AK Parti'nin "Büyük Ankara Mitingi" - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin "Büyük Ankara Mitingi"

AK Parti\'nin "Büyük Ankara Mitingi"

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan (4): "12 yıl içinde Ankara'ya 46 katrilyon lira yatırım yaptık" "Bu CHP'nin Ankara'ya verebileceği bir şey yok. Oyuna gelmeyelim, el ele verelim" "Bunlara sorsan, 'Olur mu canım, Büyükşehir Belediyesi Çubuk'a nasıl hizmet götürecek.

22.03.2014 19:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl içinde Ankara'ya 46 milyar lira yatırım yaptıklarını bildirdi.

Erdoğan, partisince Etlik'te düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta tüm halkın "Yeni Türkiye" diyeceğine gönülden inandığını ifade etti ve Ankara'nın Türkiye üzerinde emeli olanlara, Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyenlere, Türkiye'yi yavaşlatmak isteyenlere bir kez daha "Dur" diyeceğini söyledi.

" Hacı Bayram-ı Veli'nin mirasına sizler sahip çıkacaksınız. İstiklal ruhunu sizler geleceğe taşıyacaksınız. Size güveniyorum" diyen Erdoğan, 25 Mayıs 2011'de basın toplantısı düzenleyerek Ankara'nın 2023 hedef projelerini kamuoyuna açıkladığını, orada "Ankara bir savunma sanayi kenti olacak" dediğini anlattı.

Bu adımları atmaya başladıklarını belirten Erdoğan, savunma sanayisinde, tarihte eşi görülmemiş bir atılım gerçekleştiğine işaret etti. Türkiye'nin kendi milli tankını, taarruz helikopterini, insansız hava aracını ürettiğini ifade eden Erdoğan, ilk milli uçak HÜRKUŞ'un bu sene havalandığını, milli savaş uçağının ilk kavramsal tasarımlarının tamamlandığını anlattı. "İnşallah, 2023'e kadar kendi milli savaş uçağımızı da yapacağız" diyen Erdoğan, Kara Kuvvetlerinin zırhlı araçlarının üretilmeye başlandığını, seyir ve tanksavar füzelerinin, güdümlü roketlerin milli teknolojiyle üretildiğini belirtti.

Erdoğan, milli gemi "MİLGEM"in iki adet üretildiğine işaret ederek, bunlardan birinin de dahil olduğu 4 geminin, Afrika'yı dolaştığını kaydetti.

İlk milli gözlem uydusu Göktürk-2'nin uzaya fırlatıldığını söyleyen Erdoğan, "İnşallah, Göktürk-1'i de seneye uzaya fırlatacağız" dedi. Askerlerin eline artık milli piyade tüfeğinin verildiğine işaret eden Erdoğan, Ankara'da radar ve elektronik harp merkezinin inşasının devam ettiğini ve seneye faaliyete geçeceğini belirtti.

Dünyadaki en büyük 100 savunma sanayi firması içinde Ankara merkezli ASELSAN ve TAİ'nin bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Buraya geldik. Nereden nereye geldik. Biz gelmeden önce bunların hiçbirisi yoktu kardeşlerim. Hepsi ithaldi, ithal. Siz savunma sanayisinde bir yerlere bağlı olursanız, bağımsızlık mücadelesini nasıl vereceksiniz? İşte bunları biz hallettik" diye konuştu.

Erdoğan, 12 yıl içinde Ankara'ya 46 milyar lira yatırım yaptıklarını bildirerek, şöyle devam etti:

"Belediyenin yaptıklarını saymıyorum, sadece merkezi yönetim olarak. 'Ankara'da bir sağlık kampüsü, iki tane şehir hastanesi kuracağız' dedim. Temelleri attık mı? Birisi, malum Etlik'te, birisi de Bilkent'te. Temeli attık, artık yavaş yavaş yükseliyorlar. Buralarda yok yok. Girildiği zaman bu hastanelerimizin içinde inşallah şifa kaynağı olacak. Ne dedik? Bir stadyum sözü verdik. 42 bin seyirci kapasiteli stadyum. Bunun çalışmaları başladı. Arazi tahsis işlemleri tamam. Diğer çalışmaların tamamlanmasının ardından hemen inşasına başlıyoruz. Kentsel dönüşüm dedik. Altındağ'da, Pursaklar'da, Eryaman'da, Gölbaşı'nda, Sincan'da, Kuzey Kent Girişi Protokol Yolu'nda, Mamak'ta, Çiftlik'te, Yapracık'ta, Kuyupınar'da toplam 72 bin 408 konut inşa ettik. Niçin? Gecekondu sorununu büyük ölçüde çözmek için. İnşallah Ankaramızı çok daha iyi bir noktaya getireceğiz. Ankara'ya bu yakışır."

-"Yunus Emre ile Hacı Bayram'ı yüksek hızlı trenle buluşturduk"

Başbakan Erdoğan, Ankara- Eskişehir yüksek hızlı tren hattının 2009'da işletmeye alındığını, Türkiye'yi, Ankara'yla birlikte dünyada yüksek hızlı tren işletmecisi ülkeler ligine yükselttiklerini belirterek, "Yunus Emre ile Hacı Bayram'ı yüksek hızlı trenle buluşturduk" dedi.

Türk mühendislerinin ve yüklenicilerinin, öz kaynaklarla inşa ettiği Ankara- Konya yüksek hızlı tren hattına dikkati çeken Erdoğan, "Şu anda sabah git, akşam gel. Öyle mi? Konfor yerinde. Her şey rahat. Bu hafta Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri ile Mevlana'yı buluşturduk" diye konuştu.

İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattına ilişkin test ve sertifikasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Erdoğan, Ankara-İzmir, Ankara- Sivas, Erzincan, Bursa, Konya, Karaman yüksek hızlı ve hızlı tren projeleriyle ülke nüfusunun yarısını barındıran 17 ili, Ankara merkezli olarak bu güzel hizmetle buluşturduklarını anlattı.

Ankara'nın yüksek hızlı tren garına ihtiyaç duyduğunu bildiren Erdoğan, "Ankara'da mevcut gar kompleksi içine oradaki, tarihi dokuyu muhafaza ederek, günde 50 bin yolcu kapasiteli bir yüksek hızlı tren garı yapıyoruz. Avrupa'nın en büyüğü olacak bu garı bir sosyal yaşam merkezi konseptinde tasarladık, ihale süreçleri tamamlandı, yakında inşaatına başlıyoruz" diye konuştu.

-"Belediyecilik bizim işimiz"

"CHP'nin büyükşehir belediyelerine karşı çıktığını" söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlara sorsan, 'Olur mu canım, Büyükşehir Belediyesi Çubuk'a nasıl hizmet götürecek. Şereflikoçhisar'a nasıl hizmet götürecek? Bala'ya nasıl hizmet götürecek?' Bunu söylerler. Çünkü belediyeciliği bilmiyorlar. Karşı çıktılar, Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler ama başarılı olamadılar. Belediyecilik bizim işimiz. 1994'te ben İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum, Melih Bey de Ankara'ya. O günden bugüne, hala buradaki ilçelere, büyükşehire dahil olmadıkları halde buradan hizmet veriyor. Niye? Bu bir dert ya, bu bir aşk ya, bu bir sevda ya. Sevdanız varsa bunları yaparsınız. Aşkınız varsa bunları yaparsınız. Aşk yoksa, sevda yoksa bunlar olmaz.

Bakın şimdi, banliyö tren hatlarını BAŞKENT RAY olarak her şeyiyle yeniliyoruz. 4 ve 6 hatlı metro hatları standardında istasyonları olan, metrolarla entegre, BAŞKENT RAY sisteminin birinci etabını tamamladık. Şimdi diğer etaplar çalışılıyor. Ankara'yı bir demiryolu endüstrisi merkezi haline getirmek için yerli yabancı yatırımcı ortaklığıyla metro araçları üreten bir fabrika kurduk. Yakında üretime başlıyor. Ankara-Karadeniz mevcut demiryolu bağlantısını modernize ediyoruz."

Erdoğan, Ankara'da devam eden demiryolu projelerinin bedelinin 3 milyar lira olduğunu bildirdi.

Batıkent-Sincan ve Kızılay-Çayyolu metrolarının açıldığını hatırlatan Erdoğan, Keçiören-Tandoğan metrosunun inşaatının süratle devam ettiğini, bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını, önce test sürüşlerini başlatacaklarını, ardından hizmete açacaklarını anlattı.

Erdoğan, "Böylece, söz verdiğimiz üç metro hattını da Büyükşehir Belediyemizle ve Ulaştırma Bakanlığımızın gayretiyle Ankaramıza kazandırmış olacağız" dedi.

Bu projeleri sonuçlandırdıkları için "Tamam" demediklerini bildiren Erdoğan, yeni projeler ve çalışmalar içinde olduklarını söyledi.

Gündemlerinde Kızılay'dan Esenboğa Havalimanı'na giden, Ulus, Siteler, Kuzey Ankara Projesi ve Pursaklar'ın da güzergahında bulunduğu 29 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İnşallah, bu projeyi de biz hayata geçireceğiz" diye konuştu.

-"Oyuna gelmeyelim, el ele verelim"

"Bu CHP'nin Ankara'ya verebileceği bir şey yok. Oyuna gelmeyelim, el ele verelim" ifadelerini kullanan Erdoğan, Ankara'yı bölünmüş yollarla güçlendirdiklerini, yapılanların ortada olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Aman ha, başkentimizi istismarcılara kaptırmayalım. Bütün parklarıyla, bahçeleriyle, güzellikleriyle, hele hele şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın o dev bir kanal dediği, Kanal İstanbul da bir çılgın proje, şimdi de Ankara'da bir çılgın proje. Adeta İstanbul boğazının bir benzerini, sanal olarak burada inşallah, hayata geçirmenin adımı atılacak. Bunun da Ankaramıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bütün bu yatırımlarla beraber Ankara'nın her geçen gün daha güzel olduğunu söyleyen Erdoğan, miting alanındakilerden seçime kadar kapı kapı dolaşmalarını, sandıklara sahip çıkmalarını istedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin 'Büyük Ankara Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement