CHP Marmara Bölge Toplantısı - Son Dakika
Yerel

CHP Marmara Bölge Toplantısı

Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özel: "(Murat Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanlığına getirilmesi) Çok başarılı olacağına, İstanbul'a büyük bir sinerji getireceğine inanıyoruz"

18.12.2014 11:58

CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel, eski genel başkanlardan Murat Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanlığına getirilmesine ilişkin, "Çok başarılı olacağına, İstanbul'a büyük bir sinerji getireceğine inanıyoruz" dedi.

Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova belediyelerindeki meclis üyelerinin katılımıyla Bursa'da bir otelde düzenlenen "CHP Marmara Bölgesi Toplantısı" başladı.

Özel, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge toplantılarını, Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana'dan sonra Bursa'da gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

CHP'den seçilmiş 2 binin üzerinde belediye meclis üyesini bir araya getirdiklerini ifade eden Özel, belediye meclis üyelerini hukuki, teknik konularda uzmanlar tarafından bilgiler verileceğini belirtti.

Özel, Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanlığına getirilmesiyle ilgili soru üzerine, onun daha önce CHP'nin bileşenleri olan partilerde genel başkanlık, başbakan yardımcılığı, dışişleri bakanlığı görevlerinde bulunduğunu anımsattı.

İstanbul'un dünyanın en önemli metropollerinden biri olduğunu vurgulayan Özel, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın milletvekili adayı olmak için görevini bıraktığını, onun yerine herkese eşitlikçi mesafede olan, İstanbul'daki tüm etnik gruplardan oy alabilecek, kenti kucaklayabilecek Karayalçın'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel ricasıyla bu görevi üstlendiğini ifade etti.

Karayalçın'ın, özellikle kentsel dönüşüm gibi çok büyük bir kaosun yaşandığı İstanbul'da, Türkiye'yi kentsel dönüşümle tanıştırmış, bunun en başarılı iki örneğini Ankara'da yapmış bir kişi olduğunu anlatan Özel, şöyle konuştu:

"Çok başarılı olacağına, İstanbul'a büyük bir sinerji getireceğine inanıyoruz. Eşitlikçi yaklaşımıyla hem parti içindeki bütün dengeler açısından hem de İstanbul'daki tüm seçmen kitleleri açısından çok dengeli bir siyaset adamı olacağını ve sayın Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a adeta bir genel başkan, başbakan yardımcısı, dışişleri bakanı görevlendirmekle bu seçimleri, İstanbul'da en ehil ele teslim ettiğini düşünüyoruz. Çok büyük bir heyecan var. " - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Marmara Bölge Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement