Genç Memur-Sen Bayırbucak Saldırılarını Kınadı - Son Dakika
Güncel

Genç Memur-Sen Bayırbucak Saldırılarını Kınadı

Genç Memur-Sen Bayırbucak Saldırılarını Kınadı

Şanlıurfa'da Genç Memur-Sen üyeleri, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıyı kınadı.

25.11.2015 14:04

Suriyel'de Bayırbucak Türkmenlerine yapılan katliamları kınayan Genç Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Veysi Bozdağ, "Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz" dedi.

Genç Memur-Sen, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları kınadı ve lanetledi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen Genç Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi Üyeleri adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Veysi Bozdağ, bütün insanlığın bir olmasını ve zulümlere dur demesini istedi.

Rusya'nın sözde Irak Şam İslam Devletini (IŞİD) vurmak için harekete geçtiğini ama Bayırbucak Türkmenlerini vurduğunu savunan Bozdağ, Rusya'nın sivilleri öldürdüğünü iddia etti. Bozdağ, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar" dedi.

'MAZLUMUN YANINDA OLDUK'

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Bozdağ, "Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

'BEN, SEN, O DEĞİL BİZ OLURSAK VAHŞET BİTER'

Uluslararası topluma da seslenen Bozdağ, bütün insanlığı birlik olmaya davet etti ve birlik beraberlik olduğu takdirde vahşetlerin son bulacağını dile getirdi. Bozdağ, "Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter. Siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir. Zengin-fakir, Arap-Türk, Hıristiyan-Müslüman ya da başka karşıtlıklar üretmekten vazgeçersek analar evlatsız, çocuklar babasız, kadınlar yuvasız kalmaz. Terör de, vahşet de, zulüm de insanlığın hayat hikâyesinden def olup gider" ifadelerine de yer verdi.

'ORADA ASIRLARDIR SÜREN KARDEŞLİĞİMİZ VAR'

Başta iktidar partisi olmak üzere bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, iş adamlarını, dernekleri ve bütün Türkiye'yi bu zulme 'dur' demeye davet eden Bozdağ, mazlumlara sahip çıkılması gerektiğini savundu. Bozdağ, "Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz. Bayırbucak'ta, Türkmen Dağı'nda, Suriye'de olanlardan 'bize ne' diyemeyiz. Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya'nın zulmüne terk edilemez" diye konuştu.

Bozdağ, Rusya'nın amacının Esedi desteklemek ve vahşete ortak olmak istediğini söyledi ve "Rusya'nın Suriye'de soydaşı mı var? Rusya'nın Bayırbucak'ta dindaşı mı var? Rusya'nın Suriye'ye sınırı mı var? Rusya'nın uçaklarının, askerlerinin Suriye'de ne işi var? Rusya'nın DAEŞ'le mücadele etmek gibi bir derdi yok. Katil Esed'i destekleme hedefi var. Vahşete ortak olmak, zulme paydaş olmak, sömürü masasına oturmak hedefleri var" açıklamasında bulundu. Sık sık slogan atan grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Genç Memur-Sen Bayırbucak Saldırılarını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement