Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü Tarabya Köşkü'ndeki çalışma kahvaltısında her iki lider, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerine karşı ortak bir tavır sergileme çerçevesinde uluslararası toplumu harekete geçirmeye yönelik çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı Görüşmede, İsrail'in Kudüs'teki tecavüzlerinin, Gazze'ye yönelik ablukanın ve Yahudi yerleşimlerini genişletme faaliyetlerinin kaygı verici olduğu belirtildi (12.43) 2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Erdoğan, avukat Münci İnci ile iş adamı İbrahim Cevahir'in Fatih Camisi'ndeki cenaze namazlarına katıldı (14.58) 3- Başbakan Vekili Akdoğan: "Katil terör örgütü, hain terör örgütü hiçbir kutsal tanımadan bayram günü saldırılarına devam ediyor.

25.09.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü

Tarabya Köşkü'ndeki çalışma kahvaltısında her iki lider, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerine karşı ortak bir tavır sergileme çerçevesinde uluslararası toplumu harekete geçirmeye yönelik çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı

Görüşmede, İsrail'in Kudüs'teki tecavüzlerinin, Gazze'ye yönelik ablukanın ve Yahudi yerleşimlerini genişletme faaliyetlerinin kaygı verici olduğu belirtildi

(12.43)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da

Erdoğan, avukat Münci İnci ile iş adamı İbrahim Cevahir'in Fatih Camisi'ndeki cenaze namazlarına katıldı

(14.58)

3- Başbakan Vekili Akdoğan:

"Katil terör örgütü, hain terör örgütü hiçbir kutsal tanımadan bayram günü saldırılarına devam ediyor. Öncelikle terörün bu hain ve katil yüzünün daha iyi görünmesi ve anlaşılması gerekiyor. Bu terör örgütü millete savaş açmıştır. Milletin evlatlarına savaş açmıştır. Milletin kutsallarına, milletin değerlerine savaş açmıştır. Bunun en güzel delili de mübarek bayram gününde gerçekleştirilen bu hain saldırılardır"

"Tabi güvenlik güçleri anında operasyon başlattı ve 34 civarında terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerimizin operasyonları devam ediyor"

"Kamu düzeni halkımızın hak ve hukukunu korumak açısından, garanti altına almak açısından, en temel hakkı olan yaşam hakkını güvence altına almak açısından, sürdürülmektedir ve sonuna kadar da sürdürülecektir. Terörle mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum"

(14.15)

4- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hollanda'da:

"Suriyeli mülteciler sorunu artık Avrupa sorunudur"

"Mülteciler ne zaman ki Avrupa'nın kapılarına dayandılar, şimdi soruyorlar, 'Ne olacak mülteciler' diye. İyi de 2 milyonu aşkın Suriyeli Türkiye'ye gelirken neden görmediniz?"

(00.22)

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Almanya'da

"En azından bayramda bir çatışmanın olmaması en büyük dileğimizdi. Ama maalesef terör her zaman olduğu gibi kan ve gözyaşı demek"

"Din görevlilerinin sandıkların başında olması, seçim güvenliği için aslında çok önemli. Yani seçim güvenliğinin bir anlamda garantisi"

"Her 300 bin kişiye bir milletvekili düşecek şekilde, yurt dışı seçim çevresinin 10 milletvekilinden oluşması bizim arzumuz"

(15.52)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

"(Mina'daki izdiham) Kimse milliyetçilik yaptığımı düşünmesin, bize versinler. Türkiye oradaki organizasyonu, kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini Allah'ın izniyle yaptırır. Ücret de talep etmiyoruz"

(13.00)

6- Şırnak'ta hava destekli terör operasyonu

Genelkurmay Başkanlığı:

" Beytüşşebap'ta iki ayrı saldırıda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri geçici köy korucusu olmak üzere 9 kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır"

"Bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir"

"Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında, etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olacağı değerlendirilmektedir"

(12.20)

7- Genelkurmay Başkanlığı:

"Bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist etkisiz hale getirildi"

(15.34)

8- Türk jetleri PKK kamplarını bombaladı

Türk jetleri, insansız hava araçlarından elde edilen bilgiler doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya ait barınak ve lojistik deposunu bombaladı

Operasyonlarda, 30 kişilik terörist grup etkisiz hale getirildi, lojistik depodaki arazi araçları, ağır ve hafif silahlar, bunlara ait yüklü miktardaki mühimmat ile civardaki silah mevzilerinin tamamı imha edildi

(12.27)

9- Suriye'deki iç savaş

Suriye'de rejim adına görüşen İran heyeti ile muhalifler arasında 3 bölgede 6 ay sürecek ateşkes için anlaşmaya varıldı

Anlaşmaya göre, başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki silahlı muhalifler, yanlarına sadece hafif silahlarını alarak İdlib kırsalına gidecek

Fua ve Kafarya beldelerinden aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu 10 bin kişi çıkacak

Rejim, tutuklu bin erkek ile 500 kadını serbest bırakacak

(02.35)

10- Fed Başkanı Yellen'dan faiz açıklaması

Yellen:

"Faiz oranlarının bu yıl içinde artırılmasının büyük ihtimalle uygun olacağını öngörüyorum"

"FOMC yurtdışındaki gelişmeleri izliyor ancak şu anda bu gelişmelerin ABD ekonomisine etkisinin (para) politikamızda önemli bir değişiklik yaratacak kadar büyük olmayacağını öngörüyoruz"

(02.56)

11- Mina'daki izdiham

İzdihamdan kurtulan Türk hacı Ünal:

"İzdiham sırasında çadırların bulunduğu bölgedeki kapılar açık olsaydı bu kadar büyük bir olay yaşanmazdı"

"Tekerlekli sandalyeliler devrilmişti. Ayrıca yol ortasına çekilen bir kamyonet de izdihamın nedenleri arasında"

Hakan Duyar:

"Şeytan taşlamaya gidiyorduk. 500-600 metre kalmıştı izdiham yaşandı. Dönüp arkamıza bile bakamadık"

(14.10)

Hac idare Merkezi:

"İzdihamda 4 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği belirlendi. Kayıp 5 Türk vatandaşının akıbetiyle ilgili çalışmalar sürüyor"

(03.19)

Kutsal topraklarda "buruk" bayram

Mekke'de 13 gün arayla yaşanan iki facia nedeniyle güvenlik önlemleri tartışılmaya başlandı

Vinç kazasında "iş makinelerinin kullanım kılavuzuna uygun kullanılmadığı" itirafının ardından Mina'daki faciaya da ihmalin neden olduğuna ilişkin kanı güçleniyor

(10.13)

12- Mina'daki izdiham

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Evhedi:

"Mina'daki olayda hayatını kaybeden İranlıların sayısı 131'e yükseldi"

Başkent Tahran'da Suudi Arabistan'ı protesto eylemleri düzenleneceği bildirildi

(11.35)

13- Niğde'de trafik kazası: 13 ölü, 1 yaralı

Niğde'de hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu 13 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

(08.00)

14- Avrupa'daki sığınmacı krizi

Fransa Başbakanı Valls:

"İki yıl içinde 30 binden fazla sığınımacıyı kabul edemeyiz. Suriye'deki diktatörlükten kaçan herkesi Avrupa'da ağırlayamayız"

(00.01)

15- Başbakan Merkel, Almanya Federal Hükümeti'nin eyalet hükümetlerine sığınmacı başına ayda 670 avro yardımda bulunacağını açıkladı.

(00.12)

16- Siyasi partilerde bayramlaşma

AK Parti heyeti, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu

Ziyarette, CHP'li Tanal'ın başvurusu üzerine YSK tarafından yasaklanan AK Parti'nin seçim şarkısı konuşuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

"Besmele bizim kutsalımızdır. Hem '78 milyonun ortak değeridir' diyorsunuz hem de seçim şarkısı gibi bir propaganda aracına, herkesin kutsal değeri olan besmeleyi koyuyorsunuz. Bu ebedi mağduriyeti bundan sonra size yaşatmayacağız"

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu:

"Şimdi, 'biz ibadeti Allah için yaparız' siyasete dini alet etmek olmuyor da 'haydi bismillah neden oluyor'u kamuoyu anlayabilmiş değil. Sonuçta besmele bizim hayat tarzımız, biz yaşamaya devam edeceğiz"

(11.44)

17- Siyasi partilerde bayramlaşma

HDP'yi, sırasıyla AK Parti, CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri ziyaret etti

HDP Grup Başkanvekili Baluken:

"Hem ülke hem bölge olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey kardeşlik ve barıştır. Temenni ederiz ki bayramda ortaya çıkan bu kutsal duygular, hem ülkemiz hem bölgemiz açısından güncel hayatımıza da genel olarak hakim olur"

AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu:

"Teröristle aramıza mesafe koymamız lazım. Bunda HDP'ye büyük iş düştüğüne inanıyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

"Bayrama yakışan tutumun, hayatın her alanına ve bayram dışındaki günlere de yerleşmesini ve siyasette de egemen olmasını arzu ediyoruz"

(14.09)

18- "Doğanın armağanı" 100 milyon dolarlık ihracat-

Türkiye 2015 yılının 1 Ocak - 15 Eylül döneminde, doğada kendiliğinden yetişen defne, kekik, adaçayı, ıhlamur gibi odundışı orman ürünleri ihracatından 72 milyon 157 bin dolarlık döviz kazandı

Yıl sonunda bu ürünlerden elde edilen döviz tutarının 100 milyon dolara ulaşması bekleniyor

(11.02)

19- İspanya bölünürse, La Liga da bölünür"

İspanya Profesyonel Futbol Ligi'nin başkanı Tebas, Katalonya'nın bağımsızlık olasılığına karşı "İspanya bölünürse, La Liga da bölünür" diyerek El Clasico'nun tarih olabileceğini ima etti

(13.16)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement