AK Parti'nin Siirt Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Siirt Mitingi

AK Parti\'nin Siirt Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Devletin borcundan bahsediyorlar, meydana gelip bunları konuşmazlar zaten, CHP, MHP felan bunlar gelmez, buranın adresini bilmezler.

12.03.2014 16:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devletin borcundan bahsediyorlar, meydana gelip bunları konuşmazlar zaten, CHP, MHP felan bunlar gelmez, buranın adresini bilmezler. Ama şimdi ben söyledim diye gelebilirler. Sevgili kardeşlerim ama buraya kim gelecekse o gelene de şunu söyleyin, şimdi diyelim ki BDP mi geliyor, BDP'ye deyin ki, 'Ya kardeşim iyi güzel de 5 senede siz şu Siirt'e ne yaptınız. Bu Siirt'in suyunu siz mi getirdiniz, şu yollar var ya havaalanından buraya bu yolları siz mi yaptınız ya, karayollarının hali ortada bunları zaten sizden önceki belediye yaptı, siz yapmadınız ki" dedi.

Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, sağlıkta Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt'te yatırım seferberliği yaptıklarını ve 300 yataklı Siirt Devlet Hastanesinin yatırımının sürdüğünü, 2 aya kadar hizmete açacaklarını söyledi. Erdoğan, Kurtalan'la Pervari'de devlet hastanesi yaptıklarını ve Siirt'e de 70 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesini kazandırdıklarını bildirdi.

Toplu konutta Siirt'te 869 konut inşa ederek hak sahiplerine verdiklerini anlatan Erdoğan, kendi iktidarları dönemi öncesinde Siirt'te yapılan bölünmüş yol miktarının 7 kilometre olduğunu kendilerinin ise 11 yılda 109 kilometre bölünmüş yol yaparak toplam bölünmüş yol ağını 116 kilometreye ulaştırdıklarını vurguladı.

Erdoğan, "Yolsuzluk, yolsuzluk' diyorlar, hepsi. Çünkü belli merkezden bunlar akort ediliyor. CHP, BDP, MHP hepsi aynı. Kardeşlerim bakınız bütün bu olaylarla birlikte inşallah 30 Mart'tan sonraki dönem Siirt adeta bir sıçrama yapacak. Çünkü Köydes'le attığımız adımlar devam ediyor, Beldes'le ilgili attığımız adımlar devam ediyor" dedi.

"Türkiye genelinde Ferhat gibi dağları deldik" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca 50 kilometre uzunluğunda 83 tünel yapıldığını, kendilerinin ise 12 yılda 117 kilometre uzunluğunda 122 tünel yaptıklarını belirtti. Erdoğan, "Kardeşlerim yolsuzluğun olduğu bir iktidar, düşünün, Cumhuriyet tarihinde 79 senede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılıyor, biz 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık" dedi.

Başbakan Erdoğan, milli gelirin iktidara geldikleri dönemde 230 milyar dolar olduğunu şu anda 820 milyar dolar olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin borcundan bahsediyorlar, meydana gelip bunları konuşmazlar zaten, CHP, MHP felan bunlar gelmez, buranın adresini bilmezler. Ama şimdi ben söyledim diye gelebilirler. Sevgili kardeşlerim ama buraya kim gelecekse o gelene de şunu söyleyin, şimdi diyelim ki BDP mi geliyor, BDP'ye deyin ki, 'Ya kardeşim iyi güzel de ya 5 senede siz şu Siirt'e ne yaptınız. Bu Siirt'in suyunu siz mi getirdiniz, şu yollar var ya havaalanından buraya bu yolları siz mi yaptınız ya, karayollarının hali ortada bunları zaten sizden önceki belediye yaptı ya siz yapmadınız ki'. Çarşı, o çarşıyı kim yaptı. ya burada bir tane sembol olarak şurada bir çarşı var o çarşıyı bile biz yaptık. Oranın hali neydi, rezalet. Şimdi hiç olmazsa Siirt'te akşamları, tatilde bir yayalaştırma projesini orada biz uyguladık. Yani hizmet, eser bizde bunlarda değil. Dün söyledim, eşekten bile bir eser var, değil mi. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, demek ki eşeğin eseri de semeri. Ama bunlarda bir şey yok, hiç bir şey bırakmadılar bugüne kadar."

"Biz eserlerimizle övünüyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Daha da öte MHP, küçük CHP DSP biliyorsunuz bunlar IMF'ye borçlandılar, ne kadar borçlandılar, 23,5 milyar dolarla bize bıraktılar. Kardeşlerim bunu biz sıfırladık mı, sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Biz şimdi ona 5 milyar dolar isterlerse borç vereceğiz" dedi.

İktidara geldikleri dönemde Merkez Bankasında 27,5 milyar dolar bulunduğunu şimdi bu rakamın 130 milyar dolara doğru yürüdüğünü belirten Erdoğan, "Aradaki fark bu, yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi?" diye sordu.

-"Kurtalan-Siirt demiryolunun şu anda projesi hazırlanıyor"

Siirt sınırları içerisinde 35 kilometre demiryolu bulunduğunu, bunun Kurtalan Ekspresinin geldiği yol olduğunu anlatan Erdoğan, "Yapıldığı günden bu yana doğru dürüst yenilenmeyen bu yolu her türlü malzemesini yerli üreterek adeta sıfırdan yapmışcasına yeniledik. Kurtalan, 30 Mart'ta sizden müjdeyi bekliyoruz Kurtalan. Kurtalan'a kadar gelen treni Siirt'e ulaştırmak için gerekli adımları attık. İnşallah 25 kilometrelik Kurtalan-Siirt demiryolunun şu anda projesi hazırlanıyor, ardından da inşallah yapımına başlıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, göreve geldikleri döneme kadar Siirt'e 5 trilyon tarımsal destek verildiğini kendilerinin ise 2013 yılında 30 trilyon lira tarımsal destek verdiklerini söyledi. Erdoğan, "Siirt'e bugüne kadar toplamda 259 trilyon nakit tarım ve hayvancılık desteği verdik. Değerli kardeşlerim Halep oradaysa arşın burada, nerede, Siirt'te" dedi.

Siirt'i 2011 yılında doğalgazla tanıştırdıklarını anlatan Erdoğan, "evliyalar şehri" olarak nitelendirdiği Siirt'te ecdat yadigarı eserlere de sahip çıktıklarını söyledi.

Konuşması sırasında genç kızların "imam hatip" diye seslendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "İnşallah hemşehriniz Nihat Özdemir Bey Siirt'e 82 derslikli bir imam hatip yapıyor. İnşallah bu imam hatip yurtlarıyla, konferans salonlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla, inanıyorum Türkiye'de örnek imam hatiplerden birisi olacak. Şu an da başlandı ve süratle inşaatı devam ediyor. Ne zaman biter? Eylül de bitecek, eylülde bitecek. Tamam ama sizden biz başarı bekliyoruz. Çok çalışacağız, tamam" diye konuştu.

Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş'ı yanına alan Erdoğan, "İçinizden biri, kardeşiniz ve ben Ali İlbaş kardeşimi sizlere emanet ediyorum. İnşallah tüm meclis üyeleriyle beraber Siirtimiz'de yeni bir dönemi, modern bir Siirt'i inşallah inşa edeceğiz. Milletvekillerimizle ve ben de bir Siirtli olarak yanınızda olacağız ve modern Siirt'in inşallah inşasını bıraktığımız yerden biz devam ettireceğiz" dedi.

-Mitingden notlar

AK Parti'nin, Siirt'te, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği miting, hükümetin son 12 yılda yaptığı yatırım ve hizmetleriyle ilgili slayt gösterimiyle başladı.

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş ve ilçe belediye başkan adaylarının halka takdim edilmesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dünyanın farklı ülkelerinden destek mesajlarının yer aldığı film gösterimi yapıldı.

Mitingde, daha sonra Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti'nin seçim müziği eşliğinde platforma çıkarak halkı selamladı. Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 1 saat süren konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlarla kesildi.

Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi  Emine Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Kürtçe seçim şarkısı eşliğinde halkı selamlayarak miting alanında ayrıldı.

Miting alanında, "Yiğidim Meyve Veren Fıstık Ağacı Taşlanır", "17 Bin Kilometre Bölünmüş Yol Yaptılar. Lafa Değil İcraata Bakarım", "Barış ve Kardeşliğin Mimarı Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartlar asıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Siirt Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement