Anka, 27 Mayıs 2009 Çarşamba Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 27 Mayıs 2009 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

27.05.2009 08:05

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-ANKA 38 YAŞINDA

-ANKA Ankara Haber Ajansı 38 yaşında. Ankara'da 1972 yılında Altan Öymen tarafından kurulan, 26 yıl boyunca da Müşerref Hekimoğlu tarafından yönetilen, dönemin en seçkin gazetecilerinin görev yaptığı ANKA Haber Ajansı, Türk basınının kesintisiz en uzun süre hizmet veren kuruluşları içinde yer alıyor. Bağımsız-objektif habercilik anlayışı ve çizgisinden ödün vermeden sektördeki yayıncılığına devam eden ANKA Haber Ajansı, varlığını ve yaşam direncini abonelerinden alıyor.

-MECLİS GENEL KURULU

- Meclis Genel Kurulu toplanıyor. Meclis Genel Kurulu'nda, RTÜK üyeliklerine seçim yapılıyor. Genel Kurul'da, Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin tasarının görüşmelerine devam edilmesi bekleniyor (Saat: 14.00)

-CUMHURBAŞAKANI GÜL KIRGIZİSTAN'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan'daki temaslarına devam ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev ve Başbakan İgor Çudinov ile ikili ve heyetlerarası görüşüyor. Gül ile Bakiyev, ortak basın toplantısı düzenliyor.

-DENİZKURDU 2009 TATBİKATI

-Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatlarından olan Denizkurdu 2009 Tatbikatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un katılımıyla yapılıyor. (Saat:08.30)

-BAKAN MİLİBAND TÜRKİYE'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile Resmi Konut'ta bir araya geliyor. (Saat: 20.00)

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Miliband'la Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında görüşüyor. (Saat: 09.30)

-Miliband, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geliyor.

-TOPTAN SERGİ AÇILIŞINDA

- Meclis Başkanı Köksal Toptan, TBMM Kreşi Sergi açılışına katılıyor. (Saat: 10.30)

-TOPTAN'IN İKİLİ GÖRÜŞMESİ

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Emin Başer ile Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakanı Meng Jianzhu'yi ayrı ayrı görüşüyor. (Saat:15.00/16.00)

-BAYKAL ADIYAMAN VE ŞANLIURFA'DA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adıyaman ve Şanlıurfa'da yerel seçimlerde başarılı olan belediyeleri ziyaret ediyor ve çeşitli değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 09.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-Dilekçe Komisyonu'nda, Belediye imar planlarında okul sahası olarak ayrıldığı halde ilgili idareler tarafından yasal süresinde kamulaştırılmadığı veya imar planlarında revizyon işlemleri yapılmadığı için mülkiyet haklarının anayasaya aykırı olarak sınırlandığı iddialarını içeren dilekçeler görüşülüyor. (Saat: 10.30)

-KİT Komisyonu'nda, TCDD ve Çay Kur hesapları görüşülüyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN ATALAY'IN İKİLİ GÖRÜŞMESİ

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Kamu Güvenlik Bakanı Meng Jianzhu ile bir araya geliyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN YILDIZ IRAK'TA

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bölgesel Enerji/Elektrik Bakanları toplantısına katılmak üzere İstanbul'dan Irak'a hareket ediyor. (Saat: 12.30)

-BAKAN GÜNAY "MİLLİ MÜCADELENİN ÖRGÜTLENİŞİNİN 90. YILI" ETKİNLİKLERİNİ AÇIKLIYOR

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kuva-yı Milliye ve Milli Mücadele'nin Örgütlenişinin 90. yılı" etkinliklerine ilişkin bir basın toplantısı düzenleniyor. (Saat: 11.00)

-AKADEMİSYENLERLE EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başkent Öğretmenevi'nde, "Akademisyenlerle Eğitimi Değerlendirme Toplantısı"na katılıyor. (Saat: 10.00)

-ASO MECLİS TOPLANTISI

- Ankara Sanayi Odası (ASO) Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı yapılıyor. Toplantıda, ASO Başkanı Nurettin Özdebir güncel ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 09.45)

-İSO MECLİS TOPLANTISI

- İstanbul Sanayi Odası (İSO), Mayıs ayı Meclis toplantısı yapılıyor. Toplantıda, Yönetim Kurulu'nun Ankara ziyaretleri öncesinde, Meclis üyelerinin sanayi ve ekonomideki son duruma ilişkin tespitleri, görüş ve önerileri, hükümetten beklentileri ele alınıyor. (Saat: 15.00)

-MARMARA FORUM'UN TEMEL ATMA TÖRENİ

-Multi Turkmall'un İstanbul'daki ikinci projesi olan Marmara Forum'un temel atma töreni yapılıyor. Törene, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Valisi Muammer Güler katılıyor. (Saat: 17.00)

-BASIN TOPLANTILARI

-TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Başkanı Gencay Gürsoy, Bursa'daki Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde meydana gelen yangınla ilgili olarak hastane önünde basın toplantısı düzenliyor. (Saat:13.00)

-Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) tarafından, Feriye Lokantası'nda, basın toplantısı düzenleniyor. (Saat: 10.00)

-Deva Holding, Hyatt Otel'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-İRAN, IRAK VE ERMENİSTAN SINIRLARI DA MAYIN DOLU

-Anti personel kara mayınlarının imhası için çaba gösteren sivil toplum kuruluşu "Mayınsız Bir Türkiye Girişimi"nin hazırladığı raporda, Türkiye'nin sadece Suriye sınırında değil, diğer ülkelerle olan sınırlarında da çok sayıda mayının gömülü olduğu belirtildi.

-BORSAYA KOTE BANKALARIN KREDİDEN ALDIĞI FAİZ, MEVDUATA VERDİĞİ FAİZİ SOLLADI

-Hisseleri İMKB'de işlem gören bankaların yılın ilk çeyreğinde kredilerden aldıkları faizlerin geliri yüzde 25.1 artarken, mevduata verdikleri faiz nedeniyle oluşan giderdeki artış yüzde 16.5'te kaldı.

-DARALMADA REVİZYON GELİYOR, HEDEF YÜZDE 3.6'YI AŞACAK

-Katılım Öncesi Ekonomik Program'da yüzde 3.6 oranında daralma olarak revize edilen 2009 GSYH değişim (büyüme) oranının yeniden revize edileceği öğrenildi. DPT'nin hazırladığı, ay sonunda tamamlanacak ve yeni dönem bütçesine temel olacak Orta Vadeli Program'da ekonomik daralmanın yüzde 3.6'nın da üzerinde belirlendiği kaydedildi.

-KRİZİN AZALTTIĞI YATIRIM POZİSYONU AÇIĞI KISMEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

-Yabancıların Türkiye'deki yatırımları ve alınan dış krediler gibi uluslararası yükümlülüklerin dış varlıklarla karşılanamayan kısmını ifade eden "uluslararası yatırım pozisyonu açığı", kriz nedeniyle 2008 ikinci çeyreğinden itibaren aralıksız azalırken, Mart itibarıyla tekrar yükselişe geçti. Yıllık bazda yüzde 26.4, üç aylık dönemde yüzde 7.7 azalan açık, aylık bazda ise yüzde 3.2 artışla 186 milyar 655 milyon dolar oldu.

-DÜNYANIN BÜYÜK YAYINCILARI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR, TÜRK EDEBİYATI YURTDIŞINA AÇILIYOR

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, 29-30 Mayıs tarihleri arasında, 25 ülkeden 50'yi aşkın çevirmen ile dünyanın sayılı yayınevlerinin yönetici ve editörlerinin katılacağı ve Türk Edebiyatı'nın çeviri eserler yoluyla yurt dışına açılmasını sağlayacak olan, "Çevirmenleri ve Yayıncılarıyla II. Uluslararası Türk Edebiyatı Sempozyumu" düzenleyecek.

-DEVLET TİYATROLARI "GENÇLİK PARKI"NDAKİ SAHNEYE TALİP

- Devlet Tiyatroları, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılandırılan Gençlik Parkı içinde bulunan tiyatro salonuna talip oldu. Devlet Tiyatroları Genel Müdür Lemi Bilgin, sahnenin verimli kullanılmasının önemine işaret ederek, Büyükşehir Belediyesi ile sahnenin Devlet Tiyatroları tarafından kullanılabilmesine ilişkin bir protokol imzalayacakları söyledi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 27 Mayıs 2009 Çarşamba Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement