Bağımsız Milletvekili Günay: Mısır'da, Ortak Girişime İhtiyaç Görülmektedir - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Milletvekili Günay: Mısır'da, Ortak Girişime İhtiyaç Görülmektedir

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Türkiye'de demokrasiyi savunan bütün güçlerin, siyasal partilerin, sivil toplum temsilcilerinin, aydınların, "Mısır'da idam cezalarının infaz edilmemesi için, ortak girişimine ihtiyaç görülmektedir" dedi.

09.04.2014 14:52

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Türkiye'de demokrasiyi savunan bütün güçlerin, siyasal partilerin, sivil toplum temsilcilerinin, aydınların, " Mısır'da idam cezalarının infaz edilmemesi için, ortak girişimine ihtiyaç görülmektedir" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Günay, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırının bir ilk olduğunu hatırlatarak, Parlamentoda güvenlik ortamının yeterince sağlanamadığını söyledi. Meclis'in, özellikle salı günleri bir miting alanına dönüştüğüne söyleyen Günay, bunun parlamento geleneğine de uygun olmadığını belirtti.

İlerde daha vahim olaylar yaşanmaması için önlem alınmasını da isteyen Günay, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıda, siyasetin acımasız dilinin de etkili olduğunu söyledi.

Mısır'da darbe karşıtlarının idama mahkum edilmesini Mısır'ın demokrasiye tekrar dönüşünü zorlaştıracağını söyleyen Günay, hükümetin Mısır'da demokrasiyi geri getirmek için çaba sarf etmek yerine, yaşananların siyasi bir gösteri haline getirildiğini savundu. Türkiye'nin 27 Mayıs, 12 Eylül gibi deneyimler yaşadığını anımsatan Günay, bu deneyimlerden yola çıkılarak, idamların ülkeyi sıkıntıya taşıyacağı konusunda Mısır'a makul uyarıların yapılması gerektiğini ifade etti.

Muhalefetin ve muhalefetin öncülüğünde sivil toplum kuruluş Mısır'da barış için girişimde bulunabileceğini belirten Günay, bu konudaki düşüncelerini muhalefet partilerinin genel başkanlarına yazılı olarak da sunduğunu açıkladı.

Günay şöyle devam etti:

"Bu açıdan ülkemizde demokrasiyi savunan bütün güçlerin, siyasal partilerin, sivil toplum temsilcilerinin, aydınların, Mısır'da idam cezalarının infaz edilmemesi için, ortak girişimine ihtiyaç görülmektedir. Samimi inancım ve umudum odur ki, coğrafyamızın kadim medeniyet merkezlerinden olan Mısır, Türkiye demokrasi güçlerinin bu dostluk girişimini görmezden gelmeyecek; Mısır halkı Türkiye halkının bu barışçı uğraşısını unutmayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağımsız Milletvekili Günay: Mısır'da, Ortak Girişime İhtiyaç Görülmektedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement