Ve Söz Son Kez Alex'de! - Son Dakika
Güncel

Ve Söz Son Kez Alex'de!

Ve Söz Son Kez Alex\'de!

Fenerbahçe'den ayrılan Alex De Souza düzenlediği basın toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu.

08.10.2012 14:02  Güncelleme: 23:20

Uzun bir süredir medyanın ve Fenerbahçe'nin gündeminde olan eski kaptan Alex sonunda tüm yaşadıklarını anlatma kararı aldı ve kameraların karşısına geçti.

Alex'in, sözleşmesi feshedildikten sonra kendi internet sitesinde yaptığı açıklamalara karşılık kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Mönchengladbach maçı için kafileyle birlikte Almanya'ya giderken Sabiha Gökçen Havaalanı'nda sert ifadeler kullanmış ve Alex'i yalanlamıştı.

Alex'in veda toplantısında yüzlerce gazete ve basın mensubu bulunurken Fenerbahçe'nin resmi televizyon kanalı FB TV ise A2 takımının Kartalspor ile yaptığı maçın görüntülerini yayınladı.

Alex şunları söyledi:

"Sizlerle beraber geçirdiğim süre için en derinden teşekkür ederim. Pazartesi günü sözleşmemi feshettikten sonra taraftarın gösterdiği reaksiyonu rüyalarımda bile göremezdim, onlara çok teşekkür ediyorum. Çocukken bile son hafta ağladığım kadar ağlamamışımdır, çok duygulandım. En içten dileklerim bunlar, Fenerbahçe taraftarının bundan sonraki süreçte mutlu olmasını diliyorum. Bana çok iyi davrandılar.

Samet'e teşekkür etmek istiyorum. Geçen hafta havaalanından bugünkü istifaya kadar çok zor bir süreç geçirdi. Hiç kolay günler geçirmedi. İki çok önemli maçın geçmesini bekledim. Çok şükür ki lehimize sonuçlandı. O yüzden toplantı için bugünü seçtim.

"TWITTER'I YANLIŞ KULLANDIM"

Fenerbahçe'de başarılı bir dönem geçirdiğimi düşünüyorum. Sanırım bu işin beş tane bacağı vardı. Kendim, Aykut Kocaman, Ali Yıldırım, başkan ve basın. Başınıza bir şeyler geliyorsa bunda sizin de dahiliniz vardır, kendi hatalarım da olduğunu biliyorum. En büyük hatam, kulübü yaralayacak davranışlarda bulunmam oldu. Twitter'ı yanlış bir şekilde kullandım.

Mahmut vasıtasıyla verilen borcu yoktur kağıdı var. O konuda Ali Yıldırım'la tartışmamız olmuştu. O konuda da öyle davranmasaydım diye düşünüyorum, 'para için oynuyor' gibi şeylere maruz kaldım. Kaptan olarak primlerin eşit dağıtılması gerektiğini düşünüyorum. Zamanında bu belgeyi imzalamış olsaydım bu düşünceyi engellemiş olabilirdim. Para düşkünü olsaydım kulüp tarafından bana yapılan ayrı çalış önerisine ayrı çalışarak yapardım. Mayısa kadar maaşımı alırdım.

KOCAMAN'LA İLK SÜRTÜŞME!

Teknik direktör olduğunda da problemlerimiz başladı. Kendisiyle birçok kere futbol üzerine görüşmemiz oldu, hepsini kabul ettim ama hiçbirine katılmadığımı söyledim. Futbol görüşümüz çok farklıydı. Benim görüşüme göre futbol takımı sürekli gelişmesi gereken bir takım. Bu da antrenmanlarla sağlanır. Bir oyuncu aynı performansla gidiyorsa bunda bir yanlışlık vardır. O da 'burası Türkiye, antrenmanlar gelişmek için değildir' diye yanıt verdi.

"ŞAMPİYON OLDUĞUMUZDA AYKUT HOCA BİZİ TEBRİK ETMEDİ"

30 yıldır kupayı almıyorduk. Fenerbahçe forması altında en mutlu olduğum maçlardan biriydi. Maçtan sonra hocamız bizi tebrik etmedi, takımla İstanbul'a dönmedi.

"İŞİ SONLANDIRAN KONUŞMA, VASLUI MAÇINDAN ÖNCE OLDU"

Avusturya'da MTK maçında frikikten gol attım ama Brezilya'daki arkadaşlarım 'yedek kulubesine bakınca golü kendi kalene attın zannettik' diyorlar. Vaslui maçından bir gün önce konuşmak için beni çağırdı. Bana 'çözülmesi gereken bir sorun var mı?' diye sordu, orada ben bir patlama yaşadım.

Kendisiyle ilk tanıştığımız günden bu yana kendisi hakkında ne düşünüyorsam açık yüreklilikle söyledim. O da benim hakkında ne düşündüğünü açık bir şekilde söyledi. İşi sonlandıran konuşma da o oldu. 18 yıllık kariyerim boyunca birçok insanla tartışma yaşadım ama en ağırı buydu.

Bu tartışma 'şimdi ne olacak?' diye bitti. Ben de kendisine şu ana kadar nasıl olduysa öyle gidecek, ne diyorsan onu yapacağım dedim. Süper Kupa maçından önce takımı ikiye ayırdı. Ben ilk 11'de değildim. Erzurum'a gittik, toplantı yapıyoruz. Toplantı bittiğinde kendisine maçla ilgili bir şeyler söylemek istediğimi ilettim. O da benim bu duruşumu övdü. Ben de kendisine duruşumun başından beri aynı olduğumu söyledim. Benim oynayacağım bazı noktalarla ilgili bir şeyler sormak istedim. Galatasaray maçının da Spartak Moskova maçı öncesi bir prova olacağını söyledi. Odaya giderken oynayıp oynamayacağımı bilmiyordum. Odadan çıktığımda Samet bana oynayacağımı söyledi, şaşırdım. Çünkü bir gün önce bensiz bir çalışma yaptırdı ve oynamayacağımı düşünüyordum. Süper Kupa maçını kaybettik.

"EN BÜYÜK HATAM; MEDYAYA ASİST YAPTIM"

Elazığ maçı sonrası Moskova'ya gittik. Toplantı yaptık, görüntü izliyorduk, durdurdu. 'Bu noktada Alex bugün olmayacak' dedi. Bundan sonra benim en büyük hatam geldi, neredeyse smaçöre top kaldıran masör gibi hata yaptım, medyaya neredeyse asist yaptım. Sonra benim ilk 18'de olmayacağım bilgisi geldi. Hocanın söylediği 'Alex'in kafası karışık' cümlesi beni rahatsız etti. Benimle konuşmadan kafamın karışık olduğunu nereden bilebilirdi? Kendisiyle son görüşmem, bana kadro dışı kaldığımı iletirken oldu.

"HİÇBİR ZAMAN KULÜP İÇİ DENGELERİN PARÇASI OLMADIM"

Gaziantep maçından sonra başkanla görüşmeye çağırıldım. Benim hakkında düşündüklerini söyledi kulüp içi siyasetle ilgili şeyler söyledi. Ben hiçbir zaman bu dengelerin bir parçası olmadım. Ben ona futbol hakkında konuşmak istediğimi söyledim, o makamın Aykut hoca olduğunu söyledi. Ben de onunla hiçbir şey konuşamıyouz dedim. Sonra da bana 8 yıllık Türkiye hayatında en çok üzüldüğüm şeyi söyledi. Gaziantep maçında kadro dışıydım. Maça gidip gitmeme konusunda tereddütteydim. İzlemek için stada gittim. Felipe'yi de aldım. Başkan, çocuğumla yedek kulübesi önüne gelmemi, çocuğu kullanıp ilgi odağı olmakla suçladı. Bu da hayatım boyunca bir yöneticiden duyduğum en kırıcı şeydi. 'Geçen sene siz yoktunuz ama oğlum yine maça geliyordu, o zaman güzel bir şey diye bakıyordunuz, ne değişti?' diye sordum. Bundan sonra toplantıyı bitirdik.

"SOYUNMA ODASINDA O KADAR BÜYÜK YER TUTUYORSUN Kİ..."

Sonra Kasımpaşa maçını kaybettik. Kocaman herkese tek tek teşekkür etti. Sonra Ali Yıldırım birçok şey söyledi ve çıktı. En son başkan geldi. Oyuncular arasındaki ilişkilerde bir sorun olup olmadığını sordu. Gitmek isteyen varsa söylesin, dedi ve çıktı. Volkan Demirel bir toplantı yaptı. Kimsenin kimseyle problemi var mı, diye sordu. Ben de 8 yıldır buradayım, oyuncular arasında bir sorun yok ama hocayla büyük bir problemim var, dedim. Pazartesi sabahı Aykut hocanın benimle konuşmak istediği söylendi. Bana, zor bir karar aldığını ve kadro dışı bırakıldığımı söyledi. Ben de kendisine niye, diye sordum. Geçmişimi övdü. Ama soyunma odasında iki liderliğin olamayacağını söyledi. Ve soyunma odasında o kadar büyük yer tutuyorsun ki, seni takımdan ayırmak zorundayız, dedi. Takımla birlikte beni görmek istemediğimi söyledi. Antrenman yapmak için başka yere gitmemi istedi. Kendi kararı olduğunu söyledi. Sözleşme konusuyla kulübün ilgilendiğini söyledi.

Başkanla 4'de buluşmak üzere randevulaştık. 15 dakika geç kaldık. 7 Eylül'den beri görüşmeyi bekleyen de benim. Odasına girerken Tweet attığımı söylüyor bu doğru değil. Eşimle konuşuyordum. Durumumun ne olacağını sordum. Karar senin, kalabilirsin ama takımla çalışamazsın, dedi. Ben de gitmek istiyorum, dedim, elini uzattı, teşekkür etti.

"TEK İŞBİRLİĞİM, SAHADAKİDİR"

Fenerbahçe taraftarına bir şeyi net olarak söylemek istiyorum. Büyük bir adanmışlıkla görevimi yapmaya çalıştım. Yaptığım tek işbirliği, saha içinde olan işbirliğidir. Gitmek istememin en büyük nedenlerinden biri bu siyasete çekilmek istenmemdi. Ama ben futbol oynamak istiyorum. Beraber yaşadığımız sorunların dışında sizlere de teşekkür etmek istiyorum. Twitter'da yazdığım gibi Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti. Ama kesinlikle taraftarın duygusunu paylaşacak tutkulu bir taraftar kazandı, mükemmel 8 senem geçti. Sadece Fenerbahçe taraftarına değil teşekkürüm. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Elazığ, Sivas, Kasımpaşa taraftarları, herkes bana son derece destek oldu. Bu süreç içinde bana ve aileme gösterdikleri sevgiden dolayı kalbimin en derinlerinden teşekkürler"

ALEX KONUŞURKEN FB TV NE YAPTI?

Fenerbahçe resmi televizyonu FB TV, önce kombine fiyatlarını verdi, ardından Fenerbahçe-Kartalspor A2 Ligi maçının görüntülerini yayınladı.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Ve Söz Son Kez Alex'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement