Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

Tunceli Aliboğazı bölgesine hava harekatıTürk Silahlı Kuvvetler, Tunceli Hozat Aliboğazı bölgesine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu dün 17.53-18.

09.12.2016 12:50

Tunceli Aliboğazı bölgesine hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetler, Tunceli Hozat Aliboğazı bölgesine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu dün 17.53-18.01 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiğini ve bölgede tespit edilen iki sığınak imha edildiği açıkladı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-ARŞİV

-Aliboğazı bölgesinden görüntü

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: TUNCELİ

===================================

İzmir'de FETÖ operasyonu; Gözaltı listesinde işadamları var

İZMİR'de Sancak Cami Derneği'nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulu, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı'na yönelik operasyon düzenlendi. 7 kişinin yakalandığı operasyonda gözaltı listesinde bulunan 'Rodi' giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı'nın yakalanamadığı, İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun ise örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı'na yönelik operasyon düzenledi. Soruşturmada 18 kişiye yönelik gözaltı kararının bulunduğu, 7 kişinin yakalandığı öğrenildi. Fethullah Gülen'in İzmir'deki ilk destekçilerinden ve üyelerinden olan 'Rodi' giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı'nın isminin de gözaltı listesinde bulunduğu, ancak yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü. Listedeki İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun ise yine örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı ifade edildi.

CAMİ DERNEĞİNİ ELE GEÇİRMİŞLER

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vakıfa yönelik 2011 ile 2016 yıllarına yönelik araştırmasında, FETÖ üyelerinin, Bayraklı Sancak Cami Derneği'nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahibi oldukları 99 gayrimenkulü örgüt adına kullandıkları saptandı. Vakıf yönetiminin, gayrimenkulleri FETÖ'ye bağlı olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Yamanlar Koleji okullarına, Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Güçlü Çalışanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği'ne düşük fiyatlardan kiraladıkları tespit edildi. Hesaba aktarılan bu paraların ise vakıf yönetiminde daha sonra FETÖ'ye ait kurumlara aktarıldığı da belirlendi. Bu yöntemle 2 milyon 196 bin 630 TL vakıfı zarara uğratan FETÖ üyelerinin, sosyal medya hesaplarından örgütü destekleyen paylaşımlarda bulundukları, 17-25 Aralık sürecinde Banka Asya'daki hesaplarında 8 milyon TL'lik mevduat aktardıkları da ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/İZMİR, -

===========================================

Edirne'de FETÖ operasyonu: 6 gözaltı

EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski Sağlık İl Müdürü H.G.'nin de bulunduğu ve örgütün sohbetlerine katıldıkları öne sürülen 5'i kadın 6 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sohbetlerine katıldığı öne sürülen eski Sağlık İl Müdürü H.G.'nin ve aralarında öğretmen, ev hanımı, iş güvenliği uzmanı olan şüpheliler A.A., F.A., G.T., V.O. ve mimar B.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde arama yapılan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şüphelilerin getirilmesi

-Adliyeye girişleri

-Adliye binası

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

================================================

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, parçalanmış 3 yabancı plakalı lüks araç ele geçirdi

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Bursa'da parçalanmış 3 yabancı plakalı lüks araç ele geçirdi. Süresi geçtiği halde ülkeden çıkarılmayan yabancı plakalı lüks araçlarla ilgili operasyonların devam ettiği ve bu kapsamda, 2016 yılında çeşitli illerde toplam 8 bin 854 adet araca cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Süresi geçtiği halde ülkeden çıkarılmayan yabancı plakalı lüks araçlarla ilgili operasyonlar, güvenlik birimleri tarafından ülke genelinde sürdürülüyor. Bu kapsamda, 2016 yılında çeşitli illerde toplam 8.854 adet araca cezai işlem uygulandı.

Mevzuata aykırı bir şekilde ülke içinde bırakılan, yasak olmasına rağmen hak sahibi olmayan vatandaşlarımız tarafından kullanılan ve hak sahibi olmayan kişilere kiralandıkları, satıldıkları, ikinci el oto parçası olarak satılmak üzere parçalandığı tespit edilen yabancı plakalı lüks araçlara yönelik operasyonlar son dönemde daha da artırıldı. Tüm kolluk birimlerince ülke genelinde yapılan yoğun denetimler sonucu önemli yakalamalar gerçekleştirildi.

Yürütülen bu çalışmalara vatandaşlarımızın Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına yaptığı bildirimler de büyük katkılar sağladı. Bu kapsamda Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne gelen bir ihbarın değerlendirilmesi sonucunda, Bursa Oto Sanayii Sitesindeki bir iş yerinde yabancı plakalı lüks araçların parçalanıp satıldığı tespit edildi. Alınan bilgilerin Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne iletilmesinin ardından Gümrük Muhafaza ekiplerince söz konusu iş yeri ve çevresinde inceleme başlatıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında, internet üzerinden yapılan araştırmalarda söz konusu iş yerinin lüks araç parçalarını internet sitesi üzerinden sattığı da belirlendi.

Yapılan operasyonda, iş yerinin dış kısmında parçaları sökülmüş vaziyette yabancı plakalı olduğu görülen bir araç tespit edildi. Şasi numarasının sistem üzerinden yapılan sorgulamasında, aracın turistik kolaylıklardan faydalanarak ülkemize Bulgar uyruklu bir şahıs tarafından getirildiği ve yasalara aykırı olarak Türkiye'de bırakıldığı anlaşıldı. Ayrıca yapılan aramada, 3 lüks aracın parçalandığı ve parçaların iş yerinin muhtelif yerlerinde satışa hazır şekilde depolandığı görüldü. Piyasa değeri 176 Bin 605 TL olan araç ve parçalarına el konuldu.

Hazırlanan soruşturma dosyası kapsamında 4'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 12 şüpheli şahıs hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan operasyonlarda, 2016 yılının ilk 10 ayında mevzuat ihlali yapan 1.047 adet Gürcistan plakalı, 2.014 adet Bulgaristan plakalı, 860 adet Suriye plakalı ve 4.843 adet diğer ülke plakalı araca gümrük kanununun ilgili maddeleri gereğince işlem yapıldı. Ayrıca bu araçlarla ilgili kişilere 27 milyon 100 bin TL değerinde ceza kesildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: BURSA - ANKARA

===================

Zimmetçi veznedarın güvercinleri icradan satılacak

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde çalıştığı bankadan zimmetine 2 milyon lira geçirdiği belirlenince kaçan ve 40 gün sonra polise teslim olan 37 yaşındaki veznedar N.A.'nın banka tarafından haczettirilen 2 bin güvercini, icradan ihaleyle açık artırma usulüyle satılacak. 19-20 Aralık tarihleri arasındaki ihale için Torbalı'ya Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güvercin tutkununun gelmesinin bekleniyor.

Bornova'daki bir bankada 8 yıldır veznedarlık yapan bir çocuk babası N.A., iddiaya göre 2 milyon lirayı zimmetine geçirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından banka yetkililerinin hakkında soruşturma başlattığını öğrenen N.A., geçen 24 Ekim'de mesaideyken "Birazdan geliyorum" deyip bankadan çıkarak kayıplara karıştı. Kendisinden bir daha haber alınamayan N.A. için eşi Sevin A., kayıp başvurusunda bulunurken, banka yetkilileri de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GÜVERCİN HASTASIYIM

Polisin yakalanması için çalışma başlattığı Muğla ve Aydın'a gittiğini tespit edilen N.A., geçen 2 Aralık'ta İzmir'de Yeşilyurt Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Polisteki ifadesinde, "Güvercin hastasıyım. Zimmetime geçirdiğim paralarla güvercin aldım. Bu güvercinler çok pahalı. Paraları, ATM hesabına kesip, sonrasında tanıtma işlemini yapmadım. Zimmetime geçirdiğim parayı bankaya ödemek istedim ama toparlayamadım" dedi. N.A., sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Torbalılı olan ve Çaybaşı Mahallesi'nde yaşayan bankacıdan zimmetine geçirdiği paraları alamayan banka, çare olarak çeşitli türlerdeki toplam 2 bin güvercini haczettirdi. Bankacının, zimmetine geçirdiği paralarla aldığı güvercinlere el koyan Torbalı İcra Dairesi, bu kuşlar için ihale düzenleyeceğini duyurdu.

19-20 Aralık tarihlerinde Kuşçu Osman'ın Çiftliği'nde gerçekleşecek olan ihale Türkiye'nin en büyük güvercin ihalelerinden biri olacak. Kuşçu Osman'ın Çiftliği'nde ihaleye çıkarılacağı günü bekleyen kuşların toplam değerinin ise 1 milyon lira civarında olduğu belirtildi. 3 ayrı kümeste bekletilen ve büyük bölümü yurt dışından getirilmiş olan güvercinlerin icradan satışı için düzenlenecek ihale için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güvercin tutkunun Torbalı'ya gelmesi bekleniyor.

19 ve 20 Aralık'ta gerçekleşecek olan ihaleye 2 binin üzerinden kişiyi beklediklerini belirten çiftlik sahibi Osman Beklen, "İhalenin şartları önümüzdeki günlerde gazetelerde de yayınlanacak. Bilgi almak isteyenler bize de danışabilir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İhaleye çıkartılacak güvercinlerin Kuşçu Osman'ın Çiftliği'nde görüntüsü

-Güvencinlerin ihaleye çıkartılacağı Kuşçu Osman'ın Çiftliği'nin sahibi Osman Beklen ile röp.

-Tutuklanan veznedar N.A.'nın güvercinleriyle fotoğrafı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan YALKALK/ TORBALI (İzmir), DHA)

=========================================

Halep'e 9 TIR'lık yardım konvoyu

DENİZ Feneri Derneği tarafından Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye'nin Halep kentine 9 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

Dernek tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 125 ton un, 22 ton kömür ile temizlik, gıda ve sağlık malzemelerini taşıyan 9 TIR, Kilis'ten Suriye'ye gönderildi.

Deniz Feneri Derneği Suriye Koordinatörü Doğan Selçuk, Müslümanlara yardımda bulunduklarını belirterek, "Havalar soğuk, malum tüm Türkiye'de de soğuk, Suriye'de de soğuk. Özellikle şu saatten itibaren Suriye'de ciddi bir şekilde yakacak ihtiyacı var. Tüm Türkiye'deki bağışçılarımıza, gönüllülerimize, sesleniyorum. Deniz Feneri'nin başlattığı kömür kampanyasına mümkün olduğu kadar destek verelim. Bu kardeşlerimiz sadece Suriye'nin davasına değil, tüm Müslümanların davasını görüyorlar. Suriyeli kardeşlerimiz ellerini açtılar, Türkiye'den yardım bekliyorlar" dedi.

Konuşmaların 9 TIR'dan oluşan yardım konvoyu Kilis'in Öncüpınar Sınır kapısı üzerinden Suriye'nin Halep kentine hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Yardım TIR'ları

Doğan Selçuk'un konuşması

TIR'ların çıkış yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===========================================

Ecem ve teyzesinin ölümüne neden olan müteahhit serbest

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, geçen 11 Ağustos'ta yolun karşısına geçmek isteyen 60 yaşındaki Lütfiye Yurdaer ile 10 gün sonra gelin olmaya hazırlanan 26 yaşındaki Ecem Haliloğlu'na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara'da polise teslim oldu. N.D., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaza, geçen 11 Ağustos'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda meydana geldi. Konak'tan Balçova yönüne giden Ankaralı müteahhit N.D. yönetimindeki 06 DM 4333 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Lütfiye Yurdaer ve 10 gün sonra evlenmeye hazırlanan Ecem Haliloğlu'na çarptı. Sürücü N.D., kazanın ardından otomobilinden inerek kaçtı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ağır yaralanan Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza yerinden geçen bir motosiklet sürücüsünün, kask kamerasıyla tesadüfen çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından yayınlaması, kaçak sürücünün bulunması için Ecem'in ailesine yeni bir umut oldu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak aracın plakasından ruhsat sahibine ulaştı. Ancak ruhsat sahibinin, kaza anında aracın kendisinde olmadığı yönünde bilgi vermesi üzerine, sürücünün bulunması için yeniden çalışma yapıldı. Bu arada o akşam aracı, ruhsat sahibinin akrabası olan müteahhit N.D.'nin ödünç aldığı anlaşıldı.

SÜRÜCÜ TESLİM OLDU

Otomobiliyle Lütfiye Yurdaer ve Ecem Haliloğlu'na çarptıktan sonra aracı olay yerinde bırakarak kaçan Ankaralı müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara'da bir polis merkezine giderek teslim oldu. N.D.'nin ifadesinde, "Ben tedavi için Ankara'da idim. Bir yıldır yatak istirahatliydim. İzmir'de iyi bir doktor olduğunu söylediler. Ben de oraya gittim. Olay tarihinde saat 01.30'da kaza meydana geldi. 06 DM 4333 plakalı aracı ben kullanıyordum. 3 şeritli yoldu. Yol karanlıktı. Olay sırasında alkolsüzdüm. Maktuller yaya idi. Başka araçtan kaçtıklarını düşünüyorum. Bir anda önüme çıktılar. Görmem ile vurmam bir oldu. Arabamın sağ ön kısmı ile çarptım. Olaydan dolayı üzgünüm. Maktullerin zararlarını da karşılayacağım" dediği öğrenildi.

Emniyette ifadesi alınan Demir, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Acılı ailenin avukatının bu karara itiraz edip, tutuklanması talebinde bulunacağı belirtildi. Kazayla ilgili davanın ilk duruşmasının ise ocak ayında yapılacağı bildirildi.

Haber: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,-

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement