Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 11. kitabevini Eskişehir’de Açtı - Son Dakika
Güncel

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 11. kitabevini Eskişehir’de Açtı

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 11. kitabevini Eskişehir’de Açtı

Kültür Yayınları'nın 11. kitabevi, Eskişehir'de down sendromlu çocukların yaşama daha iyi adapte olabilmesi için onlara özel açılan Gökkuşağı Cafe'nin yanında faaliyete başladı.

20.07.2011 15:14

1956'da dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel tarafından kurulan ve daha aydınlık bir Türkiye için, dünya ve Türk edebiyatının en önemli eserlerinden, araştırma ve incelemelere, nehir söyleşilerden çocuk ve gençlik kitaplarına kadar geniş bir yelpazede birçok eseri okurla buluşturan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 11. kitabevini Eskişehir'de açtı.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı H.Ersin Özince, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur. Bilge Kula, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Vali Vekili Ekrem Ballı'nın katılımıyla 20 Temmuz 2011, Çarşamba günü gerçekleştirilen açılışla, Kültür Yayınları Eskişehir Kitabevi; Hoşnudiye Mahallesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi Numara 25'te faaliyete başladı.

Biz sadece bir banka olarak faaliyet göstermiyoruz

Kitabevi açılış konuşmasında İş Bankası'nın sadece bir banka olarak değil, bir Cumhuriyet kuruluşu ve kurumu olarak faaliyet gösterdiğine değinen İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, "Kültür Yayınları Eskişehir Kitabevi'nin down sendromlu çocukların hayata daha kolay adapte olabilmesi için Tepebaşı Belediyesi tarafından açılan ve ülkemiz için örnek bir proje olan Gökkuşağı Cafe'nin yanında, bu kompleksin bir parçası olarak açılmasından büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Böylesi bir çalışmanın dünyada da nadir görülen bir konsept olduğunu ifade eden Özince, "Türkiye'de böyle bir örnek yoktur, inşallah bundan sonra çok olur" temennisinde bulundu ve tekil çabalardan çok bu tip faaliyetlerle dayanışmayı sürdürmenin önemini dile getirdi.

Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur. Bilge Kula, "Bu gurur verici etkinlik ülkemizde kültür çalışmalarının ulaştığı düzeyi görmek açısından çok önemli bir örnektir" derken, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise engelli çocuklarımız hayata kazandırmanın önemine değindi ve uzun zamandır Eskişehir'de görmek istedikleri Kültür Yayınları'nın böylesi bir sosyal projeyle birliktelik içerisinde illerine gelmiş olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Eskişehir Vali Vekili Ekrem Ballı da böylesi bir kültür yuvasının açılışından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Down sendromlu çocuklara özel

Gökkuşağı Cafe'ye doğrudan bağlı bir mimariye sahip Kültür Yayınları Kitabevi, alt katı down sendromlu çocukların çalıştığı cafe olarak kullanılan ve üst katı da çocukların gelişimlerine yönelik bir takım eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceği Gökkuşağı Cafe'nin bir parçası olarak konumlanıyor.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları kafenin içerisine bir de kütüphane kurarak çocukların güncel yayınlardan sürekli yararlanmasını sağlayacak. Dünyada bile örneği çok az bulunan bu çalışma sayesinde Kültür Yayınları'nın da katkısıyla Gökkuşağı Cafe'nin down sendromlu çocuklar için bir kültür merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

Eskişehir açılışıyla birlikte, Türkiye İş Bankası'nın Türkiye genelindeki kitabevi sayısı on bire ulaştı. Kültür Yayınları'nın diğer kitabevleri ise; İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Diyarbakır'da konumlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 11. kitabevini Eskişehir’de Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement