Baydemir: Koalisyonda Anahtarlar HDP'nin Elinde Olacaktır - Son Dakika
Güncel

Baydemir: Koalisyonda Anahtarlar HDP'nin Elinde Olacaktır

Baydemir: Koalisyonda Anahtarlar HDP\'nin Elinde Olacaktır

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde halka seslenen HDP adayı Osman Baydemir, "1 Kasım'dan sonra kurulacak koalisyonda anahtarlar HDP'nin elinde olacaktır" dedi.

08.10.2015 11:44  Güncelleme: 11:58

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde seçim bürosu açılışında konuşan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, "Seçimi tekrar edenler bizi barajın altında bırakmaya çalışıyorlar ama halkın desteğiyle HDP'ye mecbur olacaklardır. 1 Kasım'dan sonra kurulacak koalisyonda anahtarlar HDP'nin elinde olacaktır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir seçim kampanyası kapsamında sürdürdüğü çalışmalarına Viranşehir'de devam etti. Baydemir'e Viranşehir programında Viranşehir Belediye Eş Başkanları Emrullah Cin ve Filiz Yılmaz, HDP İlçe Eş Başkanı Ayşe Sürücü ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Hoşnav Ata eşlik etti.

Viranşehir Kültür Merkezi Caddesi'nde esnaf ziyaretiyle güne başlayan Osman Baydemir'in önemli duraklarından biri de Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ydü. Burada yetkililer ile görüş alışverişinde bulunan Baydemir, esnaf ziyaretleriyle çalışmalarına devam etti.

Baydemir daha sonra HDP İlçe Örgütü tarafından hazırlanan Karacadağ Caddesi'ndeki seçim bürosu açılışına katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği büro açılışında kısa bir konuşma yapan Baydemir "Zor günlerden geçiyoruz. Umudumuz Allah'ımızdır. Umut ediyoruz ki aydınlık günler gelecek. 2015 yılında Viranşehir barışı yüksek sesle haykıracak" dedi.

Baydemir, buradaki konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "8 Haziran sabahı Türkiye yepyeni bir güne uyandı. Türkiye halklarının yüzde 95'inin iradesi parlamentoya yansıdı. Ama tek başına iktidar olmadıkları için, hem savaşı başlattılar hem de seçimin tekrarını yapıyorlar. Bu zulme verilebilecek en büyük yanıt, halkın iradesine hürmetsizliğe verilebilecek en büyük yanıt 1 Kasım sabahı sandık başında Viranşehir'de, Urfa'da HDP'yi birinci parti yaparak buna yanıt vereceğiz."

'KAPI KAPI DOLAŞALIM'

'Cizre'de, Nusaybin'de, Silvan'da, Varto'da, Gever'de halka zulmü reva gören sarayın savaş politikasının, çiğnenen insanlık onurunun hesabını sorma günü 1 Kasımdır' diyen Baydemir konuşmasında "Öyle bir direniş sergileyelim ki ev ev, köy köy, kapı kapı dolaşımız sesimizi duyuralım. Bizi direnişten soğutmaktan birbirimizden soğutmak ve cenazeler üzerinden seçimi boykot etmemizi istiyorlar. Umudumuz odur ki 2 Kasım sabahı bu halka zulmedenler, bu halkın evladını çırılçıplak teşhir edenleri, bu halkın evladını panzerin arkasında sokak sokak sürükleyenler 2 Kasım günü bu savaşın mimarlarının yargılanacağı günün başlangıcı olacaktır. 1 Kasım halk mahkemesinin ilk günü olacaktır. Bu duyguyla seçim kampanyamızın startını Viranşehir'de veriyoruz. Allah'ın izniyle bu kapı barışın, özgürlüğün eşitliğin kapısı olacaktır" dedi.

1 Kasım seçimlerinde baraj altında bırakılmak istendiklerin işaret eden Osman Baydemir, halkların güçlü desteğini arkasına alan HDP'nin seçim sonrası kilit parti olacağını ifade etti.

Baydemir "Seçimi tekrar edenler bizi barajın altında bırakmaya çalışıyorlar ama sizin desteğinizle HDP'ye mecbur olacaklardır. 1 Kasım'dan sonra kurulacak koalisyonda anahtarlar HDP'nin elinde olacaktır" dedi.

Büro açılışının ardından sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Baydemir'in Viranşehir programı taziye ziyaretleriyle devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baydemir: Koalisyonda Anahtarlar HDP'nin Elinde Olacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement