Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü (2)TORUNUNUN ŞEHADET HABERİYLE YIKILDILARHakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere girdiği çatışmada şehit düşen, sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun (23) acı haberini oturdukları Antalya'nın Kemer İlçesi'nde alan dedesi Yaşar, babaannesi Suna ve dayısı...

02.12.2016 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü (2)

TORUNUNUN ŞEHADET HABERİYLE YIKILDILAR

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere girdiği çatışmada şehit düşen, sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun (23) acı haberini oturdukları Antalya'nın Kemer İlçesi'nde alan dedesi Yaşar, babaannesi Suna ve dayısı Yusuf Yücel, gözyaşına boğuldu. Kırıkkale'ndeki yakınlarının telefonla arayarak acı haberi vermesi üzerine Suna Yücel, baygınlık geçirdi. Suna Yücel, ambulansla hastaneye götürüldü. Şehit Özgür Mutlu'nun dedesi Yaşar Yücel'in Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalıştığını aralık ayı meclis toplantısında öğrenen Kemer Belediye Başkanı Bağımsız Mustafa Gül ve belediye meclis üyeleri, oturumu kapatarak şehit evine gitti.

Yaşar Yücel'e başsağlığı dileyen Başkan Mustafa Gül, aileyi teselli etmeye çalıştı. Hastanedeki müdahaleden sonra eve getirilen Suna Yücel, tekrar bayılınca sağlık görevlileri müdahale etti. Yücel ailesi ve diğer yakınlarının şehidin toprağa verileceği Kırıkkale'ye gitmesi için Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün talimatıyla otobüs tahsis edildi.

Otobüse binen Suna Yücel, "Kuzum kuzum, kınalı kuzum. Kurban olayım, ciğerim yavrum" diye feryat etti. Bu sırada yine baygınlık geçiren Yücel'e sağlık ekibi müdahale etti. Görevlilerin hastaneye götürmek istediği Suna Yücel, "Ben kuzuma gidiyorum. Ne olur bana iğne yapmayın" diye ağıt yaktı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinden sonra Yücel ailesi ve yakınlarının bulunduğu otobüs, Kırıkkale'ye gitmek için hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün şehit dedesi Yaşar Yücel'in yanına gelmesi

Babaanne Suna Yücel'in hastaneye götürülmesi

Apartamana asılan bayrak

Suna Yücel'in bayılması

Suna Yücel'in otobüse bindirilmesi

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

=============================

Akıl hastası kendisini almaya gelen ekibe ateş etti: Akıl hastası öldü, polis memuru yaralandı

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde akıl hastası olduğu için ailesinin tedavisinin yapılmasını istediği 40 yaşındaki Halit Gölcü, polislerle birlikte eve gelen sağlık görevlilerine tabanca ile ateş etti. 11 yıllık polis memuru 35 yaşındaki Soner Tiryaki boynuna isabet eden mermi ile yaralanırken, Halit Gölcü polisin açtığı ateş sonucu öldü.

Olay bugün saat 16.00 sıralarında, Başpınar Mahallesi'nde meydana gedi. Hendek Toplum Sağlığı Merkezi'ne başvuran bir kişi oğlunun akıl hastası olduğunu ve kendisine zarar vermesinden endişe duyduklarını söyledi. Bunun üzerine ambulans ve bir sağlık görevlisi beraberlerinde Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden iki polisle Halit Gölcü'yü almak üzere evine gitti. Halit Gölcü 11 yıllık polis memuru Soner Tiryaki'yi karşısında görünce ateş etmesi üzerine polis memuru da karşılık verdi.

Olayda polis memuru boynundan vurularak yaralanırken, Halit Gölcü ise polis memurunun tabancasından çıkan mermi ile öldü. Olay sonrası polis memuru Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurunun sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

OLAY KAMERALARA YANSIDI

Olay anı bir işyerinin güvenik kameralarına yansıdı. Polisin vurulması sonucu yere düşmesi, olay yerine polislerin gelmesi güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Polis memuru sedyede (Özel)

-Hastaneden detaylar

-Güvenlik kamera görüntülerinde polisin vurulma anı

-Olay yerine polislerin gelmesi

Haber: HABER: AZİZ GÜVENER-AHMEÇ ÇİLECİ-KAMERA: AZİZ GÜVENER-HENDEK-DHA

=============================

Abdullah Gül, Kayseri'de

11. CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, akşam saatlerinde uçakla Kayseri'ye geldi. Gül, Pazar günü açılışı yapılacak kendi adını taşıyan müzede yarın saat 14.00'de basın toplantısı düzenleyecek

İstanbul'dan eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte özel uçakla Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Erkilet hava limanında Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik ve protokol mensupları ile yakınları karşıladı. Hava limanı VİP salonunda bir süre dinlenen bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Alpaslan mahallesindeki baba ocağına geçti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın saat 14.00'de açılışı 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve konuk devlet adamları tarafından yapılacak müzede Kayserili medya mensuplarıyla bir araya gelerek,bilgilendirmede bulunacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-11. Cumhurbaşkanı Gül'ün uçaktan inişi

-Gül'ün protokol ile tokalaşması

-Havaalanından çıkışı

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

==============================

Yalçın Akdoğan: 40 yıl bunları 15 Temmuz için beslemişler

BAŞBAKAN eski Yardımcısı Yalçın Akdoğan, FETÖ'nün 40 yıldır yapılanan örgüt olduğunu belirterek, "40 yıl bunları 15 Temmuz için beslemişler. Gün gelecekti düğmeye basacaklardı o canavar harekete geçecekti. Evet gün geldi zombinin düğmesine bastılar ortalık canlandı, harekete geçti ama başarılı olamadılar" dedi.

İzmit Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde öldürülen Erol Olçak adına Kuruçeşme Mahallesi'nde yaptırılan anıt törenle açıldı. Törene, Başbakan eski Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından Kuruçeşme Kültür Merkezi'nde Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Asker Sivil İlişkileri ve Kumpastan Darbeye FETÖ" konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz akşamı şehit olanların Türkiye'nin istikbali için kendilerini siper ettiklerini söyleyen Yalçın Akdoğan, "Göğsünü kurşunlara siper etti ve Türkiye'nin istikbali için kendilerini feda ettiler. Ruhları şad olsun. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu FETÖ 40 yıldır yapılanan bir örgüt. Bu örgüt 1970'lerden itibaren aslında bugün anlıyoruz ki bu anahtar teslimi olarak bir fabrika kurulmuş. O dönemde bir casusluk şebekesi olarak kurulmuş. 40 yıl bunları 15 Temmuz için beslemişler. Gün gelecekti düğmeye basacaklardı o canavar harekete geçecekti. Evet gün geldi zombinin düğmesine bastılar ortalık canlandı, harekete geçti ama başarılı olamadılar" dedi.

Akdoğan darbecilerin milleti hesap edemediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Milleti hesap edemediler. Bu milletin tankların önüne çıkacağını, savaş uçaklarına meydan okuyacağını hesap edemediler. Her yere sızdılar, bütün devlet kurumlarına sızdılar. Güç neredeyse, para neredeyse hepsini ele geçirmeye çalıştılar ama milleti unuttular. Milleti hesaba katmadılar ve başarısız oldular. Bir kez daha 15 Temmuz'da canını, kanını, hayatını bu millet, bu bayrak için feda eden tüm şehitlerimizi başta Erol Olçak olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Anıtın açılması

-Yalçın Akdoğan'ın konuşması

Haber: HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Orhan UZUN

==============================

Gaziantep'te kafelerde huzur operasyonu

GAZİANTEP'te çok sayıda polisin katılımıyla kafelerde huzur operasyonu yapıldı.

Kentteki kafelere yönelik akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde; Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli polis ile maliye, zabıta ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişinin kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı. Operasyon kapsamında ayrıca ruhsatsız veya amaç dışı faaliyet gösteren, sigortasız işçi çalıştıran ve kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen işyerleri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Polisler

Polislerin kimlik taraması

Polis araçları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=================

Foseptiğe düşen yavru köpeği itfaiye kurtardı

BURSA'nın İnegöl İlçesinde üstü açık bırakılan foseptiğe düşen yavru köpeği itfaiye ekibi kurtardı.

İnegöl'ün Fatih Mahallesinin yeni yerleşim bölgesindeki evine gitmekte olan bir kişi, inşaat alanının yanından gelen yavru köpek sesini duyunca otomobilden inip, sesin geldiği yöne doğru yönelince, üstü açık bırakılan foseptiğe düşen yavru köpeği gördü. Yaklaşık 5 metre yüksekliğinde içi su dolu olan çukurdaki köpeği kendi imkanları ile çıkaramayacağını anlayan bu kişi itfaiye ekiplerine haber verdi. Belirtilen yere gelen itfaiye ekibi, ip ve demir çubuk yardımı ile yavru köpeği çukurdan çıkardı.

Yavru köpek, itfaiye görevlileri daha sonra vucudunu temiz su il yıkayan itafiye ekipleri tarafından salındı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Yavru köpeğin kurtarılması ve doğaya salınması

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

=================

Suriye'de ölenler için gıyabı cenaze namazı kılındı

SURİYE'nin Halep kentinde rejim güçlerinin yaptığı saldırılarda hayatını kaybedeler için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hür Dava Partisi İl Başkanlığı tarafından organize edilen gıyabi namaz Hüseyin Paşa Cami'sinde kılındı. Kılınan namazın ardından başta Suriye olmak üzere İslam coğrafyasındaki tüm savaşların sona ermesi için dua edildi.

Hüda-Par Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Halep'te 300 bin insanın sıkıştığı bölgede yaşadığı dramın sona ermesi için adım atılması gerektiğini belirterek, "İslam devleti liderleri biran önce akan mazlum kanını durdurmak için adım atmalı. Birleşmiş Milletler taraflara sadece ateşkes çağrısı yapıyor, başka hiç bir adım atmıyor. Bu nedenle sorunun BM ile çözülemeyeceği açık bir şekilde ortadadır" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenaze namazından görüntüler

Mehmet Nakşi Erat'ın konuşmasından görüntüler

Haber: Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement