Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar Gümüşhane'de - Son Dakika
Güncel

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar Gümüşhane'de

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar Gümüşhane\'de

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar, Gümüşhane'de, 1995 yılında öldürülen Baro Başkanı Ali Günday'ı anma törenine katıldı.

18.07.2012 20:39

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar, Gümüşhane'de, 1995 yılında öldürülen Baro Başkanı Ali Günday'ı anma törenine katıldı.

Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu tarafından organize edilen program kapsamında ilk olarak Zafer Meydanı'nda bulunan hizmet binasındaki Ali Günday Odası, Murat Öztekin Konferans Salonu ve Adli Yardım Başkanlık Odası açılışları gerçekleştirildi. Buradaki törene Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Selim Eren, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk, yönetim kurulu üyeleri ve Gümüşhaneli avukatlar katıldı.

Törende konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, son yıllarda AK Parti'nin hukukun üstünlüğünü, birey haklarını ön plana taşıyarak, 'sizi mahkeme kapılarında sürüm, sürüm süründüreceğiz' cümlelerinin altını boşalttıklarını söyledi. Son anayasa paketinde verilen mücadelede, özellikle hukukçuların önemli bir kısmının destek vermesi nedeniyle kendilerine teşekkür eden Aydın, "Ülkenin hızla çağdaşlaşan, modernleşen ve Batı'yla entegre olan bir ülke hızının yanında, baronun da buna ayak uydurması beni memnun etti" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar ise, bugüne kadar 20'ye yakın baroya avukat evi ve sosyal tesis kazandırdıklarını, 77 baroya da hizmet aracı verdiklerini söyledi. Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu binasının da kirada olduğunu öğrendiklerini ifade eden Coşar, buranın mülkiyetini de alarak baroya tahsis edileceği sözünü verdi.

"BEDAVA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR"

Törende söz alan eski baro başkanlarından Avukat Murat Öztekin, konuşmasında 45 yıldır Gümüşhane'de avukatlık yaptığını belirterek, "Baronun üç dönem başkanlığını yaptım. Benim Baro Başkanım tüm ülke kamuoyunu ayağa kaldıran bir olayla yaşamını yitirmiştir. Osmaniye'den gelen birisi, Baro Başkanımızı makamında hiçbir savunma imkanı tanımadan 50 santimetrelik mesafeden birçok kurşun sıkarak öldürmüştür. Bugün bile o olaydan duyduğum üzüntü içimdedir. Bugüne kadar Ali Günday'la ilgili olarak ülkemizin hukuk insanları, siyasi güç sahipleri hiçbir girişimde bulunmamıştır. Öylesine bedava öldürülmüştür" dedi.

ANIT MEZARDAKİ TÖREN

Daha sonra Türkiye Barolar Birliği, tarafından geçtiğimiz aylarda anıt mezara dönüştürülen merhum Baro Başkanı Avukat Ali Günday için düzenlenen anma törenine geçildi. Merkeze bağlı Boyluca köyünde bulunan mezarı merhum Günday'ın eşi Türkan Günday ve avukatlarla ziyaret eden Coşar, "Her ölüm, erken ölümdür" dedi. Coşar, 34 yaşında öldürülen Günday'ın hem Türkiye'deki barolar için, hem Türkiye Barolar Birliği için, hem de Türkiye'de avukatlık mesleğini yapan avukatlar için çok büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Ben öldürüldüğünü günü hatırlıyorum. Ben ve arkadaşlarım o gün acı içerisindeydik. Biz de Türkiye Barolar Birliği olarak kendisinin mirasçısıyız. Onu öldüren zihniyeti bende Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Avukat olarak kınıyorum, lanetliyorum" diye konuştu.

"ALİ GÜNDAY'IN YAPTIĞI İŞLER VE SÖYLEDİĞİ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ"

Burada konuşan Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan ise, Ali Günday'ın öldürülüşünün 18. yılında kendisini rahmet ve şükranla andıklarını belirterek, "Kendisi baromuzu en güzel şekilde temsil etmiştir. Bu temsil için yaptığı tüm faaliyetleri şimdiki yönetimimiz ve ben de aynı yerden devam ettiriyorum. Ali Günday'ın yaptığı işler ve söylediği sözlerin tamamının arkasında ve yanındayız. Dolayısıyla aynı izi takip etmekteyiz. Herhangi bir şekilde o gün baro başkanımızı öldüren insanları, öldüren zihniyeti, şiddetle, nefretle, kinle kınadığımı ifade ediyorum" diye konuştu.

Coşar, yarın da Kelkit ve Bayburt'ta, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu tarafından yapılan salonların açılışlarını gerçekleştirecek. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement