Dha Yurt Bülteni - 12 (Yeniden) - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12 (Yeniden)

AB Büyükelçileri Adana'da (3)SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİLERAB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, beraberindeki AB Büyükelçileri ile kentte Suriyeli çocukların eğitim gördüğü merkez Seyhan İlçesi'ndeki Fatih Kemal İlkokulu'nu ziyaret etti.

08.12.2016 18:55

AB Büyükelçileri Adana'da (3)

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİLER

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, beraberindeki AB Büyükelçileri ile kentte Suriyeli çocukların eğitim gördüğü merkez Seyhan İlçesi'ndeki Fatih Kemal İlkokulu'nu ziyaret etti. Heyeti, kapıda karşılayan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Suriyelilerin eğitimi için oluşturulan Geçici Eğitim Merkez'leri hakkında bilgi verdi. Christian Berger, burada yaptığı konuşmada, yapılan çalışmalarla Suriyeli bir jenerasyonun geleceğinin teminat altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Bizim sizlerle burada yürüttüğümüz çabalar, büyük çerçevede, operasyonun küçük bir kısmını oluşturuyor. Şu anda Türk Hükümeti ile anlaşmasına varmış olduğumuz 300 milyon Euro'luk bir projemiz daha mevcut. Bu program kapsamında Türk Hükümeti ile iş birliği yürüterek takriben 600 bin Suriyeli mülteci çocuğa yardım ve destek sağlayacağız. Bunun ana başlığı Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunu sağlamaktır" diye konuştu.

Daha sonra heyet, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

ALMAN VE ÇEK BÜYÜKELÇİSİ PROGRAMA KATILMADI

Ayrıca Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ile Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka'nın listede yer almasına karşın Adana programına katılmadığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Heyetin suriyeli öğrencilerle sohbet etmesi

SÜRE: 02"08" BOYUT: 239 MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

===============================================

Kurtulmuş: Aselsan mühendislerinin birer birer ölmesi tesadüf değil

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, karanlık ellerin Türkiye'nin yerli projelerini yapmasını engellediğini söyleyerek, "Aselsan mühendislerinin genç yaşta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf değildir" dedi.

Düzce Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış törenine Kurtulmuş'un yannıda Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı. Törende konuşan Kurtulmuş, 15 Temmuz olayının pazılın parçalarından sadece bir tanesi olduğunu belirterek, "FETÖ eşkiya çetesi bölgemizdeki ve ülkemizdeki olayların bir parçasıdır. Cizre'de, Sur'da, Silopi'de sokaklara çukurlar kazarak onların içerisine konulan bombalar sadece resmin bir parçasıdır. DEAŞ'ın Ortadoğu coğrafyasını kana bulaması, bugün Halep'te insanlık dramının yaşanması, Haşdi Şabi'den, PYD'nin, terör örgütlerinin Suriye ve Irak topraklarında cirit atıyor olması büyük resimdeki pazılın parçalarından sadece bir tanesi. Büyük resimin adını çok net şekilde koymalıyız" dedi.

Karanlık ellerin Türkiye'nin yerli projelerini engellediğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Rahmetli Nuri Demirağ 1940'lı yılların sonunda neredeyse yüzde 100 yerli Türk uçağını imal etti. Avrupa ülkelerine satacak noktaya geldi. Hürkuş, şu an aynı isimle uçak yapıyoruz. Bu uçak satılma noktasına geldi ve bir karanlık el Nuri Demirağ'ın fabrikasını kapattı. Tenekeden arabaları, yabancı lisanslarla bu memlekette sattırdılar. Çünkü kendi uçağını yapan bir Türkiye, kendi arabasını yapan bir Türkiye, kendi savaş uçağını yapan bir Türkiye, kendi tankını yapan bir Türkiye, güçlü bir Türkiye olarak oynanan bu oyunlara izin vermezdi de ondan bunu yaptılar. Aselsan mühendislerinin genç yaşta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf değildir. Bütün bunlara baktığımız zaman isterler ki Türkiye bir tane piyade tüfeği almak için elin gavurunun kapısında diz çöküp beklesin. Türkiye böyle bir ülke değildir. Türkiye böyle bir ülke olmayacaktır."

'Teknoloji transferi' adı altında elin oğlunun kendi ellerinde dökülen beşinci sınıf teknolojileri matah bir şeymiş gibi kabul eden Türkiye'nin geride kaldığını ifade eden Kurtulmuş, "O devirler geride kaldı. Onlar eski Türkiye'nin karanlık labirentlerinde kalmış karanlık sayfalardır. Şimdi inaçla, kararlılıkla yola devam ediyoruz. Türkiye kendi uçağını yapar hale geldi. Tankını, silahını yapar hale geldi. Türkiye zırh teknolojisinde dünyanın ikinci ülkesi oldu. 15 Temmuz'da ne oldu, işte cevabı buradadır. Bunları yapan bir ülke olmamamız için 15 Temmuz'da satılık eşkiyaların eline bu milletin paralarıyla alınan silahlar verildi ve maalesef onlara sahne almaları söylendi. Milletimiz buna izin vermedi" dedi.

Kurtulmuş, üniversitedeki açılıştan sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Kurtulmuş'un açıklaması

Mutlu YUCA-Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

==============================================================

Tren, hemzemin geçitte otomobile çarptı: 1 ölü, 3 yaralı (2)

TREN KAZASINDA ÖLEN GENÇ KIZIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Afyonkarahisar- Konya demiryolu hattının 14'üncü kilometresindeki hemzemin geçitte yük treninin otomobile çarptığı kazada yaşamını yitiren kişinin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Pınar Dağ olduğu belirlendi. Ağır yaralananların da Pınar Dağ'ın sınıf arkadaşları 25 yaşındaki Emine Manav, 24 yaşındaki Hatice Top ve 22 yaşındaki Mehmet Fidan olduğu kaydedildi.

MAKİNİST GÖZALTINA ALINDI

Kaza sonrası otomobilde sıkışan Pınar Dağ'ın cenazesi, yaklaşık yarım saatlik müdahale sonrası çıkarılarak morga götürülürken, trenin makinisti B.B., jandarma tarafından gözaltına alındı. Kaza sonrası AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da olay yerine yetkililerden bilgi aldı. Prof.Dr. Solak, yaralı öğrencileri de hastanede ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Tren'in görüntüsü

Kaza yapan araç

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın incelemesi

Detaylar

Haber- Kamera: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,

============================================

Bursa'da PTT şubesini böyle soydu

Bursa'daki bir PTT Şubesi, tabancayla içeri girerek personeli tehdit eden kişi tarafından soyuldu. Yaklaşık 11 bin lira parayı aldıktan sonra kaçan 30-35 yaşlarındaki soyguncu aranıyor. Soygun, PTT şubesinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Merkez Yıldırım İlçesi Emir Sultan Türbesi yakınlarında bulunan PTT Şubesi'ne gelen bir kişi, bir süre bekledikten sonra üzerindeki tabancayı çıkartarak görevlisini tehdit etti. Kasada bulunan yaklaşık 11 bin lira parayı cebinden çıkardığı poşete koyan soyguncu, ardından koşarak kaçtı. Haber verilmesi sonucu gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntüleri ve aldığı parmak izlerinden kaçan soyguncunun kimliğini araştırıyor.

Polis, soygun sonrası çevrede aldığı önlemlerini sürdürüyor.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, üzerinde siyah mont bulunan soyguncu, gişenin arka tarafına geçerek görevlileri silahla tehdit edip, paraları aldıktan sonra kaçması yer alıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Faruk KAHRAMAN/ BURSA,

==============================================================

Kayseri'de alacak kavgası cinayetle sonuçlandı

Kayseri'de çelik eşya imalatçısı Ali Bulut (46), borç- alacak anlaşmazlığı tartıyşmasında pazarlamacı Osman Soyçolak'ı (50) tabanca ile vurarak öldürdü.

Olay, Merkez Melikgazi İlçesi Organize Sanayi Bölgesi 16'ncı cadde üzerinde bulunan bir çelik eşya imalathanesinin bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre Ali Bulut, ürettiği malzemeleri farklı bölgelere satan pazarlamacı 3 çocuk babası Osman Soyçolak ile alacağı yüzünden tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Bulut üzerinde taşıdığı tabanca ile Soyçolak'a ateş etti. Osman Soyçolak vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde ölürken, Ali Bulut tabancası ile polise teslim oldu.

Cinayet sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Osman Soyçolak'ın cesedi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yeri genel görüntü

Üzeri poşet ile örtülmüş ceset görüntüsü

Diğer detaylar

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,

========================================================

Şirket yöneticileri kimyasal iddiasını yalanladı

Kayseri'de Kurulu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de yüzde 3.3 oranında ortağı olduğu Ravaber Yapı Malzemeleri şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Hasyüncü, gazetecilere fabrikayı gezdirdi. Harun Hasyüncü, "Şirketimiz, bazalt taşları eriterek taş yünü yaparak ekonomiye yalıtım malzemesi olarak kazandırmakta ve ihracat etmektedir. Zehir ya da zararlı herhangi bir kimyasal atığımız söz konusu değildir. Böyle bir ihbarda bulunan, şikayetçi olanlarla bunu gazeteye haber yapanlarla ilgili kanuni işlem başlatılmıştır. Tek yönlü habercilik olmaz. Keşke bu haberi yapan gazeteci ve ona alet olanlar bizimle de konuşmuş olsaydı. Ne zehirli madde ne de kükürt bulunduğu iddiaları kesinlikle asılsızdır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Fabrika detay

Harun Hasyüncü röportaj

Diğer detaylar

Haber - Kamera: KAYSERİ, DHA)

========================================================

Yalova'da deniz 10 metre çekildi

YALOVA sahilinde deniz yaklaşık 10 metre çekildi. Jeoloji Mühendisi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, yaşanan bu çekilmenin "depremin habercisi" olarak görülmemesini istedi.

Yalova sahilinde denizin yaklaşık 10 metre çekilmesi ile kayalıklardaki yosunlar ortaya çıktı. Safran Deresi'nin denize dökültüğü yerde bazı kayıkların karaya oturduğu görüldü. Olası bir depremden korkan vatandaşlar, denizin çekildiği alana giderek inceledi.

Konuyla ilgili DHA muhabirin sorularını telefon ile yanıtlayan Jeoloji Mühendisi Yrd.Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Denizin çekilmesi rüzgarın değişiminde ve atmosferik koşullarda da olabilir. Bu çekilmenin sadece Yalova'da değil, Marmara kıyı boyunda var olup olmadığı araştırılmalı. Yaşanan bu gelişmeye, 'depremin habercisi' demek için yeterli değilö dedi.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ

-Denizden görüntü

(SÜRE: 01.30) (BOYUT. 48 MB)

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

========================================================

Cezaevine kitap yasağı iddiası

ANTALYA'da avukat İsmail Duygulu, Döşemealtı ilçesindeki L tipi cezavine kitap girmesinin yasaklandığını iddia etti.

Bürosunda açıklama yapan İsmail Duygulu, eski eşi ve aynı zamanda meslektaşı avukat Özden Saldıran'ın bir süre önce terörle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığını belirtti. Cezaevinde vaktini okuyarak geçirmesi için Saldıran'a kitap gönderilmesi için sosyal medyadan çağrıda bulunduklarını kaydeden Duygulu, "Bir arkadaşımız Özden Saldıran'a Atatürk'ün Nutuk kitabını göndermiş. Ancak cezaevi yönetimi kitabı kabul etmeyip iade etmiş. İade edilen kitabı da bu arkadaşımız bana getirdi. Cezaevi yönetimi, tutuklu ve hükümlülere kitap gönderilmesini yasaklamış. Bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz" diye konuştu. Yasaktan Nutuk kitabının iade edilmesiyle haberdar olduklarını anlatan İsmail Duygulu, "Yasağın bu hafta başlamış olduğunu öğrendik" dedi.

İsmail Duygulu, olayı sosyal medyadaki hesabından da paylaştı. Duygulu sosyal medyadaki hesabından "Antalya L Tipi Cezaevi'ne insanların girmesi serbest, kitapların girmesi yasak, buna M.K. Atatatürk'ün 'Nutuk' kitabı da dahil. Cezaevi yönetiminin aldığı bir karara göre, tutuklu ve hükümlülerin yakınları tarafından, dışarıdan kitap getirilmesi yasaklandı. Bir vatandaş Antalya L Tipi Cezaevi'nde kalmakta olan bir tutukluya, posta yoluyla Atatürk'ün Nutuk kitabını gönderdiğini, fakat yasak olduğu için kendisine iade edildiğini bildirdi. Tutuklu ve hükümlüler cezaevinin kütüphanesinde bulunan kitaplarla yetinmek zorunda bırakıldı" paylaşımında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Antalya Dostları Derneği Başkanı Avukat İsmail Duygulu'nun Nutuk kitabıyla birlikte açıklamaları

İsmail Duygulu'nun ofisinde çalışmaları

154 MB/// 04.50"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 (Yeniden) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement