Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük, Resmi Gazete'de yayımlandı.

08.07.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzük, görev gereği yapılan dinlemeler sırasında edindiği kişisel bilgi veya belgeleri yetkisiz kişilerle paylaşan veya basına servis eden ya da sanal ortamda yayımlayan emniyet mensuplarının meslekten çıkarılması hükmünü getiriyor.

(05.47)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 57-58 dolar bandında olan ham petrol varil fiyatının geçen aya göre yüzde 5-6 düştüğünü belirterek, "Bu 3 gün faz farkı ile piyasaya yansıyacak" dedi.

(14.52)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tekrar seçime gidilmeden yeni hükümetin kurulmasını temenni ettiğini belirterek, "Milli irade tecelli etmiş. 'Ben beğenmiyorum, oynamıyorum, yerimi beğenmedim' deme şansımız yok. Mesajı her partinin kendisi açısından çok iyi alması ve ona göre hükümet oluşumunu bir an önce gerçekleştirmesi gerekiyor" diye konuştu.

(13.17)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bu yılın ilk 6 ayında 20 bin 354 tesiste çevre denetimi yapıldığını, Çevre Kanunu'na aykırı faaliyette bulunanlara, toplam 35 milyon 725 bin 577 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

(15.41)

5- Anayasa Mahkemesinin, Paralel Yapı soruşturmasında tutuklanan polislerin bireysel başvurularını kabul edilemez bulmasına yönelik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

(14.24)

6- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "MHP çağ dışı kalmış Türkiye siyasi tarihinin karanlığına gömülmesi gereken bir anlayışla, kırmızı çizgici ve yok sayıcı bir anlayışla hareket ediyor. Kimsenin HDP'nin varlığını da gücünü de reddetme gibi bir şansı yok" dedi.

(13.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 2 azaldı.

(10.08)

8- Bölücü terör örgütü, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki civar köylerden halkın, Irak sınırının kaçakçılara açılması için eylem yapması talimatı verdi. Bu talimat doğrultusunda yapılan toplantıda ise bölgedeki bazı köylerin sakinlerinin, sınırı geçmeye çalışmaları, geçemedikleri takdirde bölgede bulunan askerlere yoğun bir şekilde taşlı ve sopalı saldırıda bulunmaları kararlaştırıldı.

(14.06)

9- AA ekibinin Uygur bölgesinden Ramazan izlenimleri

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde başkent Urumçi ve Uygurların en yoğun olduğu bölgelerden Kaşgar'da yapılan gözlemlerde, bölgede süregelen yoğun güvenlik önlemlerinin günlük yaşamın bir parçası haline geldiği görüldü. Halk oruç yasağına ilişkin sorulara açık yanıt vermekten kaçınırken, camilerde ibadetler sürüyor.

(11.57) (Fotoğraflı)

10- Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerin, kayıtları sırasında 18 yaşından küçük olma şartı aranmayacak.

(13.38)

11- Genelkurmay Başkanlığından, Kilis'in Elbeyli ilçesinde, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giren DAEŞ terör örgütü mensubu iki kişinin yakalandığı, bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin Şanlıurfa'da, 2 teröristin de Hakkari'de teslim olduğu bildirildi.

(13.51)

12- HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, partilerinin Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yapıldığı ileri sürülen saldırının TBMM'nin iradesine yönelik olduğunu ve bununla ilgili TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın gerekli tavrı alması gerektiğini savundu.

(14.03)

13- HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, Uludere ilçesinde askerler tarafından darp edildiğini ileri sürerek, suç duyurusunda bulundu.

(15.01)

14- Yapımı süren Silvan Barajı'ndaki taşeron firmanın sahibi ve güvenlik görevlisini, inşaatı engellemek için terör örgütü PKK adına kaçırdıkları gerekçesiyle yargılanan iki sanıktan birine müebbet, diğerine de 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

(14.11)

15- Avrupalı liderler, Yunanistan'a yeni bir kurtarma başvurusu için perşembe gününe kadar süre verdi. Pazar günü ise yeni bir zirvede konuyu ele alma kararı aldı.

(00.06)

16- Yunanistan'da muhalefet partileri, Avro Bölgesi liderlerinin Yunanistan'a yeni öneri sunması için yarına kadar süre vermesinin ve borç sorununa ilişkin nihai kararın pazar günü alınacağının açıklanmasının ardından, ülkenin Avro Bölgesi'nde kalması gerektiğini tekrarladı.

(11.21)

17- Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'ı desteklemeye devam edemeyeceğini söyledi.

(12.50)

18- Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda Yunanistanın ekonomik geleceğine ilişkin oturum yapıldı.

(13.20)

19- Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir genç kız ve erkek arkadaşı, kamp yaptıkları plajda ölü bulundu.

(13.15) (Fotoğraflı)

20- Gölmarmara ilçesinde 15 tarım işçisinin öldüğü kazada, tırın çarptığı kamyonete yer olmadığı için bindirilmeyen Seher Can, kurtulduğu için şükrederken arkadaşlarını kaybetmenin acısını yüreğinde hissediyor.

(15.20) (Fotoğraflı)

21- Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde ishal ve halsizlik şikayetiyle kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitiren çiftin cenazeleri, yakınlarına teslim edildi.

(13.07) (Fotoğraflı)

22- Türkiye'nin Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında yer alan Babu'l Hava Sınır Kapısı Dış İlişkiler Sorumlusu Edib Ebu Halid, muhaliflerin kontrolündeki kapının tamamen sivil idare tarafından yönetilmeye başladığını belirtti.

(10.24)

23- Uluslararası Af Örgütü, savaş suçları konusunda hesap sorulabilirliği ve insan hakları ihlallerini ortaya koymak için İsrail'in geçen yaz Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili dijital bir harita hazırladı.

(11.49)

24- ABD Başkanı Barack Obama, Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong ile Beyaz Saray'da görüştü.

(00.05)

25- Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, Pentagon'un halihazırda sadece 60 Suriyeli muhalifi eğitiyor oluşunun yetersiz olduğunu ifade etti.

(00.16)

26- Afgan hükümeti yetkilileri ve Taliban temsilcileri arasında Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarındaki Muri kentinde yapılan ilk resmi barış görüşmelerinden sonuç çıkmadığı, görüşmelere ramazandan sonra devam edilmesi üzerinde anlaşıldığı bildirildi.

(10.36)

27- Esed güçlerinin Suriye'nin Halep kentine yönelik füze saldırısında yüzünden yaralanan Anadolu Ajansı muhabiri Salih Leyla, Türkiye'de tedavi altına alındı.

(11.40) (Fotoğraflı)

28- Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Asil Özbay, kadına uygulanan şiddete dikkati çekmek amacıyla "Bir Kadın Bir Motor 10 Ülke" projesi kapsamında Üsküdar'daki Kız Kulesi önünden motsikletiyle yola çıktı.

(11.57) (Fotoğraflı)

29- İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, kimliği belirlenemeyen kişilerce saldırıya uğrayan CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın taburcu edildiği bildirildi.

(12.56)

30- Moda tasarımcısı Barbaros Şansal'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter ve Facebook'tan hakaret ettiği gerekçesiyle 7 bin 80 lira adli para cezası verildi.

(13.01)

31- İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi yöneticileri, "Kenan Evren Bulvarı"nın adının "Yaşar Kemal Bulvarı" olarak değiştirilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını belirtti.

(15.28)

32- Burundi'de Ulusal ve Bağımsız Seçim Komisyonu, geçen hafta düzenlenen genel seçimler sonucunda iktidardaki Demokrasi Kuvvetleri Savunma Ulusal Konseyi Partisi'nin meclisteki 100 sandalyeden 77'sini kazandığını bildirdi.

(12.14)

33- Irak'ta, Salahaddin vilayetinde "bin 700 kişinin öldürüldüğü" öne sürülen, "Spyker Askeri Üssü katliamı"yla ilgili yargılanan 24 kişinin idam cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

(14.02)

34- İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın yeni transferi Arda Turan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'i ziyaret etti. Aydıner, Arda Turan'ın evinin bulunduğu caddenin adının "Arda Turan Caddesi" olarak değiştirildiğini açıkladı.

(15.32) (Fotoğraflı-Görüntülü)

35- Brezilyalı yıldız futbolcu Rivaldo, yeşil sahalardan emekliye ayrılmasının ardından 43 yaşında futbola geri döndü.

(12.29)

36- Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserispor, daha önce takımı 3 sezon çalıştıran teknik direktör Tolunay Kafkas'la 1 yıllık sözleşme imzaladı.

(13.09)

37- Spor Toto Süper Lig takımlarından Medipol Başakşehir, dün anlaşmaya vardığı Emre Belözoğlu'nun transferine resmiyet kazandırdı.

(14.03)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Günün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement