Dha Yurt Bülten-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülten-6

1)BAŞBAKAN'DAN POLİSE SANDIK GÜVENLİĞİ UYARISI BAŞBAKAN Binali Yıldırım, polis teşkilatının 172'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü personeliyle ile kahvaltıda yaptı.

10.04.2017 12:45

1)BAŞBAKAN'DAN POLİSE SANDIK GÜVENLİĞİ UYARISI

BAŞBAKAN Binali Yıldırım,  polis teşkilatının 172'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü personeliyle ile kahvaltıda yaptı. Başbakan Yıldırım, polislerden Pazar günü yapılacak referandumda sandık güvenliğini sağlamalarını isteyerek, "Milletin iradesini özgür şekilde sandığa yansıtması için sizin yapacağınız çalışma çok önemli. 7 Haziran'da yaşadıklarımızı hatırlayın. Bazı yerlerde sandık güvenliğini sağlayamadık. Terör örgütleri tehditle, baskıyla milletin tercihini değiştirdiler. O yüzden ülkemiz kısa süreli de olsa siyasi istikrarsızlıkla karşı karşıya kaldı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte dün miting yaptığı İzmir'den ayrılmadı, referandum çalışmalarını bugün de sürdürdü. Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını canlı yayında yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra polis teşkilatının 172'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle emniyet müdürlüğü personeliyle ile kahvaltıda yaptı. Kahvaltıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'i anıp, "Sizlerin fedakarlığına minnettarız. Resmi kuruluş tarihi her ne kadar 1845 ise de aslında polis teşkilatımız asırların da ötesine uzanan bir teşkilat. Milletin huzuru sizden soruluyor. Siz de milletin huzurunu namusunuz gibi bildiniz. Hele bir Fethi Sekin'imiz var ki onun kahramanlığı İzmir'e, bir şeref madalyasıdır. 5 Ocak'ta hanilerin Adliye'ye girmesini canı pahasına önledi. Onun dikkati kahramanlığı olmasaydı saldırıda İzmir'in bilançosu çok ağır olacaktı. Fethi Sekin, şehadetinden bir gün önce annesi için bir ağıt yakmıştı. Sadece bir gün önce orada diyor ki 'acın kalbimde taşa döndü. Anne anne hayran anne. Sen yoksun diye çaresiz kaldım. Anne seni çok özledim. Anne anne kurban anne' İşte bu kahraman polis, anneciğine özlemini dile getirdikten bir gün sonra şehadet şerbetini içti. İnşallah cennette ana oğul aşk olurlar" dedi.

"DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMASIN."

15 Temmuz gecesi polisin kahramanlık destanı yazdığını da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Yazdığınız kahramanlık destanı, yüz yıllar geçse de dilden düşmeyecek. O gece yalnız Gölbaşı'nda özel harekat dairesinde görevli 53 kahraman, bu vatan uğurda toprağa düştü. Hainleri, tankların içerisinden tutup teker teker çıkardınız. Sizleri teslim almak isteyen o hainlere, 'asla' dediniz, canınız pahasına direndiniz. O gece hepiniz tankların altına yatan millete kalkan oldunuz. Demokrasiye cumhuriyete sahip çıktınız. Ülke ve millet size minnettardır. 15 Temmuz bize bir gerçeği gösterdi. Polis teşkilatı, asker teşkilatı gibi ülkenin güvenliğinden sorumlu hayati kuruluşlar, her türlü paralel yapılanmadan gruplaşmadan uzak bir şekilde tutulması gerekiyor. Falan mezhepten, falan meşrepten, masum bir şekilde başlayan akım, ideolojik kadrolaşma daha sonra beka meselesine dönüşebiliyor. Bu 15 Temmuz'da ortaya çıktı. Devletin imkanlarıyla güçlenen bir grup, sonunda devleti ele geçirmek için yine bu milletin kıt kanaat vergileriyle aldığı silahları, araçları, tankları, uçakları, helikopterleri acımasızca vatandaşların üzerine kullandı ve ülkeyi bir felaketini eşiğine getirmekten zerre kadar tereddüt etmediler. Buna benzer olayların bir daha cereyan etmemesi için o tedbirleri almak zorundayız. Alıyoruz. Bundan sonra bu asılı güzide kuruluş içinde bu ve buna benzer yapılan bir daha tekrar etmesin, devlet içinde devlet olmasın."

"DEVLETİMİZ NE YAZIK Kİ UZUN YILLAR VATANDAŞIYLA KAVGALI OLDU"

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Zor günlerden geçtik. Hepsini tekere teker aşıyoruz. Paralel yapılanmada eski Türkiye'nin eski kötü alışkanlığı olarak tarihin tozlu sayfalarında yerine alacaktır. 15 yıldır pek çok güzelliği başlatırken pek çok çirkinliği de tarihi gömdük. Emniyet teşkilatımız da bu gelişmelerden payını aldı eski Türkiye'de vatandaş odaklı değil, devlet odaklı çalışma vardı. Şimdi devlet millet için var. Devletimiz ne yazık ki uzun yıllar vatandaşıyla kavgalı oldu. Devlet gücünü kullanan, vatandaşa mesafeli oldu, tepeden baktı. Siyasi iradenin yönetim anlayışı bütünü çalışanlarının davranışlarını belirledi. Son 15 yıl bunun ispatıdır. Bizim yönetim anlayışımız insana merkezlidir. Devletten sadece suçu organize edenler korkacak. Vatandaşın korkmasına neden yok. Bizim siyasetimiz de devlet milletin oldu. Devlet adına hiç kimse hiçbir vatandaşına tepeden bakamaz. Polis namusdur. Polis sadece milletin güvenliğini sağlamaz, demokrasinin işlemesini kollar, gözetir."

"BAŞBAKAN GELİYOR' DİYE SAĞI SOLU İTEKLİYOR, BU İŞ DEĞİL"

Siyasi çalışma yaparken yakın korumalarının da işlerini zorlaştırdığının bilincinde olduğunu belirten Başbakan Yıldırım uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Başbakan Binali Yıldırım, "Siyasi çalışmalar sırasında işinizi zorlaştırdığınızın farkındayız. Ama bizi bunu yapmakta alıkoymak yerine daha zekice tedbirleri geliştirmenizde fayda var. Bunu yaparken vatandaşı tedirgin etmeden, 'başbakan geliyor' diye sağı solu itekliyor, bu iş değil. Bizim vatandaşın içerisine olağanüstü bir görüntüyle değil, doğal bir şekilde girebilmemiz lazım. Bunu arzu ediyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği durumları göz ardı etmiyoruz. Bizim gibi aynı zamanda üç terör örgütüyle mücadele eden ülke yok. Tehdidin boyutu çok fazla güney ülkelerinde yaşanan savaşlar, bize oluşturduğu tehditler önemli şeyler. Bu yüzden de biran bile rehavet içinde olmamız büyük bir felaketi kaçınılmaz hale getirir. Biliyorum ki o kadar çok olay önleniyor ki yüzlerce olay önleniyor, ama bir tanesi kaçıyor onun verdiği acı hepimizi maalesef etkiliyor. Toplum olarak, teşkilat olarak hepinizin ne kadar büyük bir acı içerisinde kaldığınızı biliyorum. Görüyorum" dedi.

"İRADENİN SANDIĞA YANSIMASINI SAĞLAYIN"

Polis teşkilatının sandık güvenliği konusunda dikkatli olmasını da isteyen Başbakan Binali Yıldırım, "Milletin iradesini özgür şekilde sandığa yansıtması için sizin yapacağınız çalışma çok önemli. 7 Haziran'da yaşadıklarımızı hatırlayın. Bazı yerlerde sandık güvenliğini sağlayamadık. Terör örgütleri tehditle, baskıyla milletin tercihini değiştirdiler. O yüzden ülkemiz kısa süreli de olsa siyasi istikrarsızlıkla karşı karşıya kaldı. Bu pazar günü sandık güvenliğinin sağlanması, vatandaşlara yönlendirme yapılmaması, herhangi bir baskı olmaması konularında önemli görevleriniz var. Bu konuda da başarılar diliyorum. Sizlere güveniyorum" dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile teşkilatının iyi işlere imza attığını da özellikle ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir emniyeti son günlerde operasyonlarla göz dolduruyor. Uyuşturucuyla ve terörle mücadele konusunda güzel işler çıkardınız. Başka yerlerde yapılan mücadeleler için sağladığınız istihbarat desteği de oldukça kıymetli. Bu vesileyle Hüseyin Aşkın ve bütün teşkilatını tebrik ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Başbakanın konuşmasından görüntü.

Polis Evi'ne gelmesinden görüntü ve detaylar

Haber: Taylan YILDIRIM - Timur TARLIĞ, kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR-DHA)

=========================================================

2)AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKER: GÜÇLÜ OLABİLMEMİZİN YOLU ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEKTE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta zulüm yapıldığını belirterek, "Mazlumlara bizim yardımcı olabilmemiz için güçlü olmamız lazım. Güçlü olabilmemizin yolu anayasayı değiştirmekte, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini inşa etmekte" dedi. Ak Parti Sakarya İl Kadın Kolları'nın Sakarya'nın Erenler İlçesi'ndeki bir restoranda düzenlediği toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker katıldı. Eker dünyadaki bir çok ülkenin Türkiye'nin güçlenmesini engellemek için 'Hayır' kampanyası yürüttüğünü söyleyerek, "Türkiye 16 Nisan referandumuyla güçlenecek. Allah'ın izniyle ekonomisini güçlendirecek, işsizlikle mücadele edecek, milli gelirini arttıracak, silahını, tankını topunu kendisi üretecek. Bu ufka sahip lider Recep Tayyip Erdoğan, o yüzden onu hedefe koymuşlar. Sadece içimizdeki bazı aklı kıt siyasetçiler değil, Kemal Bey'den önce Almanlar 'hayır' kampanyası başlatıyor, bunun sebebi ne olabilir. Neden Almanya Kemal Bey'den önce 'hayır' kampanyası başlatıyor. Neden Hollanda atını itini bizim üstümüze sürüyor? Neden İsviçre Tayyip Erdoğan'ın posterinin yanına tabanca koyuyor? Neden PKK terör örgütü Kandil'den hayır mesajları veriyor? Bunu düşünmek lazım. Buna göre evet oylarını arttırmamız lazım" diye konuştu.

Eker mazlumlara yardımcı olabilmek için güçlü olmamız gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"100 sene önce Balkanlar, 150 sene önce Kafkaslar da bizim kardeşlerimize yapılan zulmün bir benzeri bugün Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta yapılıyor. İşte bütün bu mazlumlara bizim yardımcı olabilmemiz için güçlü olmamız lazım. Güçlü olabilmemizin yolu anayasayı değiştirmekte, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini inşa etmekte. Kendine faydası olmayanın dostuna da, mazlumlara da faydalı olması mümkün değil. Güçlü olmamız için silahımızı kendimizin yapması lazım. Başkasının silahıyla güçlü olamayız" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Bakanın konuşması

Toplantıdan görüntüler

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

=====================================================

3)HASTANE ÖNÜNDEKİ SÜNNET DÜĞÜNÜ TEPKİ ÇEKTİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki özel bir hastanenin acil servisi önünde bulunan sokakta düzenlenen sünnet düğününden yükselen müzik sesi, hasta yakınlarının tepkisini çekti. Şikayet üzerine 2 kez olay yerine sevk edilen polis, müziğin sesini her defasında kıstırdı.

Hatipirimi Mahallesi 169 sokak üzerinde yaşayan bir aile, oğlu için yemekli ve orkestralı sünnet düğünü düzenledi. Aile ilk olarak evlerinin bulunduğu sokaktaki Özel Ahu Hastanesi'nin Acil Servisi kapısının önündeki otoparkta dün (pazar) saat 16.00'da, orkestra eşliğinde düğüne başladı. Yüksek seste müzik çalınması üzerine hastalar ve yakınları durumu polise bildirdi. Düğün yerine gelen polis, müziği sonlandırdı. Sünnet düğünü müziksiz olarak devam etti.

Saat 20.30'da ise bu sefer hastanenin 35 metre ilerisindeki sokağa sandalyeler konularak aynı sünnet töreni için müzik eşliğinde kına töreni düzenlendi. Saat 22.00'de düğüne gelen davetliler, alkolün etkisiyle nara atıp bağırarak gürültü yapmaya başladı. Müzik sesinin artması ve yükselen sesler üzerine hastanede bulunan vatandaşlar polisi aradı. Sokağa gelen polis ekipleri, düğün sahibini çağırarak müziğin sonlandırılması istendi. Uyarı üzerine düğün sahibi, ikinci kez müziği sonlandırdı.

Adını vermek istemeyen bir hasta yakını, "Allah mutlu etsin ama herkesin bir acısı var. Gündüz de uyardık, dinlemediler. Sesi yüksek olmasa kimse rahatsız olmayacak. Acilin önünde düğün yapıldığı nerede görülmüş" dedi.

Ailenin geçen hafta içinde Marmaris Kaymakamlığı'na dilekçe vererek sünnet düğünü yapmak için izin aldıkları öğrenildi. Kimsenin şikayetçi olmadığı olayda davetliler bir süre sonra sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Hastanenin acil yazan tabelasının önünde akşam yapılan sünnet düğünü

Sokakta müzik eşliğinde dans edenlerin arka planda hastane görüntü

Adını vermek istemeyen hasta yakını ile hastane önünde röp.

(Toplam: 3dakika 36 saniye-260 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==================================================

4)TEKİRDAĞ MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 85 ASKERE GÖZALTI

TEKİRDAĞ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 85 askerden 24'ü adliyeye sevk edildi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle irtibat ve iktisatları olduğu gerekçesiyle çeşitli rütbelerdeki 90 asker hakkında yakalama kararı verildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 ilde düzenlediği operasyonlarda bugüne kadar 85 asker gözaltına alındı. Emniyette soruşturmaları tamamlanan şüphelilerden 24'ü bugün adliyeye sevk edildi. Diğer şüpheli askerlerin emniyetteki soruşturmaları devam ederken, 5 askerin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Polis araçlarının adliyeye gelişi

-Şüphelilerin araçtan indirilmeleri

-Şüphelilerden detaylar

-Alınan önlemler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

================================================

5)ASSOS ARİSTOTELES'E KAVUŞTU

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi Behramkale Köyü'ndeki Assos Antik Kenti'nde, 2 yıl önce kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan Aristoteles'in heykeli yenilenerek yerine konuldu.Assos Antik Kenti'nde yaklaşık 2400 yıl önce yaşayan ve antik kentte açtığı felsefe okulunda dersler veren Aristoteles'in (Aristo), antik kent girişinde turistleri karşılayan heykeli, 2 yıl önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilmiş, heykelin sağ kolu kırılmış ve yüz kısmında da önemli tahribat oluşmuştu. Onarılması için Behramkale Köyü Muhtarlığı tarafından İzmir'e gönderilen Aristo heykeli, yenilerek tekrar kaidesine konuldu. Heykelin yenilenmesinin 6 bin TL'ye mal olduğu belirtildi.

Aristo heykelinin turizm sezonu öncesinde tekrar yerine konulduğunu belirten Behramkale Köyü Muhtarı Hüseyin Kaplan, "Tahribat olan heykelimiz muhtarlık bütçesinden tekrar yapılarak yerine konuldu. Kaidesini de yeniledik. Boyutları aynı fakat kaidesini biraz yükselttik ve tekrar yerine koyduk" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Aristoteles heykelinden görüntü

Muhtar Hüseyin Kaplan açıklama görüntüsü

Haber- Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

====================================================

6)MERSİN'DE POLİS HAFTASI KUTLANDI

MERSİN'de Türk Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası düzenlenen programla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Ak Parti Milletvekili Hacı Özkan, CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve polisler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak söz alan Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, "15 Temmuz gecesi ülkemizi parçalayacaklarını zannederek harekete geçen hainlere karşı halkı ile tek yürek olan polis teşkilatı, o gece halkı ve ordusu ile dik bir duruş sergilemiş, 62 mensubunu da bu uğurda şehit vererek bu şer odaklarının ülkemiz üzerindeki hain emellerinin gerçekleşmesine izin vermemiştir" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan polisleri selamlarken

Bakan ve protokol otururken

Müdürlerin ve polislerin görüntüsü

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

Polisler selam dururken

Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin konuşması

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın konuşması

Bakan Elvan'ın konuşması

Öğrencilerin halk oyunu gösterisi

Dereceye giren öğrencilere Bakan Elvan hediyelerini verirken

Bakan Elvan, down sendurumu kıza ödül verirken

Bakan Elvan polis kıyafeti gişmiş minik kızı severken ve hediye verirken

SÜRE: 07.00  BOYUT: 430

Haber - Kamera: İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN/ MERSİN

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement