Ertuğrul Kürkçü: Hendek Kazanlar Kale Yapmamışsa İyi Davranmış Demektir - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Kürkçü: Hendek Kazanlar Kale Yapmamışsa İyi Davranmış Demektir

Ertuğrul Kürkçü: Hendek Kazanlar Kale Yapmamışsa İyi Davranmış Demektir

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, "Ortada bir saldırı varken kendi hayatını korumak için hendek kazanlar, kale inşa etmemişse iyi davranmış demektir." dedi.

10.01.2016 16:28  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İzmir İl Konferansı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde 'Yarını bugünden koruyoruz' başlığyıla gerçekleştirildi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Partimiz ölmeyi ve öldürmeye tasvip etmez. Ancak ortada bir saldırı varken bu saldırıdan kendi hayatını korumak için hendek kazanlar, değil hendek kazmak sur yapmamışsa, kale inşa etmemişse iyi davranmış demektir. Yurttaş ne yapabilir kendini korumaya çalışmaktan başka. Halkın direnişi selamlıyoruz" dedi.

"YARINI BUGÜNDEN KORUYORUZ"

HDP İzmir İl Konferansı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde "Yarını bugünden koruyoruz" başlığıyla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı'nı delege Zeki Gül yaptı. Bir gün önce bir eylem sırasında polis tarafından gözaltına alınan HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın mesajı okundu. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, " Türkiye'de topluma korku salmak istiyorlar. Her gün kendi katlettikleri kadın ve çocukları başkalarının sırtına yıkarak, bu yükten kurtulamazlar. Bugünkü tablonun tek nedeni, HDP ile düzenin yerinden oynamasıdır. Bundan korkuyorlar. Halkların eşitlik temelinde bir arada olma talebi tutmuştur, bu maya tutmuştur" dedi.



"ÜÇ KATLİAMA RAĞMEN"

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yaptığı konuşmada, partisinin toplumsal muhalefet gücüne değinerek, başkanlık rejimine karşı takındıkları tavrı şöyle anlattı:

"Kürt halkını herhangi bir şekilde teslim almanın mümkün olmadığının ispat edildiği tarihi bir dönemden geçiyoruz. Bu kışı bahara bağlayacağız. Kongremiz bu alan temizliği için en önemli alanlardan biri. 7 Haziran ve 1 Kasım'da HDP, arkasındaki büyük toplumsal yığınağın hakkını vermek için elinden gelenden fazlasını yaptı. Saldırılara, şiddete, üç katliama rağmen Türkiye'de bir diktatörlük inşası yolundaki AKP'nin önüne dikildi. Demokratik bir gelecekten söz edebiliyorsak bunu HDP'ye borçlu olduğumuzu tüm bölge biliyor. AKP'ye oyunu vermiş olan kitleler için bile gelecek umudu HDP'dir. Erdoğan'a kendilerine kıymasın diye gizlice oy vermişlerdir ama HDP'ye de barajın altına düşmemesi için oy verilmiştir. Hala Erdoğan karşısında bir gelecek imkanı olarak halkların önünde bir seçenek varsa bu sizsiniz."



"HENDEK'LE GERÇEKLER KARARTILMAYI ÇALIŞILIYOR"

HDP'li Kürkçü, seçimlerin ardından partilerine karşı darbe yapılmak istendiğini öne sürerek, hendek tartışmaları ile gerçeklerin karartılmaya çalışıldığını iddia etti. Kürkçü şöyle konuştu:

"Önümüzde seçimlerin olmadığı, önümüzü halkın mücadelesiyle açacağımız bir dört yıllık dönem var. Kimse kendini aldatmasın. Normal bir ülkede seçimin ardından herkesin layığını bulduğu bir parlamenter rejimde yaşamıyoruz. AKP'nin Ergenekon, gladyo ile kurduğu bir darbenin ardından gerçekleştirdiği olağanüstü rejimde yaşıyoruz. Bizim parlamentonda yer alıyor olmamız bu darbe gerçeğini değiştirmez. Bu darbeyle demokrasi, halklarımızın barışçı kurtuluşu birarada yürüyemez. Halklarımızın geleceğinin savaşla olmadığını biliyoruz. Bunu, Kürt halkı hepimizden önce sezdi. Bu darbenin gelişini, savaşın dayatılacağını herkesten önce gördü. Halka karşı başkanlık rejimi fiilen dayatıldığında Kürt halkı buna karşı girişti. Hendek edebiyatı ile karatılmaya çalışılan gerçek budur. Kürt halkının fiilen kendi öz denetimlerini ortaya koyarak gerçekleştirdiği demokrasi direnişi vardır. Savaşın sonlanması halkın öz yönetim iddiasının karşılık bulmasıyla mümkündür."

"CİHATCI- MEZHEPÇİ SALDIRIYA KARŞI ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

HDP'nin Diyarbakır'da ortaya koyduğu deklerasyonun siyasi zemininde hareket ederek, mücadeleye devam edeceğini belirten Kürkçü, "HDP'nin yürüyüş programı az çok belli olmuştur. Diyarbakır'da ortaya konan deklerasyon en önemli siyasi zemindir. Öz yönetim için fabrikada, okulda, kışlada ne yapacağımız önemlidir. Demokrasinin talep edilmesi değil her gün icra edilmesidir. HDP önümüzdeki kongresinde bunu aydınlatacaktır. Hayat siyasetten ibaret değildir. Toplumsal mücadele, ekmek, hak, kimlik kavgası bunların her birinin cereyan ettiği her bir yaşam alanındaki mücadeleye ortak olmamız lazım. Bu savaş, cihatçı, mezhepçi saldırı karşısında özgürlük için mücadele edeceğiz. Türkiye'nin geleceğine ortak olmak, halklarımızın özgürlükçü bir demokraside yaşayabilmelerinin önünü açabilmek, çıkarı özgürlükte ve barışta olan kitleleri biraraya getireceğiz demokratik cepheyi inşa etmeliyiz" dedi.

CHP'YE TEPKİ

HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, CHP'nin HDP mirasına konmak istediğini ileri sürdü ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP bu cephenin neresinde duracak? CHP'ye oy veren kitlelerin gönlünden geçenleri biliyoruz. Onlar da bizim kadar barış, özgürlük ve inançlarına saygı isterler, ancak CHP yönetiminin darbe karşısında özgürlük, başkanlık rejimi dayatması karşısında demokratik öz yönetimlere dayalı halk itirazları karşısında konum almaktan kaçındığını görüyoruz. Özyönetim taleplerini terör olarak görüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün bastırılması için her türlü desteği vereceğini söylüyor ve 'Cumhuriyette, öz yönetim mi olur' diyor. Ben soruyorum öz yönetimsiz cumhuriyet mi olur? Kendi kendini yönetmeyen halk olur mu? CHP'ye oy verenler AKP karşısında güçlü gördükleri bir geleneksel partiye oy verdiler. Alevilerin, emekçilerin, yoksulların, Kürtler'in hakkını savunmakta HDP ile ortak olacağını düşündüler. Yaşlılar CHP'ye oy verdi ama gençlerin HDP'ye oy vermesi her hanede onaylandı. Şimdi Kılıçdaroğlu, şu devlet kararını anlamış görünüyor. 'Ne yapılacak edilecek HDP bir şekilde bertaraf edilecekse HDP'nin mirasına niye biz konmayalım'. Biz ölmeyeceğiz. Mirasımıza da konamayacaksınız. Eninde sonunda HDP'den vazgeçilemeyeceği, onsuz siyasetin anlamının olmayacağı, kaba kara koyu bir mezhepçi diktatörlük olacağı kafalarına dank eder. Biz demokratik bir cumhuriyeti istiyoruz, talep ediyoruz."

HENDEK SAVUNMASI

Ertuğrul Kürkçü, yine hendek tartışmalarına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kürt halkına karşı bir tür soykırım, tehcir siyaseti Dersim'den bu yana ilk kez Türkiye gündeminde işletilmeye başlanmıştır. Biz özgürlük için mücadele eden halkın uyanıklığına sahip olarak partimizi örgütlemezsek bu uğursuz plan hakikat olabilir. Onu boşa çıkarmak mümkündür. Halk göğsünü siper ediyor . NATO'nun ikinci büyük ordusu, 18- 19 yaşındaki çocukların karşısına koyduğu direniş ile başa çıkmakta nasıl zorlanıyor görüyoruz. Bu terörle mücadele değil halka yönelik bir savaştır ve halk bu savaşa karşı koyuyor. Partimiz ölmeyi ve öldürmeye tasvip etmez. Ancak ortada bir saldırı varken bu saldırıdan kendi hayatını korumak için hendek kazanlar; değil hendek kazmak sur yapmamışsa, kale inşa etmemişse iyi davranmış demektir. Yurttaş ne yapabilir kendini korumaya çalışmaktan baka. Kabahat kendini korumaya çalışanlarda değil. Halka boyun eğirmek için ona yok etmeyi göze alanlarla uğraşmak gerekir. Halkın direnişi selamlıyoruz."

Kürkçü'nün konuşmasının ardından toplantı basına kapatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ertuğrul Kürkçü: Hendek Kazanlar Kale Yapmamışsa İyi Davranmış Demektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • TÜRK YURDU VATANA İHANET EDENE MEZAR OLACAK: boş tenekeden ne ses çıkarsa,senden çıkanada odur kürkçü. 0 0 Yanıtla
  • memleket: Şu fani dünyada sizin zarardan başka faydanız yok. Hain geldiniz hain gidecek siniz ama olsun cehenneme sizin gibi odunlarda lazım. 0 0 Yanıtla
  • Melo: Kökünüzü kazıycaz vatansızlar 0 0 Yanıtla
  • İnsan: Geberin hainler 0 0 Yanıtla
  • polis: ahirette hesabını sorarlar ertuğrul 0 0 Yanıtla
  • Duğrucu : Sizler öldürmeyi çok iyi bilirsiniz, sizler ve çocuklarınız okur ama bölge halkı cahil kalsın diye her haltı mübah görüyoruz. çünkü bölge halkı maraba 0 0 Yanıtla
  • VATAN SEVER.: vatan haini ni kameraya cekeni ne yapmak lazim acaba cok guzel bisey demis gibi haber yapiyosunuz ALLAH bir gun sizinde cezanizi verecek İNŞELLAH. 0 0 Yanıtla
  • Tatar: Az kaldı defteriniz dürülecek 0 0 Yanıtla
  • bozkurt337: ertugrul kurkcu..hic aynaya baktinmi sen..o hendekler bigun mezariniz olacak 0 0 Yanıtla
  • asil zaza diyarbakir: kürkçü beyefendi direnişe destek veriyursun handek kazana destk veriyorsun suryapanada destekver sizlerin geçmişinzi nakadar kirli olduğunu bilgimiz var 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi
    09:57 Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi

    Adana'da Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da ele geçirdi. Ruhsatsız silah yakalatan 7 kişi ve diğer suçlardan yakalanan 31 kişi tutuklandı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu
    09:51 AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yıldırım, vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.


Advertisement