4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Başladı

"Uyandırma Servisi: Günaydın" konseptiyle düzenlenen 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, çocukların ve gençlerin 450 görsel sanat projesini İstanbullularla buluşturuyor.

19.04.2016 14:07

"Uyandırma Servisi: Günaydın" konseptiyle düzenlenen 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, çocukların ve gençlerin 450 görsel sanat projesini İstanbullularla buluşturuyor.

Palet Kültür ve Sanat Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) kurumsal ortaklığında, Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Boğazlar Belediyeler Birliği Yerel Yönetim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü desteğiyle 450 projeyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Bu yıl konsepti "Uyandırma Servisi: Günaydın" olan Bienal, 4 - 18 yaş arası çocukların ve gençlerin sanatsal üretimlerini, İstanbul'un farklı kültür sanat mekanlarında, meydanlarında ve şehir hatları vapurlarında sanatseverlerle buluşturacak.

Avusturya, ABD, Almanya, Danimarka, Fransa, İtalya, İsveç Hollanda, KKTC ve Suriye gibi ülkelerden de katılımın olan Bienal'in bu seneki konuk illeri Hatay ve Eskişehir oldu.

Etkinliklerde, çocuk ve gençlerin performansları ve sanatsal üretimleri, Antrepo 1, Mustafa Kemal Kültür Merkezi (MKM) Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi, Ortaköy Meydanı, Galatasaray Meydanı ve şehir hatları vapurlarında İstanbullularla buluşacak.

Sergiler kapsamında TEGV, AÇEV ve Hatay Valiliği işbirliği ile 48 ilde ve Türk Kızılayı işbirliği ile Suriyeli çocuklarla yapılan çalışmalar da yer alacak.

İşbirliği yapılan 40'ın üzerinde STK'nın desteği ile mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, ceza ve tutukevlerinde bulunan çocuklar ve engelliler gibi dezavantajlı çocukların ve gençlerin sanat çalışmaları da izleyiciyle buluşacak.

Diğer ayakları 1-30 Haziran'da Lefkoşa, 24 Ekim-20 Kasım tarihinde ise Hatay'da gerçekleştirilecek Bienal, 19 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında takip edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement