Başkan Külcü 30 Mart Yerel Seçimlerini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Külcü 30 Mart Yerel Seçimlerini Değerlendirdi

Başkan Külcü 30 Mart Yerel Seçimlerini Değerlendirdi

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) seçim sürecinde kendi kodlarını terk ederek AK Parti karşıtlığında birleşerek seçim kampanyasını yürüttüklerini söyledi.

07.04.2014 19:49

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) seçim sürecinde kendi kodlarını terk ederek AK Parti karşıtlığında birleşerek seçim kampanyasını yürüttüklerini söyledi.

Mazbata töreninin ardından makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, muhalefet partileri ve YSK'yı eleştirdi.

Gezi Parkı olayları ile başlayan, 17 Aralık operasyonuyla devam eden sürecinde yerel seçimler öncesi önemli bir süreç olduğunu dile getiren Başkan Külcü, bu süreçte dünün düşmanlarının AK Partiye düşmanlık ve muhalefet noktasında birbirleriyle kuzu sarması olduklarını belirtti. Ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarınında birbirleriyle aynı dili ve jargonu kullanarak altı aydır AK Parti'ye karşı kampanya yürüttüğünü dile getiren Külcü, büyük sermayeyi gruplarının da kendi beklentilerini sandığa yansıtmak adına büyük çaba gösterdiklerini ve ok farklı ilişkiler içerisine girdiklerini ifade etti.

Bu süreçte Başbakan Erdoğan'a operasyon yapılmak istendiğine dikkat çeken Külcü, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a operasyon yapmak istediler. Orada elde edecekleri bir başarı AK Parti'ye karşı bir operasyonu gündeme getirecekti. Sonrasında da Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar giden sürecin önünü açmış olacaktı. Böyle bir atmosferde Türkiye bu seçimi yaşadı. CHP ve MHP kendi kodlarını terk ederek AK Parti karşıtlığında birleşerek bir kampanya yürüttüler. 17 Aralık sonrasında oluşan negatif bir dili, çatışmacı bir dili, kavgacı bir dili ne yazık ki CHP ve MHP bu seçim döneminde kendilerine özgü dil olarak kullandılar. İkisi aynı yerden yazılmış metinleri okurmuşçasına Başbakanımıza adeta sövgüye, küfre varan sözler söyleyenler birbirleri için hiçbir surette eleştiri dahi yapmadan kampanya süreci yürüttüler. AK Parti düşmanlığında, hasımlığında birleştiler" dedi.

Konuşmasında isim vermeden CHP'nin Çorum belediye başkan adayını da eleştiren Başkan Külcü, "Hiçbir proje üretmeden, elle tutulur hiçbir proje ortaya koymadan sağdan soldan duyma, genel başkanlarının konuşurken duyduklarını, o belediyeden bu belediyeden aşırma olarak aldıkları şeyleri proje olarak Çorum'a sundular. Hatta CHP daha vahim olanını yaptı. 5 defa, 6 defa parti değiştirmiş bir insanı Çorum'a umut olarak kurtarıcı olarak getirdi. Daha önce 6 kez kendi partisinin delegelerini, üyelerini aldatmış, kendi partisinin yöneticilerini, arkadaşlarını aldatmış bir insanı şehre kurtarıcı olarak sundu. Ama bunun şehirde karşılığı olmadı. Millette bununla ilgili gerekli cevabı sandıkta verdi" diye konuştu.

CHP ve MHP'nin yerel seçimlerde ittifak yaptığını savunan Başkan Külcü, "CHP ve MHP'nin AK Parti karşıtlığına Ankara en somut örnektir. Bir önceki seçimde MHP'nin Ankara'da yüzde 16-17 oyu varken bu seçimde oradaki yüzde 10'luk dilim MHP'den CHP'ye taşınmış. AK Parti'nin karşısında bir blok oluşturuldu. Aynı olay Sungurlu ilçesinde yaşandı. AK Parti oyunu yüzde 8 artırmış olmasına rağmen MHP 5 bin 500'den 8 bin 500'e, 8 bin 600'e çıkararak bir önceki seçimden CHP verilen oyların yüzde 70-75'ini almış. Bu şekilde Sungurlu'da gizli bir ittifak gerçekleşmiştir. Ankara'da MHP, CHP'ye taşındı, Sungurlu'da da CHP, MHP'ye taşındı. Çorum'da 2009 yılında yüzde 34.4 oy alan CHP bu seçimde de yüzde 34,4 oy aldı. Bütün hormonlu oylara rağmen, asla bir daha kendisine destek vermeyecek seçmenlerin oylarına rağmen geçen seçimdeki yüzde 34.4 oy olan CHP bu seçimde de aynı yerde kaldı. 2009 yılında yüzde 11.4 oy alan MHP ise bu seçimde yüzde 11.8 oy aldı. İki partinin de adayı ve yöneticileri başarısız oldu. Artık bu saatten sonra CHP ve MHP'nin teşkilatları boşaltarak yeni yüzlere fırsat vermesi, imkan vermesi lazım ki partilerinin mesajlarını topluma daha doğru anlatacak ve toplumdan daha olumlu karşılık bulabilecek insanlar gelsinler oralarda siyaset yapsınlar. Gittikleri yerlerde insanlar bize "Muzaffer Külcü'den kurtar" diye ricacı oluyor diye gazetelere açıklama yapanlar gördük ki yalan söylüyormuş.. Millet onlardan kurtulmak için gününü bekliyormuş. 30 Mart'ta da bunlardan milletimiz kurtulmuş oldu" şeklinde konuştu.

Bu seçimin kaybedenlerinin de bulunduğuna dikkat çeken Külcü, konuşmasında şunları kaydetti;

"Bir tarafta CHP ve MHP var. Her iki siyasi partide millete umut olmaktan uzaktadır. Millete hiçbir heyecan vermemektedir. Güven telkin etmemektedir. Dolaysıyla milletimizde sandıkta bunlara oy vermemekte, umdukları, bekledikleri yetkiyi de teslim etmemektedir. İkincisi her zaman olduğu gibi ülkeyi manipülasyonlarla, manşetlerle yönetmeye alışkın olan medyanın büyük bir kısmı Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonuyla birlikte yeniden heyecanlanmış adeta yüzüne kan gelmiş ve bu seçimleri AK Parti'ye vurulacak son darbe olarak görmüşlerdir. 30 Mart akşamına kadarda yapabilecekleri her türlü muhalefeti yaptılar. 30 Mart'ta sandıklar açıldığında milletin onlara itibar etmediği görüldü. Birde Çorumda kimler kaybetti ona bakmamız lazım.Onlarda ulusal basın gibi AK Parti ve Çorum siyasetini dizayn etmeye çalışıyorlardı. Ne yazık ki 30 Mart'ta onlarda kaybedenlerin içerisinde yer aldı. Burada bizi üzen şey 2.5 yıldır yürüttükleri sert bir kampanya vardı. O kampanyanın sertliğinden daha vahim olanı bizim içimizden olan arkadaşlarımızda işbirliği yapıyorlardı. Dostlarımızdan hainler bulmuşlardı kendileri için.Onlarda bundan sonra umarım daha aklı selim hareket ederler. AK Partili olduklarını söylüyorlarsa bizim ve parti aleyhine konuşmak ve ondan sonrada AK Parti'nin, iktidarın imkanlarından nemalanmak için burada durmak yerine ya haysiyetlice bırakıp giderler yada adam gibi onurlarıyla şerefleriyle başbakanımıza yakışır şekilde hareket ederler. Aksi halde yenilenlerle beraber yenilmeye devam edeceklerdir"

Yüksek Seçim Kurulu'nun bu seçimde iyi bir sınav vermediğini savunan Başkan Külcü, oy kullanımı sırasında YSK'nın milli iradenin sandığa yansımasına engel olacak hatalar yaptığını belirtti. Merkezde 6 bin 900 oyun geçersiz sayıldığını bunun kullanılan oyların yüzde 5'ine tekabül ettiğine dikkat çeken Külcü, "150 alsaydık CHP'nin aldığı meclis üyesini AK Parti'nin olacaktı. 3 bin 500 oy alsaydık MHP'nin aldığı meclis üyesini alacaktık. Bu seçimde YSK'nın tedbirsizliği, ihmali, ne derseniz deyin AK Parti'nin 2 belediye meclis üyesine mani oldu" ifadelerini kullandı.

Seçimde yine sağ duyunun, istikrarın kazandığını anlatan Başkan Külcü, milletin Başbakan Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin huzurundan, istikrarından, Çorum'da ise kendilerinin Çorum'u yönetme, belediyeyi yönetme biçiminden mutlu olduğunu, sandıktan çıkan sonucunda bunu gösterdiğini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Külcü 30 Mart Yerel Seçimlerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement