Türkmen Komutanlardan Başkan Sözlü'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Türkmen Komutanlardan Başkan Sözlü'ye Ziyaret

Türkmen Komutanlardan Başkan Sözlü\'ye Ziyaret

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı, Fatih Sultan Mehmet Tugayı komutanları Mahmut Süleyman Zengin ve Murat Kutanis, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

18.12.2016 12:54

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı, Fatih Sultan Mehmet Tugayı komutanları Mahmut Süleyman Zengin ve Murat Kutanis, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkmen komutan Zengin ve Kutanis, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'yü ziyaret ederek, Cerablus bölgesine yapılan yardımlar dolayısıyla teşekkür etti.

Zengin, ziyarette yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Cerablus bölgesindeki Türkmen köylerinde bombalanan okulları onardığını ve çocukların eğitimlerinin devam etmesini sağladığını belirterek, "Herkesi atalarımızın yadigarı olan topraklara el uzatmaya bekliyorum." dedi.

Sözlü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Suriye'de ve Irak'ta büyük bir insanlık trajedisi yaşandığını, bunu görmezden gelmenin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye'nin Suriye'de insanlık adına bulunduğunu ifade eden Sözlü, şunları kaydetti:

"Ordumuzun yürüttüğü insanı operasyonun yanındayız. ÖSO ile birlikte mücadele veren Fatih Sultan Mehmet Tugayı ile arkadaşlarımızın doğrudan irtibatı var. Yerleşik halka, ordumuzun insani yönünü göstermek adına gereken tüm hizmetleri yapıyoruz. Yeni kuyular açarak, su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Adana'dan giden tümenimizin taleplerini yerine getiriyoruz. Dünyanın katliamları desteklediği, göz yumduğu bir dönemde Türk milletinin insani yüzünü gösterdiğimiz için memnunuz. Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk ordusunun hakimiyeti altındaki tüm bölge, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet sınırlarındadır."

Ziyaretin sonunda Türkmen Komutanlar Zenin ve Kutanis tarafından Sözlü'ye teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmen Komutanlardan Başkan Sözlü'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement