Davutoğlu: Demirtaş Bukalemun Mantığında - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Demirtaş Bukalemun Mantığında

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK saldırısıyla ilgili HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın iddialarına "Kendisi yalan söylüyor. Tam bir bukalemun mantığında." diyerek yanıt verdi.

12.04.2015 20:55  Güncelleme: 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı'da yaşanan PKK saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8'i yaralıydı." iddiasına "Sayın Demirtaş, yalan söylüyor. Kendisi tam bir bukalemun mantığında." diyerek yanıt verdi.

PAPA'YA CEVAP VERDİ

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1915 olayları için "20. Yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" diyen Papa Françis'e yanıt verdi.

Papa'nın Türkiye ziyaret sırasında barış mesajları verdiğini hatırlatan Davutoğlu, "Kendisinin tarih alanındaki bilgi yetersizliği, bugünkü açıklamayı beraberinde getirdi. Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamayı yaptı, gerekli tepkiyi göstedik" dedi.

Batı dünyasına bir çağrıda bulunan Davutoğlu, şunları söyledi: "Tarihi tartışmaları açarsak bundan en fazla utanç duyacak unsurlar Avrupa içindeki unsurlardır; Engizisyon mahkemeleri ve Avrupa'dan kaçan Yahudilere kucak açan Türkler olmuştur. Dış faktörler olmasaydı, 1915 olayları yaşanmamış olacaktı. Acıları tek taraflı okumak sayın Papa'ya ve makamına yaklışmamıştır. Sayın Papa'nın açıklaması, yükselen ırkçılığa prim veren ve zamanlama bakımından da son derece zamansız olmuştur. Arşivleri açalım dedik ama gönülleri kapalı olanlara arşivleri açmak bir fayda sağlamıyor."

DEMİRTAŞ'A AĞIR BENZETME: BUKALEMUN MANTIĞINDA

Davutoğlu, Ağrı'daki terör saldırısı ve sonrasında HDP kanadından gelen açıklamalara da değindi. "Çatışmanın provokasyon olduğunu ve TSK'nın 15 askeri olay yerinde bıraktığını" iddia eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert ifadelerle yüklendi. Davutoğlu, "Sayın Demirtaş yalan söylüyor. Gerçekleri saptırıyor. Son derece provakatif . Doğubeyazıt'ın Kule mezrasında benzer bir çalışma yapılmış. O bölgedeki vatandaşlarımız baskı altına alınmak istenmiştir. Seçimlerde şu ya da bu yönde bir baskı oluşmaması için gerekli çalışma yapılmıştır. Demirtaş bölgede uygulamak istedikleri baskıyı örtbas etmeye çalışıyor.

Kimse barış güvercini rolü oynamasın. Demirtaş ve HDP bir tercih yapmak zorundadır. Kadıköy meydanında barışçıl bir söylem tutturup Doğubeyazıt'ta bölücü terör örgütü savunucusu olmaz. Kendisi tam bir bukalemun mantığında."

DEMİRTAŞ KADIKÖY'DE NE DEMİŞTİ?

Demirtaş bugün Kadıköy'de yaptığı konuşmada dün Doğubeyazıt'ta yaşanan çatışma ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atmış ve şunları söylemişti:

"Dün Ağrı'da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8'i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP'nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP'li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP'li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar."

Davutoğlu: Demirtaş Bukalemun Mantığında
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Demirtaş Bukalemun Mantığında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (112)

  • SERKAN: VİDEOYU İZLEDİM HİÇTE HDPLİLERİN DEDİĞİ GİBİ OLMADIĞINI GÖRDÜM AKPLİ DEĞİLİM AMA SÖZ KONUSU VATANSA ORTAK NOKTAMIZ VATANDIR 38 101 Yanıtla
  • ELAZIĞLI: Hdp iyi kandırıyor insanları aynı şekilde akpde kandırıyor ikiside birbirinden daha yalancı Allah bu ikisinede fırsat vermesin 30 66 Yanıtla
  • gewer: yalancı diyenlerrrrrr. . . . Hdp Video yayınladııı bakın derim. . . . Sayın Demirtaş DOĞRU ADAMSIN. . . . 82 10 Yanıtla
  • yagmur: YOUTUBE YE YAZ AGRIDAKI OLAYI IZLE Size İnsanlığı Öğreteceğiz 80 8 Yanıtla
  • elif: Demirtas sizin gibi yalançi değil 67 10 Yanıtla
  • ÇARŞIBAŞI61: Abi ben demirtasa hayranım ya.akp bütün bakanlarıyla baş edemiyor hatta tüm partiyle.yani oyumu demirtasa vermezsem ömür boyu suçlu hissederim kendimi.onun için bu defa hdp diyorum. 46 17 Yanıtla
  • hido: Bu milleti kandirdin iz din diye diye artık akp ye oy yok vericem . oyum hdp ye yalan senaryolar la askerleri öldür meye bırakınız .. 60 3 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: VALLAHİ DEMİRTAŞ SİZİ BAYA KORKUTUYOR..SİZİN KABUSUNUZ OLMUŞ...VARSA DEMİRTAŞ YOKSA DEMİRTAŞ....ÖBÜR İKİSİNDEN ZATEN SES SEDA YOK.ACABA ÜLKEDELER Mİ YADA YAŞIYORLAR MI...BU CHP VE MHP YE OY VERMEK YEMİNLE HARAMDIR..HDP TÜM MUHALEFET YÜKÜNÜ YÜKLENİYOR...OYLAR HDP YE... 52 6 Yanıtla
  • Antepli: sen Demirtaşa kurban ol tro 50 6 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: VİDEO YU İZLEDİNİZ Mİ...KİMİN NE MAL OLDUĞU ORTAYA CIKTI... 53 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement