurdu." diye konuştu.

"BÜTÜN AK PARTİ GRUBUNUN DİNLENMESİNİ İSTİYORUZ"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu Korgeneral Metin İyidil, tutuklu Tuğgeneral Şener Topuç, CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Eren Erdem, MHP 24. dönem milletvekili İhsan Barutçu'nun dinlenmesini istedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Satır'ın bu isimleri önermesi üzerine "Biz de bütün AK Parti Grubu'nun dinlenmesini istiyoruz." diyerek araya girdi.

PETEK: LİSTEDE BİR DENGESİZLİK OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİM

Yeni isimlerin belirlenebileceğini belirten Komisyon Başkanı Petek, HDP'nin bildirdiği isimlerden 9, CHP'den 13, MHP'den 5, AK Parti'den 11 kişinin listeye alındığını bildirdi. Petek, listede bir dengesizliğin olduğu kanaatinde olmadığını ifade etti.

Petek, dinleme listesinin taslak olduğunu, komisyonda müzakere edilip karara bağlanacağını kaydetti.

20 DAKİKA KONUŞMA SÜRESİ VERİLECEK

Komisyon çalışmalarında konuklara 20 dakika konuşma süresi verilmesi ve üçer soru sorulması kararlaştırıldı. Usul tartışmalarının ardından dinlemelere geçildi.

Son Dakika! 15 Temmuz Komisyonu Erdoğan\'ın Eniştesini Dinleyecek

Son Dakika Güncel Son Dakika! 15 Temmuz Komisyonu Erdoğan'ın Eniştesini Dinleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement