22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Şiire Doyurdu - Son Dakika
Güncel

22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Şiire Doyurdu

Elazığ’da, bu yıl 22’incisi düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, Türkiye’nin birçok şehri ve 10 ülkeden katılan 23 şairin şiirleriyle davetlileri şiire doyurdu.

28.09.2014 09:21

Elazığ'da, bu yıl 22'incisi düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, Türkiye'nin birçok şehri ve 10 ülkeden katılan 23 şairin şiirleriyle davetlileri şiire doyurdu.

Bayrak şairi Arif Nihat Asya ve Bayrak temasıyla organize edilen 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın Şiir dinletisi Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Geceye, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Şuay Alpay, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanvekili Asım Nazırlı, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ, kurum ve kuruluşların müdürlerinin yanı sıra çok sayıda şiir sever katıldı.

Programda Azerbaycan, Irak, Gürcistan, Gagavuzya, Altay Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Kazakistan'dan katılan şairler 'Bayrak' konulu şiirlerini okudu. Antalya'dan Cansın Erol, Ankara'dan Ali Akbaş, Yalova'dan Hikmet Yavuz, Gaziantep'den Hakan İlhan Kurt, Kayseri'den Fazıl Ahmet Bahadır, Diyarbakır'dan Abdulkadir Nurgördük, Tekirdağ'dan Yıldız Tokgöz, Elazığ'dan M. Faik Güngör, Gürhan Gürses, Mehmet Aycı ve Sıtkı Caney de şiirler okuyarak davetlileri şiire doyurdu.

Programın sonunda Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak davetlilere gecenin anısına plaket ve yöresel kıyafet hediye etti. Yurt dışından davetliler de Vali Koçak, Milletvekilleri Şuay Alpay ve Zülfü Demirbağ yöresel kıyafet hediye ederek sahnede giydirdi. Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Şiire Doyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement