Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

Alaattin Çakıcı'ya sağlık kontrolünde geniş güvenlik önlemiBOLU'da F Tipi Cezaevi'nde yatan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

23.11.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaattin Çakıcı'ya sağlık kontrolünde geniş güvenlik önlemi

BOLU'da F Tipi Cezaevi'nde yatan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Kuruçay mevkiinde bulunan F Tipi Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı, cezaevi aracı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Polis ve jandarma ekipleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Çakıcı, yeniden cezaevi aracına bindirilerek cezaevine götürüldü.

Dönüş yolunda cezaevi aracına önde ve arkada çok sayıda polis ve jandarma aracı eşlik etti, güzergahtaki kavşaklarda trafik ekipleri de önlemaldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU, -

=================================

DAEŞ üyesi tarım işçisi tutuklandı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde jandarmanın yaptığı operasyonda yakalanıp gözaltına alınan ve DAEŞ üyesi olduğu tespit edilen 24 yaşındaki Halil El Semo tutuklandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri, Sarayköy İlçesi Ada Mahallesi'nde tarım işçisi Suriye vatandaşı Halil El Semo'nun DAEŞ ile bağlantısı olduğunu ve sürekli telefonla konuştuğunu tespit etti. Dün operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, Suriye vatandaşı Halil El Semo'yu tarım işçiliği yaptığı Ada Mahallesi'nde yakalayıp, gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan Semo, DAEŞ üyesi olmak suçundan tutuklandı.

Haber: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, -

===================================

Lise öğrencisi kız yurtta ölü bulundu

AFYONKARAHİSAR merkezde okuyan lise öğrencisi 14 yaşındaki Sedanur Karateke, öğrenci yurdundaki odasında ölü bulundu.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'ne bağlı Davulga Beldesi'nde oturan Sedanur Karateke, bu yıl Afyonkarahisar kent merkezindeki TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi'ni kazandı. Hazırlık sınıfına kayıt yaptıran Karateke, kentteki özel bir öğrenci yurduna yerleşti. Dün akşam yemekten birkaç saat sonra odasına geçen Karateke, odaya gelen arkadaşları tarafından hareketsiz yatarken bulundu. Sedanur'u uyandıramayan arkadaşları durumu yurt yetkililerine haber verdi.

İhbar sonrası polis eşliğinde yurda gelen 112 ekipleri, Sedanur Karateke'nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Oda arkadaşları ekiplerin çalışmasını gözyaşları içinde izledi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Sedanur Karateke'nin cenazesi otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Sedanur Karateke'nin anne ve babasının bir süre önce ayrıldığı, baba İbrahim Karateke'nin Fransa'da yaşadığı, çocuklarının ise dedesiyle birlikte Davulga Beldesi'nde oturduğu belirtildi. Sedanur Karateke'nin geçen yıl yapılan TEOG Sınavı'nda üstün başarı gösterdiği için eski okulu Davulga Ortaokulu yöneticileri tarafından ödüllendirildiği kaydedildi.

Haber: Onur BAYRAM- Murat ŞAHBAZ/ AFYONKARAHİSAR, -

================================================

Budak: Antalya'da 70 bin kişi istihdam edilemedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, geçen yıla göre, Antalya'da 70 bin kişinin istihdam edilmediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, İl Başkanı Mustafa Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ile İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye tarihinin en karanlık dönemine girdiğini belirten Budak, bunun tanımının büyük bir kriz olduğunu söyledi.

Döviz fiyatının arttığında her şeyin zamlanacağını herkesin bildiğini kaydeden Budak, "Ama hükümet yetkilileri doların yükselişini ekonominin güçlü olduğunu söyleyerek akıllarla dalga geçiyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakanı Yardımcısı Mehmet Şimşek başka bir şey söylüyor, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başka bir şey söylüyor" dedi.

İktidarın ihracatın yarısının yapıldığı ülkelerden oluşan AB'ye 'bana ne' diyemeyeceğini kaydeden Çetin Osman Budak dünyada herkesle kavga etmenin ülkeyi krizin içine yuvarlayacağını söyledi.

ANTALYA HALİNDEKİ ÜRETİCİLERİN PROTESTOSU

Çetin Osman Budak, üreticilerin sosyal medyadan örgütlenerek Toptancı Hali'ne boş arabaları ile gelerek protesto gösterisi yaptığını hatırlattı. Kalabalığın derdinin son 10 yılda girdi maliyetlerinin 10 kat arttığını, ancak ürünlerinin fiyatının hiç artmadığını belirterek eylem yaptığını anlatan Budak, şöyle konuştu: "Devlet geçen yıl tarıma 11 katrilyon destek verdi. Tarım politikasında verilmesi gereken desteğin yarısını vermişler. Bütün dünyada tarım stratejiktir. Türkiye'de tarım yarım yamalak destek görüyor. Çiftçilerin devletten alacağı var. Ziraat odalarına ve derneklere baskı yapın. Hakkınızı arayın. 15 yıldır portakal ortalama 1 lira, bugün dalında 70 kuruş. Meyve sebze 10 senedir fiyat artışı görmüyor. Girdiler sürekli artmış. 2002 1 lira olan mazot şimdi 4 liranın üstünde. Ürün fiyatı artmayınca çiftinin cebindeki para gidiyor. Cebindeki parayı çalmışlar."

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK YÜZDE 11.3

Ekonomide Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Budak, ekonomide 2001 yılı öncesi gibi bir durum olduğunu söyledi. Nohut, fasulye, saman ve kurbanlık dananın ithal edildiğini belirten Budak, girdilerin dövize bağlı olduğu için krizin kapıda olduğunu kaydetti. Budak, şöyle devam etti: "Dövizin her bir kuruşunun artışı 2 milyar 100 milyon lira olarak Türkiye'ye mal oluyor. Döviz yüzde 12'lik bir artış gösterdi. Bu Türkiye ekonomisinden 80 milyarı lirayı buharlaştırdı. Bu vatandaşın cebinden çıktı. Ekonomi yönetimindeki çatlak su yüzüne çıktı. Döviz artışının büyümenin üzerinde etkisi vardır. Büyüme olmazsa işsizlik, açlık var demektir. İşsizlik ağustos ayında yüzde 11.3. Türkiye genelinde işsizlik vardır ve bu 3.5 milyona denk geliyor. İş aramaktan vazgeçen insan sayısı 6 milyonun üstündedir."

'RUS UÇAĞI ADETA ANTALYA'YA DÜŞTÜ'

Antalya'da ağustostaki istatistiklere göre geçen yıla göre 70 bin kişi eksik istihdam edildiğini kaydeden Budak, bu yıl kente gelen turist sayısında 5 milyon kayıp olduğunu anlattı. Geçen yıl şubat ayında önlem alınmadığı takdirde 500 bin kişinin işsiz kalacağını ve bunun önlenmesi için önerge verdiğini kaydeden Çetin Osman Budak, "Antalya felaketin içinde, Rus uçağı adeta Antalya'ya düştü. Bunun sorumluluğu iktidardır" dedi

PKK, IŞİD, FETÖ

Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, PKK'nın Türkiye'nin başına bela olduğunu belirterek, PKK'nın ardından IŞİD çıktığını söyledi. Şimdi de FETÖ'nün oluştuğunu dile getiren Budak, "Üçüyle ayrı cephelerde savaşıyoruz. PKK ile masaya oturan, FETÖ ile aynı yatağa giren, IŞİD'e sınırdan silahları götüren iktidardır" diye konuştu.

KONYAALTI SAHİLİ İHALESİ

Konyaaltı sahilinin halkın olması gerektiğini kaydeden Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in de burayı tamamen halka açacağını daha önceden söylediğini hatırlatarak, "Halka böyle mi açıyorsunuz? Projelerin lansmanını gördüğümde Menderes Türel'i ve yapanları tebrik etmiştim. Antalya'ya çok güzel bir proje kazandırdınız dedim. Ama 29 yıllığına özelleştirilip halka kapatılmamalıdır. Antalya'ya çivi çakarsanız teşekkür ederiz. Her katkı koyan çok değerlidir. Antalya'nın malını belli sermaye grupları peşkeş çekmek Antalyalılığa yakışmaz" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Toplantı salonundan görüntü

Budak'ın açıklaması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

==========================================

Çetin: Ekonomide çalkantılı günler yaşanıyor

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Kasım ayı Meclis toplantısı ATSO Meclis Salonu'nda yapıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın konuk olduğu toplantıda ATSO Başkanı Davut Çetin, ülke ve kent ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomide çalkantılı günler yaşandığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, Amerika'da Trump'un başkan seçilmesiyle birlikte enflasyon ve faiz artışı beklentisinin yükseldiğini, Avrupa'nın önemli ülkelerinde ise seçim belirsizliği döneminin başladığını söyledi. Türkiye'de ise ihracatta ve sanayi üretimindeki düşüşün negatif büyüme korkusu yarattığını anlatan Çetin, turizm gelirimizdeki düşüşün 8 milyar doları bulduğunu açıkladı.

DÖVİZ ARTIŞI TÜRKİYE'Yİ FAKİRLEŞTİRİYOR

Siyasi gelişmeler ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin de tedirginliği artırdığını belirten Davut Çetin, son haftalarda dünyada en çok değer kaybeden paralar arasında Türk Lirası'nın başa güreştiğini kaydetti. Çetin, "Dövizde bu kadar sert yükseliş ekonomide durgunluğu ve tahsilat sorununu artırmakta, ayrıca ihracat da çok artmadığı için Türkiye'yi fakirleştirmektedir. Bu gidişat böyle devam ederse 2017 sonunda kişi başı milli gelirimiz 8 bin 700 dolar olur" dedi.

EKONOMİDE GÜVEN SORUNU

Ekonomi yönetiminde koordinasyon sorunu olduğunu da vurgulayan Çetin, "Ekonomiyle ilgili 6-7 bakanımız ve ayrıca danışmanlar ayrı ayrı demeçler veriyor. Sayın Başbakan Koordinasyon Kurulu'nu topladı ve 'Merkez Bankası tedbirler alacak' diye açıklama yaptı. Fakat ardından Ekonomi Bakanımız, 'Müdahaleye gerek yok' diyerek farklı konuştu. Sayın Mehmet Şimşek tweet atarak herkesi uyarmaya başladı. Koordinasyon Kurulu'nun tekrar toplanacağı açıklandı, bugün sabah son anda iptal edildi. Son açıklamalar güvensizliği iyice artırdı. Bir ülkenin Merkez Bankası'na güven duyulmazsa parasına da güven olmaz" dedi.

GÜNLÜK SOSYAL HAYATTAN ÖRNEKLER

Ekonomide ciddi bir güven sorunu olduğunu dile getiren ATSO Başkanı, buna rağmen Türkiye'nin başka konularla uğraştığını belirterek, çocuk yaşta kızlarla evlendikleri için tutuklananların tahliyesini sağlayacak önerge, Ümraniye'de öğrencisine dayak atan öğretmen, şort giydiği için saldırıya uğrayan kadın, sivil polislerin AVM güvenlik görevlisine feci dayağı gibi olayları buna örnek gösterdi. Bu olayları günlük sosyal hayatın görüntüleri olarak gösteren Çetin, "İnsanların sakinleşmesi, huzurlu olması için herkesin çaba harcaması gerekli" uyarısında bulundu.

BAŞKANLIK MESELESİ EKONOMİYİ ETKİLİYOR

Ekonomiyi etkileyen, belirsizlik yaratan bir diğer konunun da anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi meselesi olduğuna dikkat çeken Çetin, "Anayasa bütün ulusun ortak sözleşmesidir. Türkiye gibi, kurumların zayıf olduğu ülkelerde anayasanın toplumun bütün kesimlerini içine alan bir uzlaşmaya dayanması önemlidir. Fakat Türkiye'de fikir tartışması yapılmıyor. İki, üç lideri televizyonda bir konuyu tartışırken görmeyeli yıllar oldu. Oysa 1980'lerde bile liderler televizyonda birlikte tartışırlardı. Biz artık fikir tartışması yapmıyoruz, kişileri tartışıyoruz. Kişileri tartışmayı bırakmamız gerekir, kişiler değil, kurumlar önemlidir" dedi.

KÖTÜ BİR YILI UĞURLAYACAĞIZ

Antalya olarak 2016'yı kötü bir yıl olarak uğurlayacağımızı da anlatan Davut Çetin, kent ekonomisini şöyle özetledi: "2016'yı, geçen yıla göre 4.5 milyon düzeyinde turist kaybıyla tamamlıyoruz. Son bir yılda ÖTV tahsilatımız yüzde 12 azaldı. Ekim ayında karşılıksız çek tutarının toplama oranı yüzde 8.2'ye çıktı. Bu oran Türkiye ortalamasının iki katı. KDV'de tahakkuk-tahsilat oranımız yüzde 30. Alacak- tahsilat oranımız yüzde 25-30 arasına düştü. Domates ihracatında geçen yıla göre 110 milyon dolar düşüş yaşadık. Bu yıl 10 ayda Antalya tarımında enflasyon oranı eksi yüzde 10'dur. Ürünün bol olduğu nisan ve mayıs ayında ortalama fiyat düşüşü yüzde 40 oldu. Böylece tarım sektörümüzde gelir kaybımız 1.5 milyar liraya ulaştı. Aylardır söylüyoruz, bu kadar fiyat düşüşü karşısında üreticinin durumuna bakılmalıydı. Fakat maalesef Türkiye'nin gündemine bu konular bir türlü girmiyor."

EN ÇOK ŞİKAYET TRAFİK VE YOLLAR

ATSO bünyesindeki meslek komitelerinden en çok şikayet aldıkları konuların trafik ve yollar olduğunu dile getiren ATSO Başkanı Çetin, "Yol çalışmalarından, bozuk asfaltlardan ve kent içinde trafik tıkanmasından yakınmalar çok artmıştır. Köprülü kavşaklar çevre yolunda trafiği kolaylaştırdı, ama kente girişler ve kent içindeki sorunlar devam ediyor. Otomobil sayısı artıyor, ama otomobilde henüz 450 bin civarındayız. Antalya nüfusuna ve turizmine göre önümüzdeki yıllarda otomobil sayısı 700-800 binlere çıkacaktır. Bu sayılara çıkarsak mevcut durumda trafik felç olur. En önemli çözüm insanları toplu taşımaya, bisiklete özendirmek ve tramvay, hatta metro ağı planlamaktır. Ama yine de yeni yollar açılmadan olmaz" dedi.

İKİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

İşadamlarının konuğu olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise belediye olarak iki farklı bakış açısıyla hizmet verdiklerini ve bunların temel belediyecilik hizmetleri, sosyal belediyecilik hizmetleri olarak ayrıldığını söyledi. Bu iki başlık altında hayata geçirdikleri projeleri anlatan Ümit Uysal, Antalya'nın iki ana sektörü turizm ve tarıma ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Kıyılarımızdaki kitle turizmi dışında turizmin çeşitlendirilemediğinden örnek veren Uysal, anayasal tartışmalar ve terör belası gibi olaylar olmasa belki bugün Termesos gibi değerleri yılda 1 milyon turistin ziyaret edebileceği duruma getirmenin mümkünken yapılamadığını anlattı. Türkiye çok renkli bir ülke olmasına rağmen bunun turizmde paraya çevrilemediğini kaydeden Uysal, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hiçbir dönemde planlı çalışan ve sektöre dokunan bir bakanlık olamadığını da dile getirdi.

Uysal, tarımda da üretici birlikleri, kooperatiflerin hep farklı ideolojik çağrışımlar yaptığından dolayı hiç dikkate alınmadığını, arazilerin bölündükçe bölündüğünü ve paramparça tarımsal bir yapının ortaya çıktığını dile getirdi. Antalya tarımının Türkiye tarımının 20-30 yıl önünde olduğunu belirten Uysal, gerekli planlamaların yapılamadığını da söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Katılımcıların görüntüsü

Davut Çetin'in konuşması

Başkan Ümit Uysal'ın konuşması

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

================================================

Öğrenciler Hazal'a kavuştu

Aranan atı polisler buldu

KAYSERİ'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocuklar, 3 aylık aradan sonra tedavide kullanılan 11 yaşındaki 'Hazal' adlı atlarına kavuştu. Polislerin boş bir arazide bulduğu Hazal'ı okul bahçesinde alkışlarla karşılayan çocuklar,oldukça zayıflayan ve bakımsız görülen atı okşayıp,sevinçlerini çığlık atarak gösterdiler

11 Eylül'de, Melikgazi İlçesi Konaklar Mahallesindeki Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde gece saat 02.40 sıralarında çalınan atla ilgili olarak, yakalanan Muhammet Güder(27) " Böbreklerimizdeki taşı düşürmek için Hazal'ı çaldım" itirafında bulunmasın ardından gözaltına alındı. Öğrencilerin eğitiminde ve tedavisinde kullanılan atı doktor tavsiyesiyle, böbreklerinde taşı düşürmek için, binmek üzere çaldığını söyleyen işsiz Muhammet Güler, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece hayvan hırsızlığından tutuklandı. Şüphelinin hırsızlığa ilişkin medyadaki haberler üzerine, yakalanacağından endişe ederek çaldığı 'Hazal'ı Mimarsinann mahallesi yakınlarındaki boş bir araziye bıraktığı belirlendi. Kayseri p Hırsızlık masası üç ayrı ekiple yürüttüğü çalışma sonrası 'Hazal'ı Cırgalan mahallesinde boş bir arazide buldu. Huysuzlanan at, getirilen kamyona bindirilemeyince yaya olarak merkeze getirildi. Bahçede çok sevdikleri atı bekleyen otistik çocuklar, Hazal'ı alkışlarla karşılayıp, szevinç çığlıkları attılar. Hayli sevinen çocuklar daha sonra Hazal'a dokunarak, okşayıp, sevdiler.

ÖGRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

Merkez yöneticileri ve öğretmenler Hazal'ın bulunmasından dolayı örgenciler kadar sevinçli olduklarını belirterek" Hazal'ın bulunmasında meydanında büyük katkısı oldu. Polisimizin de bu konudaki çabasına çok teşekkür ederiz" dediler. Özel eğitim veren öğretmenler Kayseri polisinin kendilerine Öğretmenler Günü armağanı olarak Hazal'ı getirmelerine de teşekkür ettiler etti

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldan bu yana kullanılan, 'Hazal' adlı at, 11 Eylül'de çalındı. Merkez Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi, Avanos Caddesi'nde 4 katlı binanın bulunduğu Özel Melikgazi Rehabilitasyon Merkezi arazisindeki ahırda tutulan ve yaklaşık 50 kadar otistik çocuğun terapisinde kullanılan 11 yaşındaki 'Hazal' adı verilen dişi at, 11 Eylül'de kimliği belirmeyen kişi veya kişiler tarafından saat 02.20 sıralarında çalındı. Hırsızlık üzerine polis, merkezin kamera kayıtlarını alıp, araştırmaya başladı. At hırsızı, polisin titiz çalışması sonucu yakalanıp, tutuklandı. Ardından da bugün çalınan at bulundu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Özel rehabilitasyon merkezi dış cephe görüntüsü

-Bulunan Hazal isimli atın kamyonun arkasında polis eskortuyla getirilişi

Hazal'ın kamyondan alınarak okula getirilmesi

-Çocukların Hazal'ı karşılaması ve sevinç gösterileri

-Öğrencilerle röportaj

-Sunuş

-Okul Müdürü ile röportaj

-Genel detaylar

Haber - Kamera: Oktay ENSARİ/KAYSERİ, DHA)

=============================================

Yedigöller'deki zengin yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

BOLU'nun doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı ve çevresinde 12 farklı noktaya kurulan fotokapanlara yansıyan görüntüler, bölgedeki yaban hayatın ne kadar zengin olduğunu ortaya koydu.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nce, Yedigöller ve çevresindeki ormanlık alanlarda 12 farklı noktaya fotokapan kuruldu. Yaban hayatın belirlenmesine yönelik envanter çalışması kapsamında yerleştirililen fotokapanlarla birçok yaban hayvanı görüntülendi. Yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışma ile boz ayı, karaca, geyik, tilki, kurt, domuz gibi hayvanların fotoğraflanması, Yedigöller'deki yaban hayatın bir hayli zengin olduğunu ortaya koydu.

Wi-fi sistemi ile fotokapanlara yansıyan görüntüleri anında ekranda görebilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, böylece yaban hayvanlarının gelişimi, yaşamları, popülasyonu ile ilgili bilgi edinirken, kaçak avlanmaya karşı da etkin bir mücadele yürütmüş oluyor.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Yedigöller Milli Parkı Şefi Samet Yılmaz, fotokapanların yaban hayatının geliştirilmesinde büyük önem taşıdığını söyledi. Yılmaz, "Bu fotokapanlar sayesinde kaçak avcılıkla mücadele ediliyor. 12 hareket sensörlü kamera sayesinde görüntüler anında Wi-fi sistemi ile ekranlarımıza yansıyor. Sistemde birçok hayvanın envanteri yapılıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Fotokapanlara yansıyan yaban hayvanlarının görüntüleri

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===========================

Japon Devi Kapadokya'ya 15 milyon Avro yatırım yapıyor

NEVŞEHİR'in Ürgüp ilçesi'ne bağlı Mustafapaşa köyüne Japon devi Okura, 5 yıldızlı otel yapıyor. Bu sezon parlak geçmeyen ve turist sayısında önemli düşüş gösteren Kapadokya bölgesinde bu olumsuzluğa rağmen Japon devi Okura, 15 milyon Avro nun üzerinde bir yatırım yapıyor.

Japonya'nın en önemli turizm firmalarından biri olan, okura, Türkiye'deki İlk yatırımını Japon turistlerin en fazla ilgi gösterdiği Kapadokya bölgesine yapıyor.

Otel hakkında bilgi veren Ungun Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Ungun, "Ungun Holding yatırımı olan 5 yıldızlı okura SPA Resort Kapadokya otel yaklaşık 14.500 m2 olacaktır. Yatırım üç parselde yapılacak ve yer altından tüneller vasıtasıyla birbirine bağlanacak. Bunun için 15 milyon Avro'nun üzerinde bir yatırım yapıyoruz. Okura Hotels, en üst düzeyde diğer segmentlerde Nikko ve JAL Hotels zincirlerinin sahibi. Üst segmentte müşteri getirmesi planlanan yatırımın, yörenin tanıtımı ve istihdam açısından önemli katkılar sağlıyacak" dedi.

Ungun, "Otelin 130 oda olarak tasarlanmış olup, Modern binaların yanı sıra, mevcut tarihi binaların restore edilmesiyle beraber süit odalar ve alakart restoran olarak hizmet verecektir. Bazı odalarda Japon tarzı Onsen Jeotermal havuzlar olacaktır. Ayrıca Otelin en önemli özelliklerinden biri de balneolojik karakterli jeotermal su ile donatılmış bir SPA merkezi olmasıdır. Bunun yanında otelde lobi, restoran, alakart restoran, jeotermal havuzlar, kapalı ve açık havuzlar, toplantı odaları olacaktır" dİye konuştu.

Ungun Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Ungun, bölgede turizmin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğu bir süreçte böyle bir yatırımın sevindirici düzeyde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Bölgede Turizm can çekişiyor, oteller kapanıyor, ama siz yatırım yapıyorsunuz ?" sorusuna, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında Kapadokya'daki bu yatırımdan bahsederken, bir basın mensubu ; "Suriye'de bu kadar bu olaylar olurken siz orada, burnunun dibinde olan bir ülkede nasıl bir yatırım yapmayı düşünüyorsunuz. Okura markasını nasıl oraya götürmeyi düşünüyorsunuz" dedi. Okura'nın CEO'su, bu soruya şöyle cevap verdi: "Biz bu işleri uzun vadeli olarak bakıyoruz. Kapadokya Dünyanın en önemli tarihi yerlerinden biridir. Hiç bir zaman değeri azalacak bir yer değildir, uzun vade de her zaman değeri olacaktır. Önümüzdeki bir iki sene içinde olan olaylar bizim uzun vadeli bakış açımızı etkilemez. Açıkçası biz buranın geleceğini çok parlak görüyoruz." dedi.

Görüntü Dökümü:

Ungun Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Ungun açıklaması

-Otel çalışmalarından genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

=============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement